021-62948

جستجو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
اشتراک گذاری

علت یخ زدن لوله های کولر گازی چیست ؟

یخ زدن لوله های کولر گازی مشکل شایعی است که می‌ تواند عملکرد دستگاه را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. لوله‌ های رفت و برگشتی که در سیستم‌ های تهویه مطبوع وجود دارند، معمولا از جنس استیل، مس یا آلومینیوم ساخته می ‌شوند. این لوله‌ ها موظفند مایع مبرد را در سیستم منتقل کرده و از این طریق به خنک شدن محیط کمک کنند.

حال اگر لوله ‌ها یخ بزنند، دستگاه قادر به خنک کردن فضا نخواهد بود. علل مختلفی از نقص فنی گرفته تا دلایل ساده و پیش و پا افتاده منجر به یخ زدگی لوله ‌های کولر گازی می‌ شوند. در ادامه این عوامل و نحوه رفع آن ها را تشریح می‌ کنیم.

علت یخ زدن لوله های کولر گازی چیست ؟

علائمی که نشان دهنده یخ زدن لوله های کولر گازی هستند

با توجه به بررسی های کارشناسان تعمیر کولر گازی یکی از مهم ترین علائمی که بیانگر یخ زدن لوله‌ های کولر گازی هستند، وجود قطرات شبنم و یخ روی لوله‌ ها و کویل های دستگاه است. از جمله نشانه‌ های دیگری که حاکی از این اختلال هستند، می ‌توان موارد زیر را نام برد:

  • در صورتی که باد گرم از کولر بیرون بیاید.
  • اگر هیچ بادی از دستگاه خارج نشود.
  • چکه کردن کولر، زیرا معمولاً فرآیند یخ زدگی با نم و رطوبت همراه است.

دلایل اصلی یخ زدن لوله‌ ها در کولر گازی

عوامل گوناگونی می ‌توانند باعث یخ زدگی لوله‌ ها در مدل‌ های مختلف کولر گازی شوند. مهم ترین این دلایل در ادامه آورده شده است.

صدمه دیدن فن

زمانی که سیستم تهویه مطبوع کارکرد عادی داشته باشد، هوا به خوبی در آن جریان پیدا می ‌کند. اما در صورت خرابی فن حرکت هوا در دستگاه متوقف می گردد، به همین دلیل لوله ‌ها به احتمال زیاد دچار مشکلاتی مانند یخ زدگی خواهند شد. وجود هرگونه آسیب در فن یا کثیف بودن پره‌ های آن منجر به بروز این مسئله می ‌شود. بنابراین باید در اسرع وقت از یک کارشناس برای تعمیر فن کولر کمک بگیرید.

کثیف بودن فیلترهای هوا

وجود آلودگی در فیلتر هوا نیز می ‌تواند باعث یخ زدن لوله‌ های کولر گازی شود. تجمع کثیفی و گرد و غبار در فیلتر تهویه در عبور جریان هوا اختلال ایجاد می‌ کند. حال اگر جریان هوا در پیرامون کویل ‌ها نیز متوقف شود، سبب می ‌گردد که دمای این بخش کاهش یابد. به دنبال آن یخ زدگی در لوله‌ ها و کویل دستگاه به وجود می آید.

خرابی ترموستات

ترموستات یکی از قطعات مهم کولر گازی است که وظیفه دارد عملکرد سیستم را متناسب با دمای محیط کنترل نماید. اگر ترموستات خراب شود، به گونه ‌ای که دما را اشتباه تشخیص دهد، در فرآیند کنترل دما اختلال به وجود می ‌آید. حتی ممکن است که به علت فعالیت بیش از حد کولر گازی بخش ‌های مختلف سیستم تهویه مطبوع صدمه ببینند.

یکی از مهم ‌ترین علائمی که نشانه خرابی ترموستات است، تغییرات ناگهانی دما می باشد. به طوری که ناگهان حس می‌ کنید هوای محیط خیلی سرد یا بیش از حد گرم می‌ شود. در این حالت باید از یک فرد متخصص بخواهید که کولر گازی را بررسی و تعمیر کند.

مسدود شدن لاین تقطیر

از جمله عواملی که موجب یخ زدن لوله‌ های کولر گازی می ‌شود، انسداد لاین تقطیر است. لاین تقطیر رطوبت اضافی را از سیستم تهویه خارج می ‌سازد. حال اگر این بخش مسدود شده باشد، آب تجمع یافته در سیستم منجمد می ‌شود. چنانچه انسداد لاین در پیرامون اواپراتور اتفاق بیفتد، احتمال یخ زدن لوله‌ ها افزایش می ‌یابد.

نشتی مبرد ، یکی از دلایل یخ زدن لوله های کولر گازی

مبرد از طریق گردش در کولر گازی و تغییر دادن دما و فشار حرارت محیط را به خود جذب می نماید. هنگامی که مبرد نشتی پیدا می ‌کند، میزان فشار در سیستم به طور قابل توجهی کاهش می ‌یابد. بنابراین نسبت به حالت نرمال میزان بیشتری حرارت جذب می ‌شود.

این موضوع موجب می گردد که لاین مبرد و به دنبال آن کویل‌‌ ها و لوله ها یخ بزنند. از آنجا که نشت مبرد صدمات فراوانی را برای محیط زیست به دنبال دارد، در چنین شرایطی باید در اسرع وقت برای رفع مشکل یخ زدن لوله‌ های کولر گازی اقدام کنید.

قرار گرفتن لوله ها در معرض هوای سرد

بسیاری مواقع یخ زدن به این دلیل پیش می ‌آید که لوله ‌ها در تماس با هوای خیلی سرد قرار می‌ گیرند. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است که لوله‌ ها را با فوم پلاستیکی، الیاف حرارتی یا هر نوع ماده دیگری که در برابر هوای سرد مقاوم باشد، پوشش دهید.

عدم وجود هوا در کویل اواپراتور

نحوه عملکرد کولر گازی به این صورت است که از طریق گرفتن هوای گرم محیط میزان دما را کاهش می ‌دهد. اگر به هر علتی سیستم تهویه وظایف خود را به درستی انجام ندهد، هوا نمی ‌تواند از روی بخش اواپراتور جریان پیدا کند. در این حالت گاز فریون نیز قادر به دریافت گرما نیست، بنابراین لوله‌ ها دچار یخ زدگی می‌ شوند.

عدم سرویس کولر گازی

معیوب بودن بخش ‌هایی مثل شیر برقی، سنسور بیرونی، ترموستات و… منجر به یخ زدن لوله‌ های کولر گازی می شوند. به همین دلیل باید هر چند وقت یک بار برای سرویس دستگاه اقدام کنید. این کار سبب می‌گردد که از بروز خرابی در قطعات مختلف پیشگیری شود و احتمال وقوع مشکلاتی مانند یخ زدگی به صفر برسد.

چگونگی انجام عیب یابی و تعمیر برای رفع مشکل یخ زدگی لوله ‌های کولر گازی  

  • اگر نسبت به وجود یخ زدگی در لوله‌ های سیستم تهویه مطبوع مشکوک هستید، جهت عیب یابی دستگاه ابتدا از پاکیزگی فیلترها اطمینان حاصل نمایید. در صورتی که فیلترها کثیف یا کهنه باشند، باید آن ها را تمیز کرده یا با قطعات نو جایگزین کنید.
  • در مرحله بعدی می ‌توانید از راهنمایی ‌های ذکر شده در دفترچه راهنمای دستگاه برای رفع مشکل یخ زدگی کمک بگیرید. برای مثال اگر کولر گازی پمپ حرارتی دارد، بهتر است حالت defrost یا ضد شبنم را روشن کنید.
  • چنانچه هیچ دانش و تجربه ای در این زمینه ندارید، سیستم تهویه مطبوع را بلافاصله خاموش نمایید. چون روشن بودن آن ممکن است به قطعات حساسی همچون کمپرسور صدمه برساند. سپس از تعمیرکار حرفه ‌ای کولرگازی مرکز سخت افزار ایران برای عیب ‌یابی و برطرف کردن مشکل یخ زدگی لوله ‌های کولر گازی درخواست کمک نمایید.

❄️ سایر مقالات کولر گازی و اسپیلت را از دست ندهید ❄️

امتیاز شما به این نوشته

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.