انواع حافظه فلش در SSD را می توان یکی از موثرترین عوامل بر کارکرد، ماندگاری و قیمت این درایوها دانست. این حافظه ها خود به دسته های SLC، TLC،MLC و QLC تقسیم می شوند و هریک از این موارد ویژگی های خود را دارند. طوری که هریک از این گزینه ها، وابسته به ویژگی هایی که دارند، کاربرد خاص خود را نیز خواهند داشت. در این مطلب از سایت مرکز سخت افزار ایران قصد داریم شما را به طور کامل با انواع حافظه فلش در SSD آشنا کنیم. آیا سوال MLC چیست؟ یا سایر پاسخ های مشابه ذهن شما را نیز درگیر کرده است؟ این مطلب کامل ترین پاسخ به شماست.
نگاهی به حافظه فلش در SSD و انواع آن
شاید بتوان شش دسته اصلی را، مهم ترین انواع حافظه فلش در SSD تصور کرد. این موارد به شرح زیرند:
- SLC
- QLC
- TLC
- eMLC
- PLC
- و …
هریک از این موارد دارای ویژگی های خاص خود هستند که باعث می شود در برخی موارد نسبت به دیگری برتری داشته باشند. برای نمونه می توان به ویژگی هایی چون سرعت عملکرد، هزینه، مقدار بیت قابل ذخیره سازی در هر سلول و … اشاره کرد. همین موارد باعث می شوند که هریک از موارد فوق، در بخش های خاصی کاربرد داشته باشتند.
حافظه فلش SLC
از مهم ترین انواع حافظه فلش در SSD، حافظه SLC می باشد. این مورد را می توان یکی از پرسرعت ترین و پایدارترین انواع حافظه های فلش دانست. چرا که هر سلول قابلیت ذخیره تنها یک بیت را داراست. چنین حافظه ای بدلیل برخورداری از سرعت بالا، دوام قابل توجه و مقاومت دربرابر خطا، محبوبیت خاصی را دارا می باشد. البته که ظرفیت آن نسبت به سایر حافظه ها کمتر است و هزینه بیشتری هم برای تولید آن باید پرداخت. ولی به دلیل اینکه پایداری و طول عمر مناسبی را داراست، بهترین گزینه برای مصارف حساس و حیاتی است.
حافظه eMLC
یکی دیگر از انواع حافظه فلش در SSD، حافظه eMLC می باشد. می توان این نوع حافظه را نسخه پیشرفته حافظه MLC دانست که دارای کاربرد های مهمی در صنعت می باشد. امکان ذخیره دو بیت داده از سوی این حافظه وجود داشته و می توان ادعا کرد که از نظر عملکرد و دوام، نسبت به MLC بهبود یافته است. eMLC دارای قابلیت زیادی در زمینه تحمل چرخه های نوشتن و خواندن است. طوری که همین امر سبب افزایش طول عمر و پایداری آن، نسبت به MLC می شود.
همین موارد این امکان را برای eMLC فراهم می کند که در محیط های تجاری و سرور های نیازمند عملکرد بالا، به بهترین شکل کار کنند. از نظر هزینه هم برای تولید eMLC نسبت به MLC باید هزینه بیشتری پرداخت کنید. بدلیل اینکه دوام و کارایی بالاتری را این نوع حافظه داراست، برای بکارگیری در سیستم های حساس استفاده می شود.
پیشنهاد سایت: برنامه های رایگان تست فلش مموری
MLC چیست؟
می توان از MLC به عنوان یکی از رایج ترین انواع حافظه فلش در SSD یاد کرد. می توان ادعا کرد که این محصول برای برقراری تعادل بین ظرفیت و هزینه تولید شده است. امکان ذخیره دو بیت داده در این حافظه وجود دارد و همین امر سبب می شود که نسبت به SLC ظرفیت بالاتری برای ذخیره سازی داشته باشد. چنین حافظه ای می تواند 8 تا 10 هزار چرخه خواندن و نوشتن را در دوران عملکرد خود بگذراند. استفاده از این حافظه برای فعالیت هایی مانند گیمینگ و کاربری های خانگی، دیده می شود.
حافظه TLC
این نوع حافظه از هشت سطح برای ذخیره سازی داده ها در سلول هایش استفاده می کند. طوری که می تواند سه بیت داده را در هر سلول ذخیره کند. همین امر این امکان را به TLC می دهد که بتواند با هزینه کمتر، ظرفیت ذخیره سازی بالاتری را فراهم کند. اما برخی عوامل سبب کاهش سرعت و دوام آن نسبت به سایر انواع حافظه فلش در SSDمی شود. برای نمونه می توان به تعداد زیاد سطوح ذخیره سازی اشاره کرد.
از TLC به طور معمول در SSD هایی ذخیره می شود که در کاربرد های خانگی و مصرفی طراح می شوند. چرا که در این صورت ترکیبی مناسب از ظرفیت زیاد و قیمت کم ارائه می شود. چنین حافظه ای می تواند 3 تا 5 هزار چرخه مفید نوشتن و خواندن را در طول عمر خود تحمل کند. شاید TLC گزینه مناسبی برای کاربران معمولی باشد، اما برای مواردی که به سرعت و دوام بالا نیاز دارید، ممکن است گزینه هایی چون eMLC و SLC بهتر باشند.
این مقاله را از دست ندهید: هارد m2 چیست؟
حافظه PLC
می توان PLC را جدیدترین نوع حافظه فلش در SSD دانست که از 32 سطح برای ذخیره سازی داده ها استفاده می کند. این نوع حافظه می تواند در هر سلول 5 بیت داده را ذخیره کند. به همین دلیل نسبت به حافظه ظرفیت بالای خود، هزینه پایین ترین را نسبت به سایر حافظه ها می دهد. اما نمی توان به طور مشخص کاربرد های زیادی را برای این نوع حافظه ذکر کرد.
حافظه PLC
می توان PLC را جدیدترین نوع حافظه فلش در SSD دانست که از 32 سطح برای ذخیره سازی داده ها استفاده می کند. این نوع حافظه می تواند در هر سلول 5 بیت داده را ذخیره کند. به همین دلیل نسبت به حافظه ظرفیت بالای خود، هزینه پایین ترین را نسبت به سایر حافظه ها می دهد. اما نمی توان به طور مشخص کاربرد های زیادی را برای این نوع حافظه ذکر کرد.
تفاوت حافظه های فلش در SSD
در این مطلب به طور کامل به انواع حافظه فلش در SSD خدمت شما اشاره کردیم. هریک از این موارد از نظر سرعت عمل، طول عمر، تعداد بیت ذخیره شده در هر سلول و … با هم تفاوت هایی دارند. به همین دلیل در موارد مختلف دارای کاربرد هستند. هم اکنون مرکز سخت افزار ایران درخدمت شماست تا بهترین خدمات در زمینه انواع حافظه فلش و … را به شما ارائه کند. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. از اینکه تا پایان مطلب ما را همراهی کردید، از شما ممنونیم.
با مرکز سخت افزار ایران همراه باشید