بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10، مسئله ای نسبتا رایج است که دلایل و البته راهکارهای بسیاری دارد. در واقع بوت نشدن ویندوز، در بیشتر موارد نگران کننده نبوده و با چند روش ساده، برطرف می شود. با این حال، گاهی هم ممکن است بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10، ناشی از یک ایراد یا آسیب دیدگی جدی باشد.
در ادامه، دلایل بالا نیامدن ویندوز 10 را بررسی کرده و روش های رفع این مشکل را نیز معرفی می کنیم. اگر موفق به حل مشکل نشدید، تیم تعمیرات لپ تاپ در مرکز سخت افزار ایران، تخصصی ترین خدمات را در این زمینه به شما ارائه می دهند.
دلایل بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10
در نسخه های مختلف ویندوز، عوامل متعددی موجب بوت نشدن سیستم می شوند. این عوامل، معمولا نرم افزاری هستند؛ اما گاهی آسیب دیدگی های سخت افزاری باعث بروز این مشکل می شوند. مثلا خرابی پاور یا کار نکردن اتصالات و کابل های مربوط به این قطعه، مشکلاتی را در لپ تاپ ایجاد می کنند که یکی از آنها بوت نشدن ویندوز است.
معیوب بودن دستگاه های جانبی مثل اسپیکر، پرینتر و حتی موس هم می تواند مشکلاتی را در روند بالا آمدن سیستم عامل ایجاد کند. نصب نادرست یا ناقص درایورها هم می تواند موجب بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10 شود. معیوب بودن برنامه ها و نرم افزارها هم دلیل دیگری است که مشکلاتی را در روند عادی بوت شدن لپ تاپ ایجاد می کند. ناهماهنگی های سیستمی و آپدیت نبودن برنامه ها و سیستم عامل هم بعضا چنین مشکلاتی را ایجاد می کنند.
راهکارهای حل مشکل بوت نشدن ویندوز 10
1. فعال سازی حالت Safe Mode
شاید کمی عجیب باشد، اما گاهی با کمکSafe Mode ویندوز می توان مشکل بالا نیامدن سیستم را حل کرد. دلیل این مسئله آن است که در این شرایط، سیستم با کمترین حجم برنامه ها اجرا می شود و با مشکل خاصی برای بوت شدن مواجه نمی شود.
در حقیقت این حالت برنامههای بسیاری را پشتسر گذاشته و با حداقل تعداد برنامه، یعنی تنها برنامههایی که مورد نیاز بوت شدن هستند، اجرا میشود. برای ورود به حالت امن، به یکی از دو روش زیر اقدام کنید:
پیشنهاد سایت: تفاوت ویندوز کرک شده با اورجینال
روش اول: استفاده از Windows Recovery
برای حل مشکل بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10 و ورود به حالت امن، می توانید از Windows Recovery کمک بگیرید.
- بدین منظور، وقتی پس از روشن کردن سیستم به صفحه بوت رسیدید، سیستم را ریستارت کنید.
- این کار را سه بار تکرار کنید تا وارد Windows Recovery شوید.
- سپس از بخش Choose an option گزینه Troubleshoot را انتخاب کنید.
- پس از آن Advanced options و در نهایت Startup Settings را انتخاب نمایید.
- در صفحه جدید، می توانید وارد Safe Mode شوید.
روش دوم: استفاده از Recovery Drive
دومین روش ورود به Safe Mode ، استفاده از ریکاوری درایو است. کاری که باید انجام دهید، این است که یک درایو ریکاوری USB از ویندوز ۱۰ را ایجاد کنید که محتوای این درایو شامل محیط ریکاوری ویندوز ۱۰ باشد. این محیط، قبلا با زدن F8 در هنگام بوت ویندوز قابل دسترس بود. اما مایکروسافت این قابلیت را از سیستم عاملش حذف کرده است. برای ساختن درایو ریکاوری، نیاز به یک رایانه ویندوزی دیگر دارید.
همچنین باید یک حافظه ذخیره سازی با حداقل 16 گیگابایت حجم داشته باشید و از اطلاعات خود بکاپ بگیرید.
- برای حل مشکل بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10، وارد کنترل پنل شده و گزینه Create a recovery drive را انتخاب کنید.
- سپس دستورالعمل های ارائه شده را به ترتیب اجرا کنید تا درایو ریکاوری در حافظه جانبی (فلش، هارد اکسترنال و …) ایجاد شود.
- پس از تبدیل فلش مموری به حافظهای قابل بوت، فلش را به کامپیوتر خود متصل کنید و سعی کنید ویندوز را ریستارت کنید.
2. بررسی باتری لپ تاپ
دومین روش حل مشکل بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10، بررسی باتری است.
- برای این منظور، یک کابل شارژ دیگر را برای شارژ باتری امتحان کنید تا شاید مشکل بوت ویندوز نیز از این طریق حل شود.
- در صورت امکان، باتری را بیرون آورده و سعی کنید لپ تاپ را با برق شهری روشن کنید.
- اگر سیستم در این حالت بوت شد، یعنی ایراد از باتری است. در این صورت حتما از تکنسین های تعمیر لپ تاپ، برای ترمیم یا تعویض باتری کمک بگیرید.
خدمات تخصصی مرکز سخت افزار ایران: تعمیر cpu لپ تاپ
3. جداسازی اتصالات USB
بسیاری از کاربران گزارش می دهند که پس از آپدیت ویندوز 10، دستگاه های یو اس بی توسط سیستم شناسایی نمی شود. این مسئله می تواند موجب بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10 شود. برای حل مشکل، بد نیست که تمامی دستگاه ها و تجهیزات USB شامل موس، اسپیکر و … را از لپ تاپ جدا کرده و مجددا آن را روشن کنید.
4. خاموش کردن Fast boot
گاهی باید برای حل مشکل بالا نیامدن ویندوز 10، گزینه فست بوت را خاموش کنید. توضیح این که گزینه ای با عنوان Fast boot در BIOS و UEFI برخی لپ تاپ ها وجود دارد که کاری می کند سیستم بسیار زودتر از حالت عادی لود شود.
- برای خاموش کردن این قابلیت باید به محیط بایوس دسترسی داشته باشید.
- برای ورود به بایوس در لپ تاپ های مختلف، روش های متفاوتی وجود دارد.
- معمولا با فشردن کلید Delete در هنگام بوت دستگاه وارد محیط BIOS یا UEFI می شوید.
- پس از دسترسی به این بخش، ویژگی Fast boot را در بخش Advanced options پیدا کرده و آن را خاموش نمایید.
- دقت کنید که فست بوت، در سیستم های قبل از 2013 وجود ندارد.
4. ویروس کشی سیستم
در بسیاری از موارد، می توان با ویروس کشی لپ تاپ، مشکل بوت نشدن ویندوز 10 را برطرف کرد. شما می توانید آنتی ویروس را با DVD یا یک دستگاه USB در سیستم بوت کنید.
5. استفاده از Command Prompt
در صورت بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10، می توانید از Command Prompt استفاده کنید. درواقع بوت کردن سیستم به طور مستقیم در محیط Command Prompt، گستره توانایی های سیستم را افزایش می دهد. با استفاده از این محیط میتوانید روشهای عیب یابی (troubleshooting) بیشتری را به اجرا درآورید و شاید حتی بتوانید مشکل بوت را هم از طریق این محیط حل کنید.
- برای بوت Command Prompt در سیستم، باید دیسک یا حافظه usb قابل بوت را به سیستم وصل کرده و لپ تاپ را ریست کنید.
- سپس وارد محیط بایوس شده و با استفاده از کلیدهای جهتدار کیبورد، اولویت بوت سیستم را روی سی دی یا فلش تنظیم کنید.
- در نهایت تغییرات انجام شده را ذخیره کرده و بوت شدن سیستم شوید.
- پس از انتخاب زبان، Repair your computer را انتخاب کرده و مسیر Troubleshoot > Advanced Options > Command Prompt را ادامه دهید.
- در پایان، پنجره ای را برای ورود به Command Prompt مشاهده می کنید.
6. ریست فکتوری لپ تاپ
آخرین راهکار نرم افزاری هنگام بوت نشدن لپ تاپ در ویندوز 10، بازنشانی دستگاه به تنظیمات کارخانه است. با انجام دادن این کار، ویندوز به حالت اولیه باز می گردد و تقریبا تمامی نرم افزارها و اطلاعات سیستم، پاک می شوند. ریست فکتوری لپ تاپ، آخرین راه حل است و زمانی اجرا می شود که مشکل با هیچ کدام از روش هایی که در بالا معرفی کردیم، برطرف نشود.