امروزه با توجه به افزایش اهمیت بهداشت و سلامت آب شرب خانگی، شاهد افزایش استفاده خانواده ها از دستگاه های تصفیه آب خانگی هستیم. متناسب با افزایش تقاضای خرید این دستگاه ها قطعا شاهد افزایش تقاضا برای خدمات تعمیر دستگاه تصفیه خانگی نیز هستیم.
این دستگاه ها از چند فیلتر برای تصفیه آب استفاده می کنند و در هر مرحله از تصفیه کردن آب این امکان هست که مشکلی در عملکرد دستگاه ایجاد شود. تعمیرات دستگاه تصفیه آب می تواند از سرویس کردن و تعویض فیلترها تا کالیبره کردن، تست دستگاه و رفع مشکلات فنی آن مانند روشن نشدن دستگاه تصفیه متفاوت باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا با روند عیب یابی و تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی بیشتر آشنا شویم.
هزینه تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی
هزینه تعمیرات دستگاه تصفیه آب بر اساس نوع مشکلی که در دستگاه وجود دارد و فرایند تعمیر و عیب یابی متفاوت است. گاهی تنها دستگاه باید سرویس شود یا این که ممکن است به تعویض برخی فیلترها نیاز باشد. قطعا هزینه تعمیرات بر اساس نوع سرویسی که ارائه می شود متفاوت است.
رفع مشکلات فنی دستگاه های تصفیه آب خانگی نیز هزینه های بیشتری خواهد داشت. یکی از هزینه برترین موارد در بحث تعمیر دستگاه تصفیه خانگی، مربوط به تعمیرات موتور این دستگاه یا تعویض مخزن آب آن می شود. بر این اساس بسته به نوع مشکلی که در دستگاه تصفیه آب خانگی وجود دارد، بعد از عیب یابی تخصصی آن می توان برآورد هزینه تعمیرات این دستگاه ها را انجام داد.
رایج ترین مشکلات دستگاه های تصفیه آب خانگی
همان طور که گفته شد مشکلاتی که در این دستگاه ها به وجود می آید بسیار متنوع است و هر یک به نحوی می توانند عملکرد دستگاه تصفیه آب خانگی را مختل کنند. برای مثال گاهی مشکل فنی است و دستگاه تصفیه آب روشن نمی شود. برعکس این حالت هم زمانی است که دستگاه خاموش نمی شود و یکپارچه روشن است.
ایراد دیگری که در برخی از دستگاه های تصفیه آب خانگی ممکن است ایجاد شود پر نشدن مخزن این دستگاه هاست. در این حالت یا کلا مخزن پر نمی شود یا این که زمان پر شدن مخزن بیشتر از حالت عادی است و خیلی طول می کشد تا مخزن پر شود.
کم بودن فشار آب خروجی، تنظیم نبودن فشار هوای داخل مخزن، سوراخ بودن قطعه دیافراگمی، مسدود شدن فیلترها، خرابی و تاشدگی شیلنگ دستگاه تصفیه آب خانگی، تغییر بو و مزه آب خروجی، سر و صدای زیاد دستگاه تصفیه آب، خرابی آداپتور یا سوختن ترانس دستگاه و مواردی از این دست مهم ترین مشکلاتی است که ممکن است در دستگاه های تصفیه آب خانگی ایجاد شود. در ادامه برخی از این مشکلات و نحوه تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی در این شرایط را به صورت کامل تر بررسی می کنیم.
رفع مشکل کار نکردن پمپ
یکی از رایج ترین مشکلات ایجاد شده در دستگاه های تصفیه خانگی، از کار افتادن پمپ است. زمانی که پمپ از کار می افتد چند اتفاق ممکن است در دستگاه تصفیه افتاده باشد که می توانند موجب کار نکردن پمپ شوند. اول از همه شاید ترانس دستگاه سوخته باشد.
مورد بعدی این که اگر فشار آب ورودی کم باشد یا کلید قطع فشار بالا و پایین معیوب باشد، پمپ کار نمی کند. در نهایت اصلی ترین دلیلی که می تواند موجب از کار افتادن پمپ شود، سوختن آن است. برای تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی در صورت کار نکردن پمپ چندین گزینه وجود دارد که باید آنها را بررسی کرد و بر اساس دلیل بروز این مشکل، اقدامات لازم را انجام داد. اول از همه تعمیرکار ترانس دستگاه را چک می کند و در صورت خرابی ترانس، آن را تعویض می کند.
بالا بردن فشار آب ورودی کار دیگری است که تعمیرکار برای بررسی کارکرد پمپ انجام می دهد. تعویض کلیدهای قطع فشار و در نهایت تعویض پمپ گزینه های دیگری است که در صورت کار نکردن پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی انجام می شود.
خدمات تخصصی هاردورسنتر: تعمیر دستگاه تصفیه آب صنعتی
تعمیر شیر برقی دستگاه تصفیه آب خانگی
یکی دیگر از گزینه های مهم در تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی، تعمیرات شیر برقی است. برای تعمیر این قطعه که مسئول تامین جریان آب است و در صورت خرابی آن در آب ورودی به دستگاه مشکل به وجود می آید، باید ابتدا برق را قطع کرد.
در مرحله بعدی برای تعمیر شیر برقی، باید خود شیر را هم قطع کرد و سپس تمامی اتصالات و سیم های مرتبط با آن را بررسی کرد. گاهی اوقات ایراد از این اتصالات است و باید آنها را تعویض کرد.
کار دیگری که برای عیب یابی شیر برقی و تعمیرات دستگاه تصفیه آب انجام می شود، تست ولتاژ است که با آن مشخص می شود آیا شیر برقی خراب است یا خیر. اگر در تست ولتاژ هیچ خروجی ولتاژی برای شیر برقی ثبت نشود، به احتمال زیاد باید برای رفع مشکل دستگاه تصفیه آب خانگی شیر برقی را تعویض کرد.
تنظیم فشار مخزن تصفیه آب خانگی
یکی از خدمات رایج دیگر برای تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی، تنظیم فشار مخزن است. مخزن یکی از بخش های مهم در دستگاه های تصفیه است که اگر فشار هوای داخل آن تنظیم نباشد یا میزان فشار داخل آن کافی نباشد، فشار کافی برای آب خروجی تامین نمی شود و با مشکل کاهش دبی یا فشار آب خروجی در دستگاه مواجه می شویم.
در نتیجه برای رفع این مشکل باید فشار مخزن را تنظیم کرد تا مشکل فشار کم آب خروجی نیز برطرف شود. تکنسین تعمیرات دستگاه تصفیه آب خانگی با انجام چند مرحله می تواند فشار داخل مخزن را تنظیم کند. در بسیاری از مواقع اگر مخزن سالم باشد باید مشکل فشار کم آب هم برطرف شود.
اما در برخی مواقع این احتمال وجود ارد که کیسه مخزن به دلایل مختلفی مانند فشار بالا آسیب دیده باشد و در نتیجه تعمیرکار برای رفع مشکل دستگاه مجبور به تعویض مخزن شود.
رفع مشکل بو و مزه نامطبوع آب خروجی از دستگاه
یکی دیگر از مشکلات رایج در دستگاه های تصفیه خانگی که دقیقا مخالف کاری است که این دستگاه ها باید انجام دهند، بوی نامطبوع و مزه بد آب خروجی است. این یعنی خروجی دستگاه تصفیه به جای آب سالم، آب ناسالم است و قطعا جایی از دستگاه درست کار نمی کند.
اصلی ترین دلیل بروز این مشکل، انقضای فیلترهای دستگاه تصفیه است. این فیلترها بعد از یک دوره مشخص باید تعویض شوند، چرا که قابلیت خود را از دست می دهند و نمی توانند آب را تصفیه کنند. علاوه بر این به دلیل ته نشین شدن رسوبات و آلودگی ها در این فیلترها، مزه و بوی آب هم بد می شود.
معمولا تکنسین مربوطه برای تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی و رفع مشکل آن ابتدا با استفاده از یک دستگاه مخصوص به نام TDS میزان ذرات معلق درون آب خروجی را اندازه می گیرد و اگر این مقدار از 80 PPM بیشتر بود، فیلترها را تعویض می کند. تعویض فیلترها ممکن است شامل یک یا دو فیلتر، فیلتر ممبران یا تعویض تمامی فیلترها باشد. این بستگی به این موضوع دارد که دقیقا چه مدت زمانی از تعویض هر یک از فیلترهای دستگاه گذشته است.
رفع مشکل سر و صدای زیاد دستگاه تصفیه آب
گاهی اوقات دستگاه های تصفیه آب خانگی سر و صدای غیر معمول زیادی دارند که عادی نیست. برخی موارد این سر و صدا بعد از تعویض فیلترها ایجاد می شود که دلیل آن وجود هوا در شیلنگ های دستگاه است و طبیعتا باید خود به خود برطرف شود.
اما اگر این سر و صدا مداوم و همیشگی شد این احتمال وجود دارد که به دلیل شل بودن شیلنگ ها و سایر اتصالات یا حتی مسدود شدن مسیر شیلنگ آب و فاضلاب دستگاه تصفیه، سر و صدای زیادی از آن شنیده شود. بنابراین تست شیلنگ ها و بررسی اتصالات و مسیر ورودی آب و خروجی فاضلاب از جمله اقداماتی است که باید برای تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی و رفع صدای زیاد آن انجام شود.
رفع مشکل خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی
یکی دیگر از مواردی که باید برای تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی از یک تعمیرکار کمک گرفت، زمانی است که دستگاه به صورت اتوماتیک خاموش نمی شود. به صورت کلی در این دستگاه ها یک سنسور وجود دارد که بسته به سطح آب مخزن، دستگاه را خاموش می کند تا تنها در مواقع لزوم دستگاه تصفیه مشغول کار باشد.
اما در مواردی ممکن است دستگاه اصلا خاموش نشود و دائما در حال کار باشد. در نتیجه آب بیش از حد مجاز وارد مخزن می شود. در این شرایط احتمال بسیار زیاد سنسور دستگاه دچار مشکل شده و باید برای تعمیرات دستگاه تصفیه آب، سنسور آن بررسی و در صورت نیاز تعویض شود.
رفع مشکل قطع شدن آب خروجی به دستگاه
مورد رایج بعدی در دستگاه های تصفیه آب خانگی، قطع شدن آب خروجی است که به دنبال آن هیچ آبی از دستگاه خارج نمی شود. این مشکل می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. برای مثال شاید شیر ورودی بسته است یا شیر تانک فشار بسته باشد. از طرفی اگر فشار هوای مخزن کافی و مناسب نباشد هم فشار آب خروجی کم شده یا حتی قطع می شود.
انسداد فیلترهای اولیه یا فیلتر کربن نهایی، خرابی شیر برقی دستگاه تصفیه، کم بودن فشار پمپ تغذیه ورودی دستگاه یا انسداد شیر، همگی می توانند عامل بروز این مشکل باشند. در نتیجه زمانی که جریان آب خروجی قطع می شود باید تعمیرکار برای تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی تمامی این موارد را در نظر بگیرد و دستگاه را به دقت عیب یابی کند. سپس برای تعمیر آن بسته به دلیل بروز این مشکل اقدامات لازم از جمله تعویض فیلترها یا تعویض شیر برقی را انجام دهد.
خاموش و روشن شدن مدام دستگاه تصفیه آب
یکی دیگر از مشکلات رایج در اکثر دستگاه های تصفیه آب خاموش و روشن شدن پشت سر هم دستگاه و قطه و وصل شدن جریان آن است. در این حالت عقربه فشار سنج هم ثابت نیست و دائما کم و زیاد می شود. دلایل مختلفی می تواند عامل بروز این مشکل باشد که تشخیص آن به یک تست تخصصی نیاز دارد.
تکنسین دستگاه با بررسی حالت های مختلف تشخیص می دهد که دلیل خاموش و روشن شدن مکرر دستگاه چیست و چطور باید آن را برطرف کند. ممکن است مسیر آب مسدود باشد یا سنسور فشار دستگاه دچار مشکل شده باشد. گاهی نیز ایراد از پمپ دستگاه تصفیه است و برای رفع مشکل و تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی باید پمپ آن تعمیر یا تعویض شود.
البته مسدود شدن و کثیفی فیلترهای دستگاه یا خرابی سنسور فشار پایین نیز می تواند از دیگر دلایل بروز این مشکل باشد که در عیب یابی تخصصی که توسط تعمیرکار انجام می شود، دلیل این ایراد به وجود آمده مشخص می گردد.
رفع مشکل ورود مداوم آب به خروجی فاضلاب
گاهی اوقات ممکن است آب خروجی دستگاه به صورت مداوم وارد خروجی فاضلاب شود. این یکی دیگر از مشکلاتی است که باید برای رفع آن از تعمیرکار دستگاه تصفیه آب کمک گرفت. در این شرایط ممکن است شیر برقی شماره 5 دستگاه یا شیر یک طرفه زانویی آن خراب باشد.
در صورتی که کلید فشار بالا نیز معیوب شده باشد، این مشکل به وجود می آید. بنابراین برای تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی باید با بررسی هر یک از این قطعات در صورت نیاز آنها را تعویض کرد.
سرویس دستگاه تصفیه آب خانگی
همیشه تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی به دنبال بروز یک مشکل در دستگاه نیست. گاهی اوقات نیاز است تا در بازه های زمانی مشخص دستگاه تصفیه خود را برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی و حفظ کیفیت و سلامت آب خروجی سرویس کنید.
سرویس دستگاه تصفیه آب که توسط تعمیرکاران این دستگاه ها انجام می شود شامل خدماتی مانند تعویض فیلترهای دستگاه، نصب و راه اندازی مجدد دستگاه تصفیه، عیب یابی تخصصی آن برای تشخیص هرگونه نشتی یا خرابی احتمالی، تست کیفیت دستگاه و اندازه گیری ذرات معلق درون آب خروجی، تست فشار مخزن دستگاه تصفیه و تنظیم هوای آن و مواردی از این دست می شود.
تمام این کارها می تواند از خراب شدن زودهنگام دستگاه تصفیه جلوگیری کند. اما مهم تر این که با سرویس های دوره ای و منظم دستگاه تصفیه آب خانگی خود می توانید مطمئن شوید که همیشه آب مصرفی سالم و با کیفیتی دارید. خدمات سرویس در محل برای دستگاه های تصفیه خانگی می تواند عمر مفید این دستگاه ها را بیشتر کند.