جستجو کردن
اشتراک گذاری

سنسور Ntc پکیج

سنسور Ntc پکیج یکی از مهم ترین قطعات به کار رفته در انواع پکیج است که به منظور اندازه گیری دمای دستگاه در آن تعبیه می شود. کاربرد آن ها در صنعت به دلیل ویژگی ها و خواصی است که ارائه می کنند. معمولا این قطعات را در ساخت پکیج های مختلف به کار می برند زیرا با ساختار این دستگاه ها مطابقت دارد. 

این سنسور مقاومت متغیری دارد. یعنی با تغییر دما، مقاومت آن هم دچار تغییر شده و همین خاصیت و واکنش آن نسبت به دما، باعث می شود وسیله مناسبی برای اندازه گیری دما باشد. حساسیت این قطعه نسبت به دما باعث می شود اهمیت ویژه ای در پکیج داشته باشد و بسیار کاربردی عمل کند. برای اینکه گرمای داخل پکیج را تامین و آن را تنظیم کنند،‌ از سنسور Ntc پکیج استفاده می کنند. همچنین سرمایش دستگاه را نیز با همین قطعه انجام می دهند. 

سنسور Ntc پکیج

سنسور Ntc پکیج چیست؟ 

سنسور ان تی سی مخفف شده ترکیبی است که به معنی ضریب دمای منفی در نظر گرفته می شود. همان طور که پیش تر هم اشاره کردیم،‌ این قطعه در مقابل گرما تغییر مقاومت می دهد. یعنی مقاومت آن با افزایش دما، کاهش پیدا می کند. بعد وقتی دما به ۵۰ الی ۱۵۰ درجه سانتی گراد برسد، سنسور Ntc پکیج جریان برق را به برد اصلی انتقال داده و این جریان برق با اعلام افزایش دما، پکیج را به طور کامل قطع می کند. 

کاربرد و عملکرد سنسور ntc پکیج

عملکرد سنسور Ntc پکیج با جریان برق در ارتباط است. همچنین دما و مقاومت پکیج هم روی کارکرد این قطعه اثر می گذارند. در اصل جریان برقی که از این طریق انتقال پیدا می کند، دستور کاهش و افزایش شعله را صادر می کند. یعنی این قطعه عملا با تنظیم شعله مرتبط است. همچنین اگر دمای داخلی پکیج و لوله ها بالا برود، برقی که از آن ها عبور کرده هم بیشتر می شد. 

این سنسور ها در نوع سطحی و مستغرق ساخته می شوند. معمولا مدل سطحی به دلیل سازگاری که دارد،‌ در انواع پکیج ها کاربرد دارد. سنسور ان تی سی پکیج از نوع مستغرق در لوله ی آب پکیج جاگذاری می شود و اندازه گیری دقیق تری نیز ارائه می کند. همچنین به دلیل اینکه این قطعه در این ساختار داخل لوله ها می رود،‌ به راحتی اندازه گیری دقیق تری از آب را ارائه می کند. 

سنسور ان تی سی سطحی در جایی عموما روی لوله های مسی نصب شده و دمای لوله ها را اندازه گیری می کند. از این راه می توانید از طریق این قطعه می تواند دمای آب پکیج را مشخص کند. استفاده از این قطعه در وسایلی مانند پکیج،‌ برای اندازه گیری سیستم گرمایشی و تهویه کاربرد دارد.

خدمات تخصصی مرکز سخت افزار ایران: تعمیر شیر کنترل پکیج

مزایای سنسور ntc پکیج

همان طور که گفته شد،‌ سنسور ntc پکیج ویژگی هایی دارد که آن را برای استفاده در پکیج ها و سیستم های سرمایشی و گرمایشی به کار می برد. در این بخش به مزیت هایی که این قطعه دارد و می توانند آن را به یک قطعه مهم در پکیج تبدیل کنند،‌ اشاره می کنیم.

این قطعه حساسیت بالایی نسبت به دما دارد و به ازای بالا رفتن هر یک درجه از دمای محیط، مقاومت آن ۵ درصد کاهش پیدا می کند. همچنین سنسور Ntc پکیج بسیار کوچک است و به راحتی داخل دستگاه قرار می گیرد. همچنین به دلیل کوچک بودن در صورت بالا رفتن دما سریع تر پاسخ می دهد. این قطعه از استحکام بسیار بالایی برخوردار است و در اثر ضربه مقاومت خوبی نشان می دهد. هزینه این قطعه هم بسیار مقرون به صرفه است و کارکرد بسیار خوبی هم دارد. 

خرابی سنسور ان تی سی پکیج

این مقاله را از دست ندهید: فعال کردن حالت زمستانی پکیج

نشانه های خرابی سنسور Ntc در پکیج

سنسور Ntc پکیج نقش بسیار مهمی در دستگاه دارد و عملکرد آن بدون کار کردن این قطعه غیر ممکن خواهد بود. این قطعه وظایف مهمی دارد و باید نسبت به نگهداری از آن دقت کنید. در این بخش به چند مورد از نشانه ها و علائم خرابی سنسور Ntc پکیج را مورد بررسی قرار داده ایم. 

اگر سنسور ان تی سی دچار مشکل شود، سنسور های حفاظتی هم فعالیت می کنند و پکیج دیگر قادر به ادامه و روشن شدن نخواهد بود. سنسور NTC پکیج اهمیت زیادی دارد و حتی ممکن است آب مصرفی که می خواهید استفاده کنید، خیلی گرم تر و یا سرد تر از حدی است که تنظیم کرده اید. 

گاهی پیش می آید که به دلیل خرابی سنسور NTC پکیج، ممکن است پکیج نتواند دمای شعله را شناسایی کند. اگر این مشکل ایجاد شود، ممکن است یک دفعه گرمای زیادی ایجاد شود. 

عیب یابی سنسور NTC پکیج

انجام یک تست برای عیب یابی سنسور NTC پکیج می تواند اهمیت زیادی داشته باشد. این قطعه اهمیت زیادی دارد و اگر خراب شود یا آسیب ببیند، کارکرد کل پکیج را با اختلال مواجه می کند. گاهی با انجام چند بررسی ساده می توانید از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کنید. 

برای این کار اول برق پکیج را قطع کرده و بعد سنسور NTC پکیج را جدا کنید. حالا نوبت به سنسور ترمیستور می رسد. اگر می توانید یک سنسور سالم به همراه داشته باشید تا مقایسه راحت تری داشته باشید. البته اگر دمای محیط تقریبا ۲۵ درجه سانتی گراد شود، نیازی به سنسور اضافه نخواهید داشت. 

در قدم بعدی باید از یک اهم‌متر استفاده کنید و آن را روی ده کیلو‌اهم‌ بگذارید و بعد از تنظیم، سر های این بخش را به دو سر سنسور وصل نمایید. اگر دما حدودا ۲۵ درجه سانتی گراد است، نیازی به سنسور سالم نیست. 

امتیاز شما به این نوشته

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *