جستجو کردن
اشتراک گذاری

چگونه از تلویزیون به جای مانیتور استفاده کنیم؟

ممکن است استفاده از تلویزیون به جای مانیتور به ذهن شما نیز خطور کرده باشد. با وجود اینکه این راهکار عملی و ساده است، اما به عنوان راهکار همیشگی پیشنهاد نمی شود. در این مطلب قصد داریم به اتصال تلویزیون و کامپیوتر و امکان استفاده از تلویزیون به عنوان مانیتور اشاره کنیم.

چگونه از تلویزیون به جای مانیتور استفاده کنیم؟

چگونه می توان از تلویزیون به جای مانیتور استفاده کرد؟

مطمئنا برای بسیاری از کاربران، استفاده از تلویزیون به جای مانیتور برای انجام کارهای گرافیکی، بازی و غیره بسیار جذاب به نظر می رسد. چرا که تلویزیون در مقایسه با مانیتور دارای ابعاد بزرگ تری بوده و جزئیات را بهتر نمایش می دهد. اما باید بدانید با توجه به محدودیت هایی که تلویزیون ها دارند، این ایده اغلب مواقع با شکست روبرو می شود.

اتصال تلویزیون و کامپیوتر و تماشای ویندوز در صفحه نمایش بزرگ تلویزیون، کار ساده ای است. چنانچه هر دو دستگاه مجهز به درگاه HDMI باشند، می توانید تنها با یک کابل HDMI اتصال را برقرار کنید. در صورتی که به جای پورت HDMI در تلویزیون شما، سایر پورت ها همچون DVI یا VGA وجود داشت، نگران نباشید.

چرا که می توانید با کمک مبدل های DVI به HDMI به راحتی بین دو دستگاه اتصال را برقرار نمایید. به منظور اتصال کامپیوتر به تلویزیونی که مجهز به پورت VGA است، از رابط های مخصوص استفاده می شود. با توجه به اینکه تکنولوژی VGA قدیمی بوده و با سیگنال های آنالوگ کار می کند، کیفیت اتصال با پورت VGA در مقایسه با دو مورد قبلی پایین تر است.

به منظور استفاده از تلویزیون به جای مانیتور، خروجی Display Port کارت گرافیک کامپیوتر نیز به عنوان راهکار دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو لازم است از کابل DisplayPort-to-HDMI استفاده نمایید. انتخاب این گزینه برای برقراری اتصال تلویزیون و کامپیوتر، در مقایسه با پورت های DVI یا VGA بهتر است.

چرا نباید از تلویزیون به جای مانیتور استفاده کنید؟

تلویزیون ها صرفا برای نمایش ویدئو طراحی و تولید شده اند. در حالی که مانیتورها می توانند کاربردهای گوناگونی داشته باشند. از این رو تلویزیون ها در بسیاری از مواقع به اندازه مانیتورها کارایی ندارند. به کار بردن تلویزیون به جای مانیتور برای انجام دادن کارهای معمولی از قبیل تایپ یا وارد کردن اطلاعات در اکسل، تفاوت چندانی در کیفیت ندارد.

اما به دلیل اینکه رنگ ها در تلویزیون به دقت مانیتور نمایش داده نمی شوند، هنگام انجام کارهای گرافیکی می تواند روی نتیجه نهایی کار تاثیرگذار باشد. علاوه بر این، استفاده از تلویزیون برای گیمینگ نیز توصیه نمی شود. چرا که مانیتور به عنوان ابزاری تعاملی بوده و نمی توان تلویزیون را جایگزین آن کرد. در ادامه به دلایلی اشاره می کنیم که استفاده از تلویزیون به جای مانیتور توصیه نمی شود:

تراکم پیکسلی

تلویزیون های 40 اینچی رزولوشن 1080 پیکسل دارند و از فاصله دور دارای کیفیت خوبی بوده و تصاویر را به بهترین شکل نمایش می دهند. اما زمانی که همانند مانیتور در فاصله نزدیک تلویزیون نشسته و به تصاویر آن نگاه کنید، متوجه تفاوت کیفیت تصویر آن با مانیتور خواهید شد.

بسیاری از تصاویر تلویزیون از فاصله نزدیک تار دیده می شود و وضوح چندانی ندارند. چرا که تراکم پیکسلی تلویزیون از مانیتور کمتر بوده و قادر به نمایش جزئیات کامل نیست. تراکم پیکسلی به نسبت اندازه صفحه نمایش و رزولوشن آن است. در واقع رزولوشن تلویزیون را به گونه ای طراحی کرده اند که از فاصله دور مناسب و ایده ال به نظر می رسد. اما مانیتورها برای استفاده در فاصله کم، گزینه بسیار مناسبی به شمار می روند.

پیشنهاد سایت: قابلیت های تلویزیون 8k

میزان تاخیر ورودی یا لگ ورودی

مشخصه ای برای تعیین فاصله زمانی بین اجرای یک دستور تا نمایش آن در مانیتور یا تلویزیون، به عنوان میزان تاخیر ورودی یا لگ ورودی شناخته می شود. در حقیقت به زمانی که نتیجه حرکت ماوس و فشردن دکمه کیبورد یا هر دستور دیگری روی صفحه نمایش مشاهده شود، لگ ورودی می گویند.

در طراحی و ساخت مانیتورها لگ ورودی را به حداقل می رسانند تا کاربر بتواند در کمترین زمان ممکن پس از اجرای دستور، آن را در نمایشگر مشاهده کند. اما با توجه به اینکه تلویزیون ها به عنوان ابزار تعاملی شناخته نمی شوند، در طراحی آن ها به این موارد پرداخته نشده است.

ممکن است اختلاف لگ ورودی در تلویزیون و مانیتور بسیار جزئی بوده و در حد میلی ثانیه باشد. اما همین اختلاف هنگام انجام بازی های حساس اهمیت پیدا می کند. علاوه بر بازی، وجود لگ ورودی برای انجام کارهای سریع دیگر نیز می تواند بسیار آزاردهنده باشد.

زمان واکنش

علت دیگری که بهتر است استفاده از تلویزیون به جای مانیتور را فراموش کنید، زمان واکنش یا Response time است. زمان واکنش به مدت زمانی می گویند که طول می کشد تا پیکسل های صفحه نمایش تغییر کرده و تصویر تازه ای نقش ببندد.

در ساخت تلویزیون ها به زمان واکنش اولویت زیادی نمی دهند. چرا که کاربری تلویزیون نمایش ویدئو بوده و پارامترهایی از قبیل کنتراست بالا، پوشش دهی از تمام زوایای دید و مواردی از این دست، اهمیت بیشتری دارند. از این رو مدت زمان واکنش در تلویزیون ها در مقایسه با مانیتورها طولانی تر است.

نرخ  نوسازی صفحه

رفرش ریت یا همان نرخ تازه سازی صفحه در تلویزیون پایین بوده و همین امر سبب می شود استفاده از آن به عنوان مانیتور کار درستی نباشد. نرخ نوسازی صفحه به تعداد دفعاتی می گویند که تصویر در صفحه نمایش تغییر می کند.

در صورتی که نرخ تازه سازی صفحه 60 هرتز باشد، در هر ثانیه تصویر 60 باز تغییر کرده و رفرش می شود. نرخ نوسازی نمایشگر یکی از عوامل مهم و اساسی برای گیمینگ است. از این رو گیمرهای حرفه ای نمی توانند تلویزیون را جایگزین مانیتور کنند.

نحوه تطابق رزولوشن تلویزیون با کارت گرافیک

با وجود تمام مواردی که ذکر کردیم، ممکن است همچنان تمایل به استفاده از تلویزیون به جای مانیتور داشته باشید. بنابراین توصیه می کنیم تنظیمات زیر را انجام دهید:

  • ابتدا به منوی تنظیمات ویندوز رفته و به بخش System وارد شوید.
  • سپس گزینه Advanced display settings را در تب Display انتخاب نمایید.
  • پنجره ای گشوده می شود که باید گزینه Display adapter properties for Display 1 را انتخاب نمایید.
  • حالا اقدام به کلیک روی گزینه list All Modes در سمت راست صفحه نمایید.
  • در لیستی که نمایش داده می شود، باید به انتخاب گزینه ای بپردازید که با رزولوشن سیستم شما تطابق دارد.
امتیاز شما به این نوشته

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *