021-62948

جستجو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
اشتراک گذاری

تعمیرات نوت بوک

نوت بوک ها، یا همان کامپیوترهای کیفی ،که البته از نظر چگونگی تاشویی، بیشتر  مشابه کتابچه هستند کامپیوترهایی هستند که عمر آنها به زحمت به سه دهه می رسد. با این حال رشد کمی و کیفی آنها تاکنون شتاب زیادی داشته است و افق روشن تری هم برای این صنعت پیش بینی می شود.

آلن کای (Alan Kay) از شرکت زیراکس، اولین کسی بود که در دهه ۱۹۷۰ طرح یک کامپیوتر قابل حمل دستی را به طور اصولی پایه ریزی کرد. او در این طرح رویایی، کامپیوتر هایی به اندازه یک دفترچه یادداشت را با نام پیشنهادی داینابوک (Dynabook) ترسیم کرد که به راحتی قابل حمل بوده و توانایی حفظ و نگهداری تمام اطلاعات مورد نیاز هر شخص را داشت.

اولین نوت بوک

کای معتقد بود چنین کامپیوترهای قابل حملی باید چنان ساخته شوند که هر شخص بتواند یکی از آنها را داشته باشد و حتی برای داینابوک، امکانات و قابلیت های شبکه بی سیم را نیز در نظر گرفت. با این حال نه او و نه کمپانی متبوعش، هیچکدام جزء اولین سازندگان کامپیوترهای کوچک قابل حمل نبودند، بلکه اولین نوت بوک را یک انگلیسی به نام ویلیام مگریج برای کمپانی گرید سیستمز، در سال ۱۹۷۹ ساخت.

این کامپیوتر که دارای ۳۴۰ کیلوبایت حافظه از نوع حبابی (bubble) و نمایشگری از نوع اکترولومینسنت بود. اختراع گردید و بیش از یک پنجم وزن سبک ترین کامپیوترهای کاربردی آن زمان را نداشت و ناسا آن را برای برنامه شاتل فضایی در اوایل دهه ۱۹۸۰ به کار گرفت.

با این حال تا چند سال بعد نوت بوک ها به طور جدی برای بازار طراحی نشدند تا اینکه در سال ۱۹۸۳ شرکت کامپیوتری گاویلان نوت بوکی ساخت که ۶۴ کیلوبایت حافظه با دسترسی تصادفی (random access memory) یا RAM داشت و از یک ریزپردازنده ۸۰۸۸ به علاوه یک ماوس لمسی بهره می برد.

این نوت بوک سیستم عامل مخصوص به خود را داشت و یک چاپگر قابل حمل نیز آن را همراهی می کرد که ۴ کیلوگرم وزن لپ تاپ و ۴/۶ کیلوگرم وزن چاپگر بود. درایو فلاپی هم برای آن در نظر گرفته شده بود اما با دیگر کامپیوترها همساز نبود.

با تمام این مزایا گاویلان در این پروژه شکست خورد!

  سال بعد، غول صنعت کامپیوتر «اپل» Apple IIc را روانه بازار کرد،  Apple IIc دارای ۱۲۸ کیلوبایت حافظه، درایو فلاپی ۲۵/۵ اینچی، دو درگاه سریال، یک درگاه برای ماوس، کارت مودم، منبع تغذیه خارجی و به صورت تاشو طراحی شده بود. این کامپیوتر ۵ کیلوگرم وزن داشت اما نمایشگر ۹ اینچی مونوکرومی آن جدا و سنگین تر بود.

با این وجود این کامپیوتر قابلیت حمل نسبتاً آسانی داشت و هرچند در مقایسه با نوت بوک های امروزی شاید غیرقابل تحمل به نظر آید ولی در آن زمان برای کار در منازل و فروشگاه ها استقبال خوبی از آن شد و تا پنج سال بعد هم همچنان در اوج ماند.

کامپیوتر شخصی IBM:

در سال ۱۹۸۶ نیز IBM کامپیوتر شخصی چندکاربردی خود (IBM PC Convertible) را به بازار فرستاد که برخلاف Apple IIc یک نوت بوک واقعی بود. این نوت بوک همچون نوت بوک گاویلان از یک ریزپردازنده مدل۸۰۸۸ استفاده می کرد اما دارای ۲۵۶ کیلوبایت حافظه، یک درایو فلاپی ۵/۳ اینچی، نمایشگر LCD، درگاه های موازی و سری چاپگر و فضایی برای نصب مودم داخلی بود.

کامپیوتر شخصی چندکاربردی IBM همراه با یک سری از نرم افزارهایی که ویژه آن طراحی شده بودند، نظیر ویرایشگر متن، تقویم، ماشین حساب و دفترچه تلفن عرضه می شد.

وزنی حدود ۴/۵ کیلوگرم داشت و ۳۵۰۰ دلار فروخته می شد. موفقیت این دستگاه بی نظیر بود و طلیعه دار تجارتی نو در عرصه نوت بوک ها شد به طوری که توشیبا به زودی دنباله رو IBM شد و به دنبال آن شرکت های متعددی با پشتوانه های قوی علمی و مالی به این قافله پیوستند.

  از آن زمان تاکنون سازندگان بسیاری به این عرصه وارد شده و هر کدام تا حدودی به بهبود نوت بوک ها کمک کرده اند. نوت بوک های امروزی علاوه بر این که پیچیده تر، سبک تر، شکیل تر و به آنچه که «کای» در نظر داشت نزدیکترند.

تعمیرات نوت بوک مرکز سخت افزار ایران

مرکز سخت افزار ایران، یکی از مجهزترین و تخصصی ترین مراکز تعمیرات نوت بوک است و این مرکز با بیش از سال ها سابقه و با حضور کادری متخصص و متعهد خدمات خود را در زمینه تعمیرات فوق تخصصی کلیه قطعات نوت بوک و انواع بردهای الکترونیکی در کوتاهترین زمان و با مناسب ترین هزینه ممکن به کلیه نهادها ، ارگانها ، سازمانها و مراکز اداری ، صنعتی ، بازرگانی ، خدماتی و کلیه هموطنان گرامی ارائه می نماید.

تعمیرات نوت بوک و انواع بردهای الکترونیکی با تجهیزاتی پیشرفته و مدرن همچون Bga Machine Ersa 550 ، Clean Room ، PC3000 ، TEXAS INSTRUMENTS EV 2300 و دیگر تجهیزات تعمیراتی و ابزارآلات لحیم کاری روز جهان جهت رفع مشکل انواع نوت بوک به صورت تخصصی در مرکز سخت افزار ایران انجام میگیرد.

 مواردی که در بخش تعمیرات نوت بوک قابل بررسی است

LCD مخفف چیست ؟

LCD مخفف عبارت “Liquid Crystal Display” به معنای صفحه نمایش کریستال مایع است.

cpu مخفف چیست ؟

cpu مخفف  “central processing unit”  که گاهی اوقات آن را پردازنده (Processor) نیز می‌نامند ؛ یکی از اجزاء رایانه‌های رقمی می‌باشند که فرامین را در رایانه‌ها تفسیر می‌نماید و اطلاعات را مورد پردازش قرار می‌دهد

تعمیرات نوت بوک

  • تعویض انواع چیپ ( Northbridge , Southbridge , VGA ) نوت بوک
  • رفع مشکلات مدار SOUND نوت بوک و رفع مشکلات مدار LAN نوت بوک
  • رفع مشکلات مدار RTC نوت بوک و رفع مشکلات مدار CLOCK نوت بوک
  • رفع مشکلات مدار POWERING نوت بوک
  • تعمیر لپ تاپ رفع مشکلات مدار PWM لپ تاپ
  • رفع مشکلات مدار تامین کننده ولتاژ CPU نوت بوک
  • رفع مشکلات مدار باک شارژر نوت بوک
  • تعمیر گرافیگ ، چیپ شمالی و جنوبی لپ تاپ و همچنین جریان کشی نوت بوک
  • تعمیرات هارد دیسک نوت بوک ( مکانیکی و الکترونیکی ) سیلندر ، برد و . . .
  • رفع بدسکتور نوت بوک
  • بازیابی اطلاعات نوت بوک

خدمات تعمیرات نوت بوک

  • تست سلامت انواع هارد دیسک نوت بوک
  • تعمیرات فوق تخصصی انواع درایو های نوری نوت بوک ( رفع مشکلات مکانیکی و الکترونیکی )
  • تعمیرات باتری انواع نوت بوک ( تعویض سلول جهت رفع مشکل تخلیه سریع باتری و تعمیر برد جهت رفع مشکلاتی از قبیل عدم برقراری ارتباط با دستگاه و … )
  • باز کردن قفل ( Bios ) انواع نوت بوک یا به اصطلاح برداشتن پسورد بایوس و همچنین بروز رسانی
  • انواع بایوس نوت بوک
  • تعمیر و تعویض انواع مودم نوت بوک (Modem )
  • تعمیرات گرافیگ نوت بوک و در صورت لزوم تعویض چیپ گرافیگ نوت بوک (VGA)
  • ارائه خدمات تخصصی تعمیرات و تعویض LCD و LED انواع نوت بوک
  • تعمیرات تخصصی انواع شارژر نوت بوک ( آداپتور نوت بوک )
  • تعمیر وایرلس نوت بوک ( wifi)
  • تعمیر بلوتوث انواع نوت بوک ( bt )
  • تست کامل قطعات الکترونیکی نوت بوک و در صورت لزوم تعویض آنها ( مقاومت ها / خازن ها / دیود ها / ترانزیستور ها / فت ها و … )

دیگر خدمات تعمیر نوت بوک

  • تست کامل هارد نوت بوک از لحاظ سلامت سیلندر و مکانیک هارد در تمامی نوت بوک ها
  • تست کامل LCD و LED نوت بوک جهت جلوگیری از سوختگی پیکسل ،ضعیف و کم نور شدن فلورسنت و مشکلات مختلف ولتاژ و …
  • تست کامل فرکانس های مختلف و ولتاژگیری از کلیه قطعات الکتریکی نوت بوک جهت اطمینان از تقسیم جریان صحیح و رفع اشکالات .
  • تعمیر تاچ پد نوت بوک
  • بررسی و کنترل کلیه اجزای رایانه شامل : اتصالات ، فن ها ، درایوهای نوری ، منابع تغذیه و کابلهای اتصال نوت بوک
  • کنترل ولتاژ کلیه مدارهای الکترونیکی مادربرد ، کارت گرافیک ، مودم ، پاور و غیره نوت بوک
  • روغن کاری کلیه فن ها به همراه شستشوی هیت سینگ (هت سینک) پردازنده و کارت گرافیک نوت بوک
  • تخلیه ی گرد و غبار از کلیه منافذ ورودی هوا به داخل نوت بوک

تعمیرات تخصصی نوت بوک:

مرکز سخت افزار ایران یکی از مجهزترین و تخصصی ترین مراکز تعمیر لولای نوت بوک و تعمیر قاب نوت بوک است این مرکز با بیش از سال ها سابقه و با حضور کادری مجرب ، خدمات خود را در زمینه تعمیر لولای نوت بوک و تعمیر قاب نوت بوک و انواع خدمات ترمیمی و جوش پلاستیک در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه ممکن ارائه می نماید.

تعمیرات لپ تاپ با مشکل No-Boot :

منظور از No-Boot نوت بوک اینست که نوت بوک روشن می شود و ظاهرا حالت نرمال دارد اما شما هیچ تصویری را مشاهده نمی کنید. در این موارد کارشناسان مرکز سخت افزار ایران با کنترل سیگنال خروجی گرافیک نوت بوک به بررسی نتایج و تشخیص مشکل نوت بوک می پردازند .

در اکثر موارد این مشکل ناشی از خرابی صفحه نمایش LCD یا LED ، خرابی اتصالات کابل فلت ، و یا چیپ گرافیک نوت بوک می باشد . کارشناسان ما پس از تشخیص دقیق تعمیرات نوت بوک شما را انجام خواهند داد.

آسیب قطعات الکترونیکی مادربرد:

تعمیرات نوت بوک بر اثر آسیب قطعات الکترونیکی مادربرد و یا سوختن آنها : قطعات الکترونیکی استفاده شده در مادربرد و سایر بخش های نوت بوک دارای توان مشخص و تعیین شده ای هستند که عمدتا در مواردی با آسیب هایی از سمت جریان ورودی به نوت بوک و یا شوک های الکترواستاتیک قطعات جانبی متصل شده به نوت بوک ، دچار خسارات و آسیب های جزئی و یا کلی می شوند.

کارشناسان مرکز سخت افزار ایران  با کنترل ظاهری و مسیریابی جریان ، قطعات آسیب دیده را جستجو و پس از تعویض و جایگذاری آنها ، تعمیرات نوت بوک را انجام می دهند.

تعمیرات مادربرد نوت بوک No-Power :

منظور از No-Power همان روشن نشدن نوت بوک است که کارشناسان مرکز سخت افزار ایران با بررسی کلیه علائم اظهار شده توسط مشتری و سپس با توجه به نوع دستگاه و شناخت عمده خرابی های نوت بوک مورد نظر به بررسی و کارشناسی نوت بوک پرداخته و با کنترل ولتاژ مدار مطابق شماتیک مادربرد لپ تاپ مربوطه ، کلیه مسیر ورودی برق نوت بوک را چک کرده تا به بخش آسیب دیده برسند.

این پروسه از تعمیرات نوت بوک ممکن است زمان بیشتری را طلب کند و پس از رسیدن به بخش معیوب و آسیب دیده نوت بوک کارشناسان با تهیه و تعمیر قطعات الکترونیکی مربوطه ، تعمیرات نوت بوک شما را به نحو احسن انجام خواهند داد.

پرسش و پاسخ تعمیرات نوت بوک

وقتی شما قطعه ای مثل چیپ گرافیک لپ تاپ را که به مدار لحیم شده را از مادربورد جدا کنید، توپ های لحیمی ان از هم پاشیده می شوند، حالا برای اینکه شما بتوانید همان قطعه یا قطعه دیگری را جای ان لحیم کنید باید توپ های لحیم داشته باشید و جاسازی کنید.

به زبان ساده عمل ریبال کردن یعنی داخل منفذ مادربورد یا منفذ قطعه Ball  (قطعات گرد لحیم) بریزید و مجدد لحیم کاری کنید. برای لحیم کاری نیازی به هویه نیست و شما باید به این بال ها حرارت بدهید تا ذوب شوند و جای خودشان قرار بگیرند

   دوستی سؤال کرده است که دلیل خاموش شدن ناگهانی نوت بوک  چیست ؟ در مورد همه‌ی نوت بوک ها خصوصا نوت بوک های دل و به طور ویژه نوت بوک دل اینسپایرون مدل ۵۱۱۰ اکیدا توصیه می شود از قرار دادن این نوت بوک روی پتو،‌ فرش، موکت و کلیه سطوح پرز دار خودداری نمایید .

 در صورتی که احساس می کنید نوت بوک شما بیش از حد داغ شده قبل از آنکه قطعات مادر بورد نوت بوک شما آسیب ببیند حتما فن آن را سرویس کنید .

هنگامی که فن نوت بوک به صدا می افتد به هیچ عنوان آن را روشن نکنید، ممکن است حتی سه ماه در این وضعیت نوت بوک برای شما کار کند اما باطری نوت بوک به علت داغی بیش از حد به سرعت فرسوده می گردد ؛ مهم تر اینکه سایر اجزای مادر برد نیزدر حال تخریب است و به زودی تصویر نوت بوک شما هم دچار مشکل جدی میشود.

  بسیاری از افراد از زیاد شدن تدریجی صدای نوت بوک خود گلگی دارند، صدای لپ تاپ عموما از دو چیز ناشی می شود، یکی فن نوت بوک و دیگری هارد نوت بوک.

به بیان دیگر  میتوان گفت تنها قطعاتی از نوت بوک که عملکرد مکانیکی دارند این دو قطعه هستند، یعنی سایر قطعات نوت بوک در حالت عادی هیچ گونه صدایی نباید داشته باشند در حالیکه این دو قطعه در حالت عادی نیز بخاطر حرکت مکانیکی، صدا نیز تولید میکنند ولی صدای آنها باید بسیار ناچیز باشد.

صدای هارد نوت بوک در حالت عادی آنقدر کم است که تا گوش را به نوت بوک نزدیک نکنید متوجه آن نمی شوید، اما وقتی صدای منظم تق تق از نوت بوک شنیده شود و خصوصا چنانچه عملکرد نوت بوک نیز بطور واضح غیر عادی باشد، ممکن است هارد آسیب دیده باشد.

معمولا اگر اطلاعات هارد ارزشمند است باید هرچه سریعتر از آن نسخه پشتیبان تهیه کرد، و هر بار  که نوت بوک شما بوت می شود ممکن است آخرین باری باشد که شما به اطلاعات دسترسی دارید.

تعمیر هارد معمولا هزینه بالایی دارد و صرفا در مواردی توجیه اقتصادی دارد که اطلاعات بسیار ارزشمندی در هارد داشته باشیم که دیگر قابل دسترسی نیست، لیکن در حالت عادی قیمت هارد معمولا از قیمت تعمیر آن حتی کمتر است.

در عرف عمومی بسیاری از مشکلاتی که برای نوت بوک بوجود می آید را هنگ کردن نوت بوک می گویند و البته از هنگ کردن با عنوان فریز شدن تصویر نیز یاد کرده اند،  اما معمولا اتفاقی که باعث شود ورودی های نوت بوک برای مدت غیر متعارف از کاربر فرمانپذیری نداشته باشند را می توان هنگ کردن نوت بوک نامید.

منظور از زمان متعارف در جمله قبلی این است که مثلا وقتی ویندوز در حال بوت شدن است، برای مدتی کمتر از یک دقیقه ممکن است نوت بوک شما فرمان تاچ پد را اجرا نکند و به نظر برسد تاچ پد کار نمی کند، و کیبورد نیز کاری انجام ندهد، اگر این حالت مثلا ۱۵ دقیقه طول بکشد میتوان گفت نوت بوک هنگ کرده است.

اما اگر تصویر نوت بوک ثابت شود ولی شما احساس کنید که بقیه ی قسمتها کار خود را انجام میدهند حتما ایراد لپ تاپ سخت افزاری است.

مثلا فرض کنید در حالی که یک فیلم  تماشا می کنید، تصویر نوت بوک ثابت می شود در حالیکه صدای فیلم هنوز شنیده میشود و کرسر تاچ پد نیز ثابت شده است و زدن روی دکمه های کبیورد نیز تأثیری ندارد. در این حالت نوت بوک مشکل سخت افزاری داشته و تعمیرات نوت بوک می تواند شامل مراحل مختلفی باشد.

  گاهی نیز داغ شدن بیش از حد نوت بوک علت هنگ کردن نوت بوک و حتی خاموش شدن ناگهانی نوت بوک است،  پس از این حالت معمولا برای مدتی نوت بوک روشن نمیشود. مشکل نوت بوک در این حالت با سرویس سیستم خنک کننده بر طرف میشود که برخی به اشتباه به این کار تعمیر فن نوت بوک می گویند.

  بطور کلی وارانتی و گارانتی قول و قراردادی است که بین خریدار و فروشنده یک کالا یا خدمات برقرار می گردد تا خریدار از نحوه عملکرد جنس و یا سرویس خریداری شده در طول یک دوره زمانی مطمئن شود.

  و اما گارانتی به کلیت خرید جنس یا پول مبادله شده بر میگردد به عنوان مثال کسی که ضمانت پرداخت وام شخص دیگری را میکند آن را گارانتی میکند، و مثلا در ایران برخی از هارد دیسک های ارائه شده دارای گارانتی تعویض هستند یعنی در صورت خرابی ، هارد نوت بوک تعویض می شود و یا در برخی کشورها گارانتی نوت بوک برای دوره ای گارانتی تعویض است.

یعنی در صورت بروز خرابی نوت بوک از مصرف کننده تحویل گرفته شده و بجای آن نوت بوک دیگری به کاربر داده می شود. بد نیست بدانید چنانچه نوت بوک خرابی قابل رفعی داشته باشد، پس از آن بصورت رفیربیشد در بازار عرضه می شوند، البته این یکی از حالت های جنس ریفربیشد است.

  و اما در ایران مسأله گارانتی، با سایر کشورهای قدری فرق دارد، اولا تولید کنندگان نوت بوک معمولا در ایران نمایندگی رسمی ندارند، مگر موارد بسیار معدود، نشانه ی نمایندگی رسمی آن است که در سایت اصلی در کنار سایر کشورها نام کشور ایران نیز آمده باشد و لینک آن به سایت نمایندگی ایران وصل باشد.

بنابراین در ایران هر فروشنده ی عمده ای با یکی از مراکز ارائه کننده گارانتی نوت بوک توافق کرده و برچسبهای گارانتی را روی نوت بوک های خود می چسباند، بنابراین شرایط هر گارانتی به شرکت یا موسسه گارانتی کننده بر میگردد.

گاهی این شرکت ها خدمات خوبی ارائه می کنند اما اغلب از زیر بار مسئولیت خود به نحوی شانه خالی میکنند و تقریبا تمام شرکتهای گارانتی کننده چنانچه زمان گارنتی محصول گذشته باشد، هزینه های بسیار بالایی را برای ارائه ی خدمات از مصرف کننده مطالبه میکنند.

 

سوالات زیادی در مورد علت روشن نشدن مانیتور نوت بوک یا  در واقع ال سی دی نوت بوک یا ال ای دی نوت بوک شده است که در این قسمت در حد امکان به آنها پاسخ خواهیم داد.

  در حالتی که شما کلید یا دکمه ی پاور نوت بوک را فشار می دهید و برخی چراغ های نوت بوک روشن می شود ولی تصویر ندارید ممکن است چند مشکل وجود داشته باشد ولی بسیاری از کاربران می گویند نوت بوک روشن میشود ولی ال سی دی نوت بوک روشن نمیشود که اتفاقا معمولا هم چنین نیست!

  توجه کنید یک نوت بوک وقتی کلید آن زده می شود به ترتیب  با فعال کردن بخشهای مختلف شروع به روشن شدن می کند، یعنی تقریبا در تمامی مدلهای نوت بوک مثل نوت بوک سونی و نوت بوک دل، ابتدا ولتاژهای اصلی نوت بوک تأمین می شود و تقریبا در اولین مراحل سی پی یو شناسایی میشود و شروع به بوت شدن نوت بوک می کند.

  اگر بعد از روشن کردن نوت بوک مشاهده کردید که چراغ هارد نوت بوک خاموش و روشن می شود و البته این روشن خاموش شدن ادامه دارد (بعد از مرحله اول که مرحله شناسایی دی وی دی نوت بوک و هارد نوت بوک است) می توان گفت که نوت بوک روشن شده ولی تصویر نداریم.

معمولا در چنین حالتی تصویر روی نمایشگر خارجی دیده می شود  که البته در برخی مارکها مانند سونی تصویر قبل بوت کامل ویندوز روی نمایشگر خارجی دیده نمیشود.

بنابراین اگر هارد نوت بوک فعالیت عادی دارد ولی تصویر نداریم مشکل میتواند از ال سی دی نوت بوک (یا ال ای دی نوت بوک) باشد.البته در مواردی عملکرد بد چیپ گرافیک  یا کارت گرافیک نوت بوک میتواند به منجو  به بوت نشدن لپ تاپ شود و در واقع در این حالت نیز نوت بوک بصورت کامل روشن نمی شود.

  بنابراین برای فهمیدن اینکه لپ تاپ در بوت مشکل دارد  یا آنکه صرفا تصویر ندارد عملکرد چراغ هارد لپ تاپ نشانه ی خوبی محسوب می شود.

البته توجه داشته باشید که در صورتیکه  چراغ هارد بصورت پیوسته خاموش و روشن شود می توان گفت لپ تاپ روشن شده ولی تصویر مانیتور لپ تاپ روشن نمیشود و اگر چراغ هارد لپ تاپ فقط یک بار روشن شود و دیگر خاموش و روشن  نشود لپ تاپ بصورت کامل روشن نمی شود و فقط مراحل اولیه روشن شدن لپ تاپ شما طی شده است.

در این حالت خرابی لپ تاپ می تواند از سایر قسمت های مادر بورد لپ تاپ باشد که  میتوان با بررسی سایر پارامترها آنها را شناسایی نمود.

  بسیاری از دوستان در مورد تفاوت و مقایسه کارت گرافیک نوت بوک و چیپ گرافیک  و تفاوت عملکرد آنها و  نحوه تعمیر یا تعویض آنها در صورت نیاز نوت بوک به تعمیر سوال کرده اند که در این مقاله به این مطلب می پردازیم

بطور کلی کارت گرافیک در پی سی و یا نوت بوک مجموعه ای از قطعات الکترونیک و در اصلی ترین قسمت شامل یک چیپ  گرافیک است که وظیفه تبدیل اطلاعات صفر و یک را به تصویر و به طور پردازش تصاویر را به عهده دارد. البته در نوت بوک مجموعه ای از قطعات روی کارت وظیفه  ، تأمین ولتاژ مورد نیاز را نیز بر عهده دارند.

کارت گرافیک در یک اشکاف که به آن اسلات میگویند قرار میگیرد. بنابراین به سادگی قابل تعویض است، البته در مواردی که کارت گرافیک مورد نظر موجود نباشد و یا هزینه آن زیاد باشد امکان تعمیر یا تعویض چیپ گرافیک روی کارت گرافیک نیز هست.

تفاوت عمده کارت گرافیک نوت بوک با کارت گرافیک پی سی در اندازه و توان آن است، و نکته بسیار مهم این است که کارت گرافیک پی سی شامل یک فن و هیت سینک مجزا است که قدرت بسیار بالایی در خنک کردن چیپ گرافیک روی کارت دارد در حالیکه در نوت بوک ها اگر کارت گرافیک بصورت مجزا نیز وجود داشته باشد  در اغلب موارد از یک هیت سینک مشترک با سی پی یو استفاده میکند.

در اغلب نوت بوک ها بخصوص در نوت بوک های جدید به جای کارت گرافیک مجزا کلیه اجزایی که وظیفه پردازش گرافیکی را دارند روی مادر بورد نوت بوک بصورت ثابت مستقر هستند. بنابراین این نوت بوک ها فاقد کارت گرافیک بوده و احیانا بصورت اشتباه  مصطلح از قسمت گرافیکی آنها به نام کارت گرافیک نوت بوک یاد می شود.

در حالیکه معمولا در پی سی تعمیر کارت گرافیک نوت بوک غیر ضروری به نظر می رسد  و تعمیر آن به صرفه و  صلاح است در نوت بوک به لحاظ آن بورد بودن چیپ گرافیک و کمیاب بودن کارت گرافیک تعمیر چیپ گرافیک یا تعویض چیپ گرافیک منطقی تر است تا تعویض کل مادر بورد.

در مقام مقایسه برای کارهای گرافیکی سنگین مثل انواع نرم افزارهایی که وظیفه ساخت نماهای سه بعدی  و بخصوص حرکت در این نماها را دارند  پی سی ها مناسب تر از نوت بوک ها هستند،  گرچه نوت بوک های مخصوص کارهای گرافیکی نیز بطور معمول و در غالب موارد  حداقل  سه سال بدون مشکل کار می کنند.

گرچه برخی بر این عقیده اند که خرابی چیپ یا کارت گرافیک نوت بوک های دل یا اچ پی بیشتر است لیکن این تصور تا انجام یک تحقیق علمی و نمونه گیری علمی غیر قابل استناد است، چون به عقیده نگارنده تعداد این نوت بوک ها در مقایسه با سایر نوت بوک ها در ایران قابل مقایسه نیست.

  بسیاری از دوستان در مورد عملکرد انواع سی پی یوهای جدید انیتل که نسل Core i محسوب می‌شوند سوال می‌کنند و تفاوت این سی پی ها را با یکدیگر جویا می‌شوند، واقعیت این است که بعد از سی پی یو‌های پنتیوم ، نسل جدیدی از سی پی یو ها توسط شرکت اینتل طراحی و ساخته شد در نسل جدید تعداد هسته‌های پردازشگر سی پی یو افزایش یافته است.

  سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا مثلا سی پی یو core  ۳ سه هسته‌ای است؟ خیر! این فقط یک عدد است که در سایت اینتل از آن با نام brand name یاد می‌شود. البته بطور کلی می‌توان گفت یک نوت بوک با سی پی یو core  ۷ بهتر از نوت بوک core  ۵ و هر دو قوی تر از core I 3 هستند.

بطور کلی نوت بوک های با cpu نسل core I دارای بخش گرافیکی هستند که باعث می‌شود، پردازش‌های گرافیکی (که قبلا صرفا در چیپ گرافیک انجام می‌شد) در سی پی یوی نوت بوک نیز انجام شده و باعث بهتر و نرم تر کار کردن تصاویر بخصوص در بازی‌های سنگین شود.

البته تفاوت‌های بسیار زیادی در این نسل وجود دارد که از جمله می‌توان به سیستم پیشرفته کنترل دما، انجام همزمان چندین ترد و غیره اشاره کرد. در نظر داشته باشید که سرعت سی پی یو در مدل‌های مختلف با یکدیگر قابل مقایسه نیست چون معماری سی پی یو ها متفاوت است.

و اما از نظر قیمت با توجه به تکنولوژی قیمت سی پی یو بسیار متفاوت است، مثلا بخش عمده‌ای از قیمت یک نوت بوک با سی پی یو core I 7 مربوط به سی پی یو آن است، در حالی که قیمت سی پی یو i5 کمتر و i3 به مراتب کمتر است.

  یکی از علل خرابی های دستگاههای برقی نوسان برق است، البته در هر نوت بوک سیستم‌هایی جهت محافظت از آن نوت بوک در برابر نوسانات برق در نظر گرفته شده لیکن گاهی سرعت تغییر در ولتاژ برق بسیار زیاد و شدید است در این صورت امکان خاموش شدن ناگهانی نوت بوک زیاد می‌شود.

  به سختی می‌توان گفت اگر در اثر نوسان برق نوت بوک ناگهان خاموش شود و دیگر روشن نشود چه مشکلی برایش پیش آمده زیرا این مشکل می‌تواند از سوختن یک دیود محافظ باشد تا از بین رفتن یکی از چیپ‌های نوت بوک باشد ، مثلا در یک نوت بوک سونی وایو در اثر نوسان برق چیپ گرافیک آسیب دیده بود در حالیکه کلیه‌ی مدارهای محافظ سالم بود. 

تنها راه قطعی جلوگیری از این مسائل استفاده از دستگاه‌های استاندارد محافظ برق است. البته اگر بتوانید برای منزل یا محل کار خود از سیستم های مرکزی محافظ استفاده کنید خیلی راحت تر خواهید بود.

 

چند نفر از بازدید کنندگان سایت سؤال کرده اند که آیا ویروس می‌تواند موجب خرابی سخت افزاری شود؟ جواب این سؤال بله است اما  نه همه ‌ی ویروسها گاهی برخی ویروس‌ها موجب می‌شوند که  CPU نوت بوک بی وفقه و به شدت کار کند این حالت می‌تواند موجب افزایش دمای سی پی یو و چیپ گرافیک شود.

گرچه معمولا مشکل خاصی برای سی پی یو در این حالت پیش نمی‌آید ولی دمای بالا ، چیپ گرافیک را دچار مشکل می‌کند و بنابراین ممکن است این مشکل منجر به ایراد در تصویر و حتی روشن نشدن نوت بوک شود.

همچنین در برخی از نوت بوک های جدید که قرار است ارزان تولید شوند مسئولیت چیپ گرافیک و پل شمالی (چیپ شمالی) و حتی در برخی موارد چیپ جنوبی، به عهده یک چیپ است که در این حالت قطعا چیپ خراب شده و نوت بوک دیگر روشن نمی‌شود.

یکی از  محاسن نوت بوک های سونی VAIO این است که حتی در سری های جدید نیز  چیپ‌ گرافیک ، چیپ شمالی و چیپ جنوبی بصورت مجزا روی مادر بودر قرار داشته و ضمن  آنکه خرابی کمتری دارند، هزینه کمتری نیز برای تعویض این چیپ‌ها پرداخت می‌شود.

پس مراقب ویروسهایی که نوت بوک شما را کند می‌کنند باشید، چون این مشکل می‌تواند هزینه‌های تعویض چیپ گرافیک را به شما تحمیل کند.

  نوت بوک ها داری سیستم خنک‌کننده‌ای خاصی هستند! بعضی از نوت بوک ها  هوای مورد نیاز برای خنک کردن سیستم خنک کننده را از زیر نوت بوک می مکند و از کنار آن خارج می کنند بنابراین کافی است این نوت بوک را روی فرش،‌ موکت و پتو قرار داده و آنرا روشن کنید دقیقاً مثل یک جارو برقی عمل کرده و گرد وخاک را درون سیستم میکشد! بنابراین موتور فن نوت بوک کثیف شده و ممکن است آسیب نیز ببیند!

  بنابراین برای حل مشکل داغ بودن بیش از حد نوت بوک بایستی فن آن سرویس شود و در صورت نیاز فن نوت بوک تعویض شود! البته در برخی موارد برنامه بایاس نوت بوک نیز این مشکل را ایجاد کرده است که مشکل بسیار پیچیده‌ای است و خیلی ها از آن شکایت دارند!

گاهی شما مشاهده میکنید که ال سی دی نوت بوک شما بسیار کم نور شده و با دکمه افزایش نور هم تغییری در ماجرا حاصل نمیشود علت این امر از دو چیز ناشی میشود:

اول ممکن است برد هایولتاژ شما خراب شده باشد که تعمیر آن به صرفه نیست چون هزینه برد های ولتاژ نوت بوک مناسب نیست  و بهتر است تعویض شود و دوم اینکه ممکن است لامپ ال سی دی نوت بوک شما خراب شده باشد که بعضی‌ها آن را تعویض میکنند و بعضی‌ها کل ال سی دی را تعویض میکنند.

بسته به نوع نوت بوک هر کدام از این دو امر ممکن است.

  وقتی آب روی نوت بوک می‌ریزد و نوت بوک خیس می‌شود چه کاری باید کرد و چه کاری نباید کرد! اولین کاری که بعد از خیس شدن نوت بوک باید کرد این است که باطری و شارژر را از نوت بوک جدا کنید! هرچه سریعتر، بهتر!

یکی از کارهایی که می‌تواند آسیب وارده به نوت بوک شما را بیشتر کند، خشک کردن آن با سشوار است، گرفتن باد داغ روی نوت بوک می‌تواند موجب خرابی دکمه‌های کیبورد و یا دکمه‌ی تاچ پد و سایر قطعات نوت بوک شود! در این حالت باید هزینه بیشتری را  راجهت تعمیرات بپردازید.

  قبل از این که نوت بوک خود را برای تست روشن کنید در صورت وجود  مرکز مورد اعتماد در نزدیکی شما می توانید نوت بوک را سریعاً  به آن مرکزببرید . در آنجا کارشناسان  با باز کردن نوت بوک ، مادر بورد آن را خشک می کنند .

در این صورت شانس درست شدن نوت بوک شما بیشتر است، چون هنگامی که نوت بوک خیس می‌شود اگر رطوبت به مادر بورد برسد پایه‌های برخی قطعات سولفات می‌شوند، و این سولفات موجب اتصالی می‌شود و اتصالی موجب خرابی سایر قطعات و یا چیپ‌ های نوت بوک می‌شود.

  در حال حاضر یکی از مهمترین کاربردهای نوت بوک ها اتصال و استفاده از اینترنت است، همچنین در هر شرکتی و در بسیاری از منازل نیز نیاز است که رایانه ها با یکدیگر شبکه باشند، بجز شرکت ها و ادارات بزرگ  که نوت بوک ها و پی سی ها با شبکه lan به یکدیگر وصل می شوند.

در سایر موارد  و بخصوص در منازل معمولا بنا به دلایل مختلف از جمله قیمت تمام شده ، اغلب کاربران ترجیح می دهند با مودم وایرلس به اینترنت و به سایر نوت بوک ها وصل شوند. التبه گاهی اوقات مشکلاتی در این خصوص بوجود می آید که در این مختصر به شرح علت این ایرادات می پردازیم

در اغلب موارد مشکل وصل نشدن به اینترنت، مشکل نرم افزاری است، به عبارت دیگر نیازی به تعمیر نوت بوک نیست،  قبل از هر چیز از وصل بودن مودم خود به آداپتور و روشن بودن مودم خود مطمئن شوید، در این حالت می توانید برای اطمینان از عملکرد نوت بوک خود روی علامتی که سمت راست پایین ال سی دی نوت بوک می بینید کلیک نمایید.

در حال حاضر شما هرجای ایران باشید با زدن روی این علامت تعدادی شبکه وایرلس در اطراف خود می بینید، مگر  آنکه در بیابانی واقعی باشید،  بنابراین اگر مثلا در تهران با زدن روی علامت وایرلس شبکه ها اطراف را نمیبینید ممکن است  یکی از مشکلات زیر را داشته باشید:

۱٫ کلید وایرلس خاموش باشد در نوت بوک های مختلف محل کلید وایرلس متفاوت است، مثلا  در حالیکه اغلب نوت بوک های سونی یک کلید جلوی لپ تاپ دارند نوت بوک های دل مدل اینسپایرون با کیبرود وایرلس را کنترل میکنند، پس از روشن بودن وایرلس مطمئن شوید

۲٫ ممکن است درایور وایرلس نوت بوک شما نصب نباشد، که این هم یک مطلب نرم افزاری است و معمولا می توانید از طریق گوگل درایور مناسب وایرلس نوت بوک را پیدا و نصب کنید.

۳٫ اگر درایور وایرلس نوت بوک نصب شد و بصورت تصویر فوق بود ، یعنی روی آن علامت ضربدر نبود ولی فقط مودم وایرلس خودتان را می بیند، آنهم با آنتن ضعیف می توان گفت مشکل نوت بوک شما سخت افزاری است، یعنی آنتن وایرلس نوت بوک شما ضعیف عمل می کند، اگر به تازگی پشت نوت بوک خودتان را باز کرده اید ممکن است آنتن وایرلس را سر جایش وصل نکرده باشید، و اگر نه ! ممکن است کارت وایرلس نوت بوک شما دچار مشکل شده باشد که معمولا تعمیر کارت وایرلس نوت بوک به صرفه نیست.

۴٫ گاهی نیز خود کارت وایرلس نوت بوک خراب شده و این موضوع باعث از کار افتادن وایرلس می شود در این حالت به سادگی با تست یک کارت جدید می توان از این مطلب مطمئن شد.

در آخر باز هم تأکید می کنیم معمولا کارت وایرلس نوت بوک دچار خرابی نمی شود و در اغلب موارد خرابی مربوط به موارد نرم افزاری است و تعمیر نوت بوک نیز در اکثر موارد لازم نیست.

  1. یکی از بهترین پاک کننده های ممکن ، آب مقطر است. اگر به پاک کننده قوی تری نیاز داشته باشید می توانید از ترکیب ۵۰/۵۰ سرکه سفید و آب مقطر استفاده کنید.
    تولیدکنندگان، دیگر استفاده از پاک کننده های حاوی الکل، آمونیوم و یا هر حلال پرقدرت دیگری را برای پاکسازی صفحه نمایش های LCD توصیه نمی کنند.
  2. ترکیبی که انتخاب کرده اید را در یک آب پاش بریزید. ترجیحا از آبپاش هایی استفاده کنید که امکان اسپری کامل مایع را داشته باشند. حتی با اینحال هم نباید مایعات را به صورت مستقیم بر روی صفحه نمایش بپاشید.
  3. اندکی از ترکیب را بر روی یک دستمال نرم چون پارچه های کتان ( از تی شرت های قدیمی تان) و یا هر پارچه دیگری با بافت نرم بپاشید. لباس های بزرگ برای استفاده در این حالت بهترین انتخاب هستند و به شما کمک می کنند تا امکان باقی ماندن رد های آزار دهنده بر روی صفحه نمایش را که در اثر فشار پدید می آیند، به حداقل برسانید.لباس را خیس نکنید و تنها آن را نم دار کنید. چکیدن یک قطره آب از یک لباس یا پارچه خیس می تواند اثرات متعاقب جبران ناپذیری را در پی داشته و به شدت به صفحه نمایش شما آسیب بزند.
  4. دستمال را در حرکات حلقوی و یا حرکات هماهنگ دیگری بر روی صفحه نمایش بکشید. حرکات حلقوی سریع می توانند ردهای نامطلوب را از میان بردارند. فشار ظریف و یکسانی را بر دستمال اعمال کنید. فقط مقداری به دستمال فشار بیاورید که در تماس به صفحه نمایش باقی بماند. مراقب باشید انگشتان تان را بر روی صفحه فشار ندهید. اعمال فشار بالا در هنگام پاک کردن صفحه می تواند آسیبی دائمی به ماتریس LCD شما وارد کرده و آن را غیرقابل استفاده سازد.

پاکسازی با دستمالی نم دار

  1. نوت بوک را خاموش کرده، آن را از برق کشیده و باتری آن را از جای خود خارج کنید.
  2. دستمال نرمی را با آب مرطوب کنید. کمی آب بر روی یک دستمال نرم ریخته و آن را نمناک کنید.
  • تنها از دستمال های نرم استفاده کنید. پارچه ای نرم که فاقد الکتریسیته ساکن باشد بهترین نتیجه را برای شما در پی خواهد داشت. از دستمال کاغذی، دستمال سفره و یا پارچه های خشن استفاده نکنید.
  • دستمال را در آب فرو نبرید. دستمال های خیس سبب نفوذ رطوبت به نوت بوک شده و آسیب های جدی به آن وارد می کنند. اگر تصادفا پارچه را بیش از حد خیس کردید، آب دستمال را تا حد مناسب بگیرید و سپس از آن استفاده کنید.
  • برای دستیابی به بهترین نتیجه ممکن، به جای آب شیر از آب مقطر استفاده نمایید. آب های لوله کشی از مواد معدنی برخوردار بوده و بعضی از این مواد رسانا هستند. در نتیجه، احتمال بوجود آمدن اتصال کوتاه در آب لوله کشی نسبت به آب مقطر بسیار زیاد است.
  • در هیچ شرایطی آب را به صورت مستقیم بر روی صفحه نمایش اسپری نکنید. این کار احتمال نفوذ آب به داخل نوت بوک را بسیار زیادتر می کند. تنها در صورتی از آب استفاده کنید که قصد بهره گیری از یک دستمال نرم برای تمیزسازی دستگاه را دارید.
  1. صفحه نمایش را از یک سمت به سمت دیگر و از بالا به پایین با حرکاتی حلقوی تمیز کنید. سعی کنید از فشار کمی در هنگام انجام این کار استفاده نمایید.
  • برای اینکه لکه های آزار دهنده بر روی صفحه پدیدار نشوند، این کار را از بالاترین قسمت صفحه نمایش شروع کرده و تا پایین ترین قسمت آن ادامه دهید.
  • ممکن است تا پاکسازی کامل لکه ها محبور باشید چندین بار طول و عرض صفحه را طی کنید. ممکن است در طی این مدت نیاز به نم دار کردن مجدد پارچه هم وجود داشته باشد.

هشدار ها و ترفندها
اگر نمی خواهید لکه های آزاردهنده ای بر روی صفحه نمایش شما پدید آیند، بهتر است از آب لوله کشی به دلیل وجود مواد معدنی استفاده نکنید.
از بافت های پارچه ای خاص و یا دستمال هایی که سبب باقی ماندن پرز بر روی صفحه می شود، استفاده نکنید. این دستمال ها حتی ممکن است سبب بوجود آمدن خراش نیز بر روی صفحه نمایش شوند.

هیچ وقت، و تحت هیچ شرایطی آب را به صورت مستقیم بر روی صفحه نمایش اسپری نکنید. لبه های صفحه نمایش های LCD و پلاسما به صورت الکترونیکی به آن ها متصل شده اند. هر اقدامی که سبب نفوذ قطره های مایعات به داخل نوت بوک شود می تواند آسیبی جدی به آن وارد آورد. همیشه مایعات را به واسطه دستمال برای پاکسازی صفحه نماش به کار بگیرید.

اگر عکاس هستید می توانید از دستمال های ویژه پاکسازی لنزهای دوربین تان برای پاک کردن صفحه نمایش کمک بگیرید.
اگر می خواهید از پاک کننده های عینک ها برای پاکسازی صفحه نمایش کمک بگیرید، دقت کنید که حاوی ایزو پروپانول نباشد.
اگر پارچه بیش از حد خیس شد، قبل از استفاده آب آن را بگیرید. برای پاک شدن دقیق تر لکه ها باید صبور باشید.

  مدار شارژ نوت بوک طوری طراحی شده که وقتی باتری روی نوت بوک نصب باشد ،در حین کار آن را شارژ مینماید و وقتی شارژ باتری به ۱۰۰% رسید ،اتوماتیک فرآیند شارژ را متوقف میکند. همچنین هنگامیکه ولتاژ نا مناسب به مدار وارد شود ، اگر باتری روی دستگاه نصب باشد ابتدا باتری آسیب می بیند واگر روی دستگاه نصب نباشد ، نوت بوک ممکن است آسیب ببنید. پس در هر صورت بهتر است که همیشه باتری به نوت بوک متصل باشد.

  عمر مفید باتری ها به طور میانگین ۲ سال می باشد. معمولا بعد از این مدت ، مدت زمان نگهداری شارژ آنها به تدریج رو به کاهش میرود تا مرحله ای که دیگر بیشتر از چند دقیقه شارژ نگه نمیدارد. البته گاهی این مساله پیش آمده که باتری هایی که در هنگام خرید نوت بوک داخل جعبه بوده حتی تا ۴ سال عمر کرده اند اما این امربه ندرت اتفاق می افتد  .

  اگر شما هم از آن دسته از کاربرانی هستید که میخواهید با هزینه مناسب و معقول نوت بوک خود را ارتقاء دهید، بهترین راه حل برای شما تعویض هارد دیسک خود با هارد دیسک های جدید و دارای دور موتور (RPM) بالاتر مانند ۷۲۰۰ و ۷۴۰۰ دور در دقیقه است. راه کار دوم نیز ارتقاء حافظه رم با توجه به میزان پشتیبانی شده توسط نوت بوک است.

  کارت گرافیک همانطور که از اسمش مشخص است یک بورد الکترونیکی با پردازنده گرافیکی به علاوه چند قطعه مثل حافظه گرافیکی GDDR، خازن و مقاومت و … روی آن است.
در انتهای کارت گرافیک چندین لبه فلزی برای اتصال به مادربورد نوت بوک دیده می شود (مثل ماژول رم)  پردازنده گرافیکی که دور آن ۸ حافظه گرافیکی چیده شده است در نوت بوک های قدیمی و در برخی نوت بوک های امروزی هم شاهد کارت گرافیک در نوت بوک هستیم .

  با این حال، امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و استفاده از متدهای لحیم‌کاری حرفه ای، شاهد چیپ های گرافیک در نوت بوک ها هستیم.
در این گونه نوت بوک ها دیگر خبری از کارت گرافیک نیست ، چیپ گرافیک و همین طور حافظه های گرافیکی روی مادربورد لحیم شده اند .

  نکته قابل ذکر اینکه تعویض یا ارتقاء گرافیک نوت بوک در حالتی که کارت گرافیک داشته باشد خیلی ساده تر است و این کار شدنی تر است . اما در حالتی که چیپ گرافیک روی مادربورد لحیم شده باشد تعویض یا ارتقاء گرافیک نوت بوک خیلی سخت می شود . عده معدودی هستند که می توانند این کار را بدون آسیب رساندن به چیپ گرافیک و همینطور مادربورد نوت بوک انجام دهند .

اگر نوت بوک شما دارای کارت گرافیک باشد به سادگی می توانید آن را تعویض کنید یا ارتقاء دهید. نوت بوک را باز کرده، کارت گرافیک قدیمی یا معیوب را در بیاورید و کارت گرافیک جدید را جا بزنید؛ مثل تعویض کارت گرافیک روی کامپیوترهای رومیزی .

البته منظور از به سادگی این است که احتیاج به لحیم کاری نیست و گرنه تمام مراحل باید توسط متخصصین امر صورت گیرد . توصیه می کنیم خودتان هیچ وقت دست به کار نشوید؛ چون باز کردن نوت بوک قلق‌های خاص خود را دارد. اگر فقط یک قطعه کوچک از مادربورد آسیب ببیند، دیگر نوت بوک از دست رفته و باید فکر یک نوت بوک دیگر باشید.

برای تعویض یا ارتقاء گرافیک نوت بوک یا تعویض چیپ های لحیم شده روی بورد الکترونیکی دستگاهی به نام “BGA Machine”  تولید شده است. برخی ترجیح می دهند از روش هیتینگ یا گرما دادن به مدار و قطعه با سشوار مخصوص گرمایی استفاده کنند که روشی خطرناک است و کار هر کسی نیست.

  آپدیت بایوس عموما،  منجر به تغییرات بسیار اندکی می شود  ؛ نظیر برطرف نمودن مشکلات نامشخص سخت‌افزاری  یا پشتیبانی از پردازنده‌های جدید و هاردهایی با ظرفیت بالاتر در فایل آپدیت بایوس قرار می‌گیرند اما تغییراتی  نظیر اضافه نمودن امکانات جدید، افزودن لایه‌های امنیتی و یا بهبود عملکرد کامپیوتررا انجام نمی‌دهد .

   در نتیجه اگر کامپیوتر شما مشکلی ندارد و به درستی کار می‌کند، احتمالا نیازی به آپدیت ندارید. در بعضی موارد ممکن است  پس از آپدیت بایوس به مشکلات جدیدی برخورد کنید، چرا که آزمایش‌های زیادی بر روی بایوس شما صورت گرفته شده که ممکن است در آپدیت جدید، این موارد و آزمایش‌ها لحاظ نشده باشد.

  از طرف دیگر فلش نمودن بایوس نیز به راحتی آپدیت کردن نرم‌افزار‌ها نیست. در بیشتر مواقع راه‌اندازی کامپیوتر باید بوسیله داس انجام شود (در این موارد به یک دیسک راه‌انداز داس نیاز دارید که پس از ریستارت کردن، کامپیوتر به وسیله داس راه‌اندازی شود.) سازندگان قطعات کامپیوتری، دستور‌العمل‌های مخصوص به خود را برای آپدیت بایوس دارند.

  اما در تمامی موارد شما نیاز به فایل آپدیت بایوسی دارید که دقیقا با سخت‌افزار شما سازگار باشد. اگر حتی تفاوت میان فایل آپدیت بایوس و سخت‌افزار جزئی باشد، باز هم امکان به وجود آمدن مشکل، بسیار است. در بیشتر موارد ‌نرم‌افزار‌هایی که مخصوص آپدیت بایوس هستند، ناسازگاری میان سخت‌افزار و فایل آپدیت بایوس را تشخیص می‌دهند اما اگر نرم‌افزار موفق به اینکار نشد امکان اینکه کامپیوتر راه‌اندازی نشود زیاد است.

  دقت داشته باشید که هنگام آپدیت بایوس برق کامپیوتر شما قطع نشود، چرا که در این‌صورت ممکن است کامپیوتر دیگر راه‌اندازی (بوت) نشود. بعضی کامپیوترها از بایوس فایل پشتیبانی را در حافظه فقط خواندنی (Read only memory) نگه‌داری می‌کنند، اما این عمل شامل تمام کامپیوتر‌ها نمی‌شود.

  در گذشته باتری‌ها از جنس نیکل و کادمیوم تولید می‌شدند و اصطلاح اثر حافظه در مورد آنها کاربرد داشت. عبارت حافظه به این دلیل است که ظاهرا باتری‌ها، کمترین و بیشترین مقدار شارژ را به عنوان ظرفیت خود شناسایی می‌کردند و توصیه می‌شد تا باتری زمانی که برای اولین بار استفاده می‌شود به طور کامل تخلیه شود تا کمترین ظرفیت خود را بشناسد و وقتی دوباره شارژ می‌شود ساعت‌ها در حالت شارژ کامل بماند تا بیشترین مقدار ظرفیت نیز مشخص شود.

از سوی دیگر گفته می‌شد باتری‌ها را می‌توان تا دفعات مشخصی شارژ کرد و تفاوتی ندارد شارژ ۹۹ درصد باشد یا یک درصد. اغلب کاربران برای افزایش دوام باتری شارژ آن را تا انتها استفاده و بعد آن را به طور کامل شارژ می‌کردند.

باتری‌های امروزی از جنس لیتیوم است و در آن یون‌های لیتیوم برای نگهداری شارژ کاربرد دارند. در نتیجه استفاده از این روش‌ها می‌تواند استرس زیادی به باتری وارد کند. باتری‌های لیتیومی بر اساس درصد باقی مانده از فضای انرژی شارژ می‌شوند و میزان شارژ تاثیری روی کارایی آنها ندارد.

  زمانی که قصد دارید در بلند مدت از باتری استفاده نکنید آن را تا ۴۰ درصد شارژ کرده و پس از جداکردن از دستگاه در جای خشک و خنک قرار دهید.  به عنوان مثال اگر تصمیم گرفتید تا یک ماه از باتری استفاده نکنید می‌توانید آن را در فریزر قرار دهید که بین صفر تا ۱۰ درجه دما دارد ولی قبل از آن باید باتری را کاملا در کیسه‌های نایلونی بپوشانید تا رطوبت به درون باتری سرایت نکند. گفته می‌شود نگهداری باتری در محیط خشک و سرد می‌تواند سلول‌های فاسد شده لیتیومی را مجددا احیا کند.

 

  • پیکسل داغ یا گرم (Hot Pixel) به پیکسل‌های گفته می‌شود که همیشه روشن می‌مانند.
  •  پیکسل سوخته یا مرده (Dead Pixel) هم برعکس آن است، پیکسلی است که همیشه خاموش است؛ هر سه ساب-پیکسل یا بیشتر همواره خاموش می‌مانند و پیکسل به کلی از کار افتاده است.
  •  پیکسل گیر کرده یا به جای مانده (Stuck Pixel) پیکسلی است که یک یا چند ساب-پیکسل آن همواره روشن یا خاموش هستند.

BGA مخفف چیست ؟

BGA مخفف عبارت Ball Grid Array است و به نوعی از تکنولوژی بسته بندی یا پکیجینگ قطعات الکترونیک مثل پردازنده ها و آی سی های مجتمع اطلاق می شود .
در این روش برخلاف سایر روش های بسته بندی مثل DIP و مسطح طول پایه ها کم شده، تعداد پایه خیلی بیشتر می تواند باشد و همچنین قطعه فضای کمتری را اشغال می کند. چون پایه ها یا همون توپها(Ball)  زیر قطعه قرار میگیرند.

 تعمیرات نوت بوک با آسیب لحیم سردی و یا Cold Solder :

لحیم سردی آسیبی است که بر اثر کارکردن نوت بوک در شرایط گرمای مداوم و به دنبال آن انبساط و انقباض اتصالات لحیم بین قطعات از جمله چیپ ها کانکتور کابل ها و فلت ها پیش می آید.

تعمیرات نوت بوک هایی که دچار این خرابی شده اند بدینگونه است که معمولا قطعه جدا شونده از روی مادربرد نوت بوک توسط تجهیزات تخصصی تعمیرات نوت بوک از جمله Heater , IR , BGA Machine و یا سشوار صنعتی جدا شده و پس از احیای اتصالات مجددا در جای خود گذاشته می شود.

 آب خوردگی و ریختن مایعات به درون نوت بوک :

ریختن مایعات روی نوت بوک از جمله خطرناکترین آسیبب های وارده به نوت بوک و یا سایر لوازم الکترونیکی می باشد که بسته به میزان مایعات و مقدار نفوذ در عمق قطعات الکترونیکی می تواند خرابی های زیادی را به بار آورد.

تعمیرات نوت بوک هایی که دچار این حادثه شده اند معمولا زمان زیادی را می طلبد که در ابتدای کار شستشوی مادربرد و قطعات برای از بین بردن رسوبات و مایعات بجای مانده در اتصالات جهت جلوگیری از اتصال کوتاه در دستور کار کارشناسان قرار می گیرد و پس از آن با کنترل ولتاژ قطعات آسیب دیده تشخیص و تعمیرات نوت بوک انجام می شود.

نداشتن صدا در نوت بوک

برای رفع این مشکل، اگر از نصب بودن صحیح درایور صدای نوت بوک و سلامت  BIOS اطمینان داشته باشیم، اقدامات زیر باید انجام شود :

۱- بررسی جک هدفون

۲- بررسی درستی ارتباط صحیح جک هدفون با مادربورد

۳- تعویض SOUND IC

۴-تعویض پل جنوبی

موارد تعمیر نوت بوک

  • تعمیرات نوت بوک به علت بروز مشکلاتی همچون عدم برقراری مادربرد با کلیه قطعات اینترنال و اکسترنال
  • تعمیرات نوت بوک به دلیل عدم برقراری ارتباط یک usb و یا چندین usb نوت بوک ( خرابی usbها )
  • تعمیرات نوت بوک بابت مشکلاتی همچون کم نوری صفحه (LCD dimming)
  • تعمیرات نوت بوک بابت مشکلاتی همچون پرش ال سی دی نوت بوک (LCD flickering )  تعمیر نوت بوک بابت مشکلاتی همچون شکستگی ال سی دی نوت بوک (Broken Screen ) ، خطوطی عمود و افقی بر روی صفحه نمایشگر (Vertical/Horizontal stripes )و …
  • تعمیرات نوت بوک به دلیل خرابی wifi / modem / BT و …
  • تعمیرات نوت بوک بدلیل خرابی اینورترها و بروز مشکلات در تصویر (Bad Inverter ) و …
  • تعمیرات نوت بوک بابت بروز مشکلاتی در چیپ ها از قبیل قلع مردگی که اقدام به ریبال چیپ مورد نظر می نماییم و یا بروز مشکلاتی در تغذیه چیپ مورد نظر که اقدام به شناسایی مدار باک مورد نظر و تعویض قطعه معیوب می نماییم.
  • تعمیرات نوت بوک به دلیل بالا رفتن دمای چیپ در مادربرد لپ تاپ (Bad thermal chips) و …
  • تعمیرات نوت بوک بابت مشکلاتی همچون خرابی سیلندر ، برد .
  • مشکلات مربوط به کار نکردن کیبرد و عیب یابی و تعمیر آن
  • تعمیرات نوت بوک در مواقع روشن نشدن دستگاه که به اصطلاح به آن No power می گویند.
  • تعمیرات نوت بوک در مواقعی که روشن می شود ولی بوت نمی شود . ( Power but no boot)
  • تعمیرات نوت بوک بخاطر ندادن تصویر از پورتهای مختلف و LCD لپ تاپ که معمولا مربوط به گرافیک نوت بوک می باشد .
  • تعمیرات نوت بوک در خاموش شدن ناگهانی نوت بوک در حین انجام کار ( Random power off )
  • تعمیرات نوت بوک بابت دمای بالای نوت بوک تا حدی که باعث هنگ کردن نوت بوک می شود (Over Heat )
  • تعمیرات نوت بوک بابت رفع مشکلات باتری (Battery charging problem )
  • تعمیرات نوت بوک جهت مشکلی همچون نداشتن خروجی صدا (No Sound )
  • تعمیرات نوت بوک بدلیل مشکلاتی از قبیل تغذیه نادرست و خرابی مدار باکها
  • تعمیرات نوت بوک به دلیل ریختن مایعات بر روی آن
  • تعمیرات نوت بوک به دلیل سقوط نوت بوک به درون مایعات
  • تعمیرات نوت بوک به دلیل مشکلاتی همچون خرابی چیپ رگیولاتور پاور( Bad power regulator chips)

تعمیر قطعات داخلی نوت بوک

  • تعمیرات انواع درایو نوری DVD-RW نوت بوک
  •  تعویض انواع درایو نوری DVD-RW نوت بوک
  • تعمیرات انواع سی پی یو CPU نوت بوک
  • تعویض انواع سی پی یو CPU نوت بوک
  • تعمیرات انواع مادربرد MAINBOARD نوت بوک
  • تعویض انواع مادربرد MAINBOARD نوت بوک
  • تعمیرات انواع رم RAM نوت بوک
  • تعویض انواع رم RAM نوت بوک
  • تعمیرات انواع موس لمسی TOUCH PAD نوت بوک
  • تعویض انواع موس لمسی TOUCH PAD نوت بوک
  • تعمیرات انواع فن سی پی یو CPU FAN نوت بوک
  • تعویض انواع فن سی پی یو CPU FAN نوت بوک
  • تعویض انواع کارت شبکه LAN نوت بوک
  • تعمیرات انواع کارت شبکه LAN نوت بوک
  • مشکلات مربوط به پاور و عیب یابی و تعمیر آنها
  • تعمیرات جک پاور نوت بوک
  • تعمیر مادربرد
  • تعویض مادربرد
  • تعویض کیبرد و تاچ نوت بوک
  • تعویض LCD شکسته نوت بوک
  • رفع مشکل بوت نشدن نوت بوک
  • تعمیر کاور LCD نوت بوک
  • رفع مشکل کار نکردن Tuchpad نوت بوک
  • رفع مشکل آب خوردگی نوت بوک
  • رفع مشکلاتی که کیبورد در اثر ورود چای یا مایعات دیگر پیدا می کند
  • تعویض انواع قطعات الکترونیکی ( خازن – مقاومت – دیود – ترانزیستور – فت – ماسفت – کریستال و… )
  • عیب یابی انواع IO – SOUTH BRIDGE -NORTH BRIDGE – CPU SOCKET
  • تعمیرات برد الکترونیکی هارددیسک

عیب یابی و رفع مشکلات نوت بوک

  • رفع نواقص ناشی از شکستگی انواع نوت بوک
  • رفع مشکلاتی نظیر : به هم خوردگی رنگ تاریک شدن تصویر خطوط رنگی روی تصویر
  • عیب یابی انواع نوت بوک هایی که روشن نمیشوند
  • عیب یابی انواع نوت بوک هایی که روشن میشوند ولی تصویر ندارند.
  • عیب یابی انواع نوت بوک هایی که روشن میشوند اما بعد از جند ثانیه خاموش میشوند.
  • عیب یابی انواع نوت بوک هایی که شارژ نمی کنند.
  • عیب یابی صفحه کلید نوت بوک
  • تعمیرات انواع کارت شبکه بی سیم WIFI نوت بوک
  • تعویض انواع کارت شبکه بی سیم WIFI نوت بوک
  • تعمیرات انواع وب کم WEBCAM نوت بوک
  • تعویض انواع وب کم WEBCAM نوت بوک
  • تعمیرات انواع آداپتور CHARGER نوت بوک
  • عیب یابی انواع نوت بوک هایی که ریست میشوند.
  • عیب یابی انواع نوت بوک هایی که روشن میشوند ولی تصویر ندارند و بوق میزنند .
  • عیب یابی انواع نوت بوک هایی که هنگ میکنند.
  • پروگرام کردن انواع بایوس نوت بوک
  • ارتقا انواع سی پی یو CPU UPGRADE نوت بوک
  • ارتقا انوع رم RAM UPGRADE نوت بوک
  • نصب و راه اندازی انواع ویندوز XP – VISTA – ۷-۸ نوت بوک
  • نصب و راه اندازی انواع درایور نوت بوک
  • عیب یابی عدم نصب ویندوز – هنگ کردن – تصویر ندادن NOT BOOT
  • عیب یابی انواع نوت بوک هایی که ریست میشوند.

نمایندگی تعمیرات نوت بوک

نمایندگی تعمیرات نوت بوک/ نمایندگی تعمیرات notebook

نمایندگی رسمی تعمیرات نوت بوک / نمایندگی رسمی تعمیرات notebook

نمایندگی اصلی تعمیرات نوت بوک / نمایندگی اصلی تعمیرات notebook

نمایندگی تعمیر نوت بوک / نمایندگی تعمیر notebook

نمایندگی تعمیرات تخصصی نوت بوک / نمایندگی تعمیرات تخصصی notebook

نمایندگی تعمیر تخصصی نوت بوک/ نمایندگی تعمیر تخصصی notebook

نمایندگی خدمات پس از فروش نوت بوک / نمایندگی خدمات پس از فروش notebook

نمایندگی رسمی فروش نوت بوک/ نمایندگی رسمی فروش notebook

نمایندگی اصلی فروش نوت بوک / نمایندگی اصلی فروش notebook

فروش لپ تاپ با گارانتی اصلی / فروش Laptop با گارانتی اصلی

5/5(2 امتیاز)

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.