آموزش تعویض گلس گوشی به شما کمک می کند که این کار را بدون نیاز به مراجعه به یک مرکز تعمیراتی انجام دهید. گلس همان شیشه محافظی است که از صفحه نمایش نگهداری می کند. اگر به هر دلیلی دچارآسیب شده باشد، اما صفحه نمایش و تاچ همچنان صحیح و سالم باشد، می توانید با مرور این مقاله آموزشی گلس را تعویض کنید. منظور ما از گلس همان شیشه ای است که روی صفحه نمایش قرار گرفته است، نه ورق محافظتی که روی این شیشه قرار می گیرد. تعویض و نصب آن ورق محافظتی کار ساده تری است که در مقاله های قبلی شرح آن گذشته است.
ابزار لازم برای شروع آموزش تعویض گلس گوشی
- پیچ گوشتی تخت فولادی با نوک بسیار ظریف و تیز
- کیت ابزار پلاستیکی (پیچ گوشتیهای کوچکِ سر تختِ پلاستیکی)مخصوص باز کردن موبایل و پیک مخصوص نواختن گیتار
- پیچ گوشتی فیلیپس چهار سوی شماره 00# یا پیچ گشتی ساعتی هم اندازه آن
- تفنگ حرارتی یا سشوار داغ
- نوار استیکر 2 و 3 میلیمتری دو رو چسب مخصوص چسباندن شیشه محافظ به صفحه نمایش
- نوار چسب کاغذی یا نوار چسب مخصوص بستهبندی
- دماسنج فرو سرخ یا تماسی
- شیشه یدکی محافظ صفحه نمایش موبایل از نوع اصل و اورجینال
هزینه تعویض گلس موبایل
هزینه تعویض گلس گوشی با توجه به نوع گلس و قیمت آن متفاوت است. گلس در گوشی های جدید، ساختار بسیار محکم تری داشته و بعضا به صورت ضد ضربه و ضد خش طراحی و تولید می شود. بنابراین نمونه اورجینال این قطعه قیمت بالاتری دارد و همین مسئله، هزینه تعویض گلس موبایل را بالاتر می برد. البته ذکر این نکته ضروری است که قیمت تعویض گلس در مقابل هزینه تعویض ال سی دی، ابدا بالا نیست! اگر ناچار به تعویض صفحه نمایش موبایل خود باشید، باید هزینه یک ال سی دی اورجینال را که رقم بالایی است پرداخت کنید!
فرق بین گلس محافظ، گلس صفحه نمایش و تاچ ال سی دی
در ادامه آموزش تعویض گلس گوشی، بد نیست با تفاوت انواع گلس ها و تاچ ال سی دی آشنا شوید. صفحه نمایش انواع موبایل از سه بخش اصلی گلس پوششی، صفحه لمسی یا دیجیتایزر و صفحه ال سی دی تشکیل شده است. با شکستن صفحه گوشی، اول باید دید که فقط صفحه خارجی شکسته شده یا صفحه لمسی یا ال سی دی هم آسیب دیده اند. اگر تاچ به درستی کار می کند و تنها ترک ها و شکستگی هایی در نمایشگر دیده می شنود، یعنی تاچ یا همان صفحه لمسی سالم است و نیازی به تعویض آن نیست.
در این شرایط گلس نمایشگر آسیب دیده و با تعویض آن مشکل حل می شود. البته یک گلس دیگر هم وجود دارد؛ لایه محافظی که به صورت مجزا خریداری کرده و روی نمایشگر می چسبانید. منظور ما از تعویض گلس موبایل، گلس صفحه نمایش است که توسط شرکت سازنده روی ال سی دی پرس شده و معمولا از نوع گلوریا گلس است. در نهایت اگر هم صفحه شکسته و هم تاچ کار نمی کند، یعنی ال سی دی آسیب دیده و باید کل این قطعه، شامل نمایشگر و تاچ تعویض شوند.
خدمات تخصصی مرکز سخت افزار ایران: تعویض ال سی دی موبایل
مراحل تعویض گلس موبایل
تعویض گلس موبایل در وهله اول ساده به نظر می رسد. درواقع به دلیل اینکه تنها چهار مرحله دارد، ممکن است تصویر کنید کار دشواری نیست. آنچه اهمیت دارد، نحوه انجام هر مرحله و دقت لازم برای آسیب نرساندن به سایر قطعات است. به هیمن دلیل هم در این بخش تمام نکات تعویض گلش گوشی را توضیح داده ایم.
مرحله اول : آماده سازی گوشی برای برداشتن گلس
برای شروع آموزش تعویض گلس موبایل ابتدا باید تکه هایی از نوار چسب کاغذی را به اندازه عرض یا طول صفحه نمایش موبایل خود ببرید و با آن سطح صفحه نمایش موبایل را بپوشانید تا با این روش به راحتی تکههای شکسته شیشه محافظ صفحه نمایش را از سطح صفحه نمایش موبایل جدا کنید.
سپس به کمک کیت ابزار پلاستیکی مخصوص باز کردن موبایل یا ناخن دست خود، درپوش پشتی موبایل را جدا کرده و کنار بگذارید. پس از باز کردن درپوش پشتی موبایل، باتری موبایل، سیم کارت و کارت حافظه موبایل را هم از دستگاه خارج کنید.
مرحله دوم تعویض گلس موبایل: جدا کردن اجزای سخت افزاری
در این مرحله از آموزش تعویض گلس موبایل باید به کمک تفنگ حرارتی یا سشوار داغ که در فاصله حدود 7 سانتی دستگاه نگه می داریم، قطعات سختافزاری گوشی را از هم جدا کنیم. تفنگ حرارتی یا سشوار داغ باعث آب شدن چسب نگهدارنده قاب موبایل میشود، به طوری که به قطعات الکترونیکی گوشی صدمهای وارد نشود. به این ترتیب میتوانید شیشه شکسته را از سطح صفحه نمایش و قاب موبایل جدا کنید.
برای اجرای این مرحله حوصله به خرج دهید و مدام با حرارتسنج فرو سرخ، دما را کنترل کنید که بیشتر از 70 تا 80 درجه سانتیگراد نشود. بسته به قدرت حرارتدهی وسیله حرارتی مورد استفاده به زمان متغیری نیاز دارید. وقتی تغییر رنگ، تغییر شکل یا آب شدن پلاستیک بدنه گوشی را مشاهده کردید، وسیله حرارتی را خاموش کنید. در غیر این صورت به قطعات الکترونیکی و قطعات سخت افزاری آسیب وارد می شود.
این مقاله را از دست ندهید: تشخیص اصل بودن قطعات الکترونیکی
مرحله سوم: برداشتن شیشه محافظ گوشی
در این مرحله از آموزش تعویض گلس موبایل، با استفاده از ابزار نوک تیز پلاستیکی مخصوص باز کردن موبایل و پیک مخصوص نواختن گیتار، شیشه محافظ را از روی قاب و صفحه نمایش موبایل با دقت و حوصله جدا کنید. کار را از پایین موبایل شروع کنید. توجه کنید که برای جدا کردن شیشه از کشیدن و اعمال فشار زیاد استفاده نکنید، زیرا با این کار به دکمهها و کابلهای ریبونی زیر شیشه صدمه می زنید.
برای برداشتن تکههای کوچک شیشه از پنس استفاده کنید. در هنگام اجرای نکات مربوط به آموزش تعویض گلس موبایل حتما لازم است که قطعات فلزی کوچک چسبیده به شیشه شکسته را از آن جدا کنید و نگه دارید، زیرا برای چسباندن شیشه جدید به گوشی مجددا به آنها نیاز خواهید داشت.
مرحله چهارم: قراردادن گلس جدید روی موبایل
اکنون در این مرحله از آموزش تعویض گلس موبایل دور قاب گوشی را از 4 طرف با استیکر نازک مخصوص چسباندن شیشه محافظ بپوشانید. دیجیتایزر و صفحه نمایش را با استفاده از پارچه نرم بدون پرز و مایع پاک کننده لنز کاملا تمیز کنید تا هیج گرد و خاک و چربی یا اثر انگشتی به جا نماند. شیشه محافظ جدید را از کاور با انگشتانتان از لبهها بگیرید و طوری بیرون بیاورید که دستتان با قسمت زیرش تماس پیدا نکند.
قبل از قرار دادن محافظ روی شیشه، پلاستیکهای نازک و باریک محافظ 4 دور آن را با دقت جدا کنید. کاغذ روی استیکرها را بکنید و دور بیندازید. اکنون با دقت شیشه محافظ جدید را روی قاب گوشی بچسبانید و فشار دهید تا هیچ حباب هوایی در گوشههای دورتا دور موبایل بین شیشه و قاب موبایل یا صفحه نمایش باقی نماند. تبریک می گوییم آموزش تعویض گلس موبایل را با موفقیت طی کردید.
پیشنهاد مرکز سخت افزار ایران: تشخیص گوشی تعمیری از نو
فیلم آموزش تعویض گلس گوشی
در ویدئو زیر می توانید مراحلی که پیشتر توضیح دادیم را ببینید.
نمایندگی تعمیرات موبایل
نمایندگی تعمیرات موبایل مجهز به تجهیزات مدرن و پیشرفته است. این نمایندگی با همکاری مرکز سخت افزار ایران، خدمات بسیار متنوع و مفیدی را به کاربران ارائه می دهد. این مرکز معتبر و مجاز به آرشیوی مجهز از قطعات جانبی نیز دسترسی دارد که مسیر تعویض قطعه را سهل و ساده کرده است. نمایندگی تعمیرات موبایل برای تعمیر انواع گوشی ها از بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات استفاده می کند. تمام خدمات این نمایندگی همراه با ضمانت نامه های کتبی و معتبر است. برای دریافت اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.