آبکشی نکردن لباسشویی در بیشتر موارد به خاطر پایین بودن فشار آب اتفاق می افتد، اما گاهی نیز مشکل جدی تر بوده و حاکی از یک نقص فنی است. همه ماشین های لباسشویی امروزی دارای قابلیت آبکشی هستند که این فرآیند طی چندین مرحله انجام می گیرد تا در نهایت آب کثیف و بقایای مواد شوینده از دیگ خارج شود.
آبکشی نکردن ماشین لباسشویی موجب تکمیل نشدن مراحل شستشو می گردد، به همین دلیل در ادامه بحث شما را با مهم ترین علل بروز این مشکل آشنا خواهیم کرد.
بررسی دلایل آبکشی نکردن ماشین لباسشویی
بعضی اوقات علت آبکشی نکردن لباسشویی ساده و پیش و پا افتاده است که با رعایت چند نکته کوچک برطرف می شود. اما در برخی موارد ممکن است که این مسئله به خاطر خرابی قطعاتی مانند پمپ، تسمه محرک و… ایجاد گردد که در این حالت دستگاه نیاز به تعمیر پیدا می کند. به طور کلی مهم ترین دلایل عدم آبگیری لباسشویی عبارتند از:
پر بودن بیش از حد مخزن
به هنگام ریختن لباس در ماشین باید به ظرفیت آن توجه داشته باشید؛ زیرا پر کردن بیش از حد مخزن باعث می شود که آبکشی به سختی انجام شده یا ناقص بماند.
در چنین شرایطی پس از بیرون آوردن البسه از دستگاه روی آن ها لکه های سفید دیده می شود. پس بهتر است که ریختن لباس ها را بر اساس ظرفیت لباسشویی انجام دهید تا آبکشی به طور کامل انجام گیرد.
آموزشی دیگر : آموزش جرم گیری ماشین لباسشویی
انسداد فیلتر تخلیه
فیلتر وظیفه دارد که نخ، پرز و سایر ذرات را جذب کرده و مانع ورود آن ها به پمپ تخلیه شود. در بسیاری مواقع آبکشی نکردن لباسشویی به دلیل کثیفی فیلتر تخلیه و مسدود شدن آن ایجاد می گردد.
برای رفع این مشکل باید فیلتر را از جایگاه آن خارج سازید و به دقت بشویید تا آلودگی ها و مواد زائد انباشته شده در آن از بین برود. همچنین می توانید آن را با یک قطعه جدید جایگزین نمایید.
فرسودگی کلاچ
کلاچ ظرفشویی به مرور زمان فرسوده می شود؛ در این حالت به هنگام آبکشی چرخش دیگ متوقف شده یا با سرعت کمتری انجام می گیرد.
از جمله علائمی که نشان می دهند ایراد از جانب کلاچ است، می توان خشک نشدن کامل لباس ها، بوی سوختگی، صداهای غیر طبیعی هنگام آبکشی و همچنین وجود تراشه های فلز در زیر دستگاه را نام برد. در صورت خرابی کلاچ بهتر است که برای تعویض آن از یک تکنسین کارکشته کمک بگیرید.
آسیب دیدن شیر برقی
گاهی تمام قطعات ماشین سالم هستند، اما آب به دلیل خرابی شیر برقی نمی تواند وارد دستگاه شود. بنابراین در صورت آبکشی نکردن لباسشویی بهتر است که وضعیت شیر برقی نیز بررسی شود تا در صورت خرابی، اقدامات لازم برای تعمیر یا تعویض آن انجام پذیرد.
بخوانید: آموزش شستن پرده در ماشین باسشویی
خرابی پمپ تخلیه
یکی از قطعات بسیار مهم ماشین لباسشویی پمپ تخلیه است که با گذشت زمان ممکن است که سیم پیچی آن ایراد پیدا کند و باعث عدم آبکشی شود. در این حالت تنها کاری که باید انجام دهید این است که عیب یابی و تعمیر دستگاه را به یک متخصص بسپارید تا پمپ را تعمیر یا تعویض کند.
پایین بودن فشار آب ، یکی از دلایل مهم آبکشی نکردن لباسشویی
در بعضی ساعات روز فشار آب مخصوصا در آپارتمان ها بسیار پایین است. حال اگر شستشو در این ساعات انجام گیرد، احتمال دارد که مشکلاتی مانند اختلال در آبگیری لباسشویی به وجود بیاید. از این رو توصیه می شود که شستشوی البسه را به ساعاتی موکول نمایید که فشار آب به اندازه کافی باشد.
گرفتگی شیلنگ تخلیه
به مرور زمان حجم زیادی از رسوبات و آلاینده ها در شیلنگ تخلیه تجمع می یابند و آن را مسدود می کنند. لذا ضروری است که این بخش را چک نموده و در صورت وجود هر گونه گرفتگی، مواد اضافی را با شستشو رفع نمایید.
آسیب دیدگی تسمه محرک
تسمه محرک قطعه ای است که هم در ماشین لباسشویی های سطلی و هم در مدل های اتوماتیک وجود دارد. چنانچه تسمه داغ شده یا دچار فرسودگی شده باشد، مشکل آبکشی نکردن لباسشویی پیش می آید. به منظور تعویض این قطعه ابتدا باید مطمئن شوید که پولی های دستگاه کاملا سالم هستند و به سهولت می چرخند.
همچنین در لباسشویی های سطلی باید چک کنید که پولی های مربوط به گیربکس هم در جهت همزدن و هم در جهت آبگیری چرخش دارند و هیچ مانعی برای حرکت همزن و سبد شستشو وجود ندارد. سپس دستگاه را از پریز برق بکشید و نشتی آب روی تسمه را مورد بررسی قرار دهید. در مرحله بعد اگر تسمه نیاز به تعویض داشته باشد، باید یک تکنسین مجرب این کار را انجام دهد.
خرابی قفل درب
قفل درب لباسشویی قطعه مهمی است که به هنگام اجرای برنامه شستشو از باز شدن درب جلوگیری می کند تا پروسه شستن و آبگیری لباس ها تکمیل شود. در مواردی که قفل درب ایراد پیدا کند، دیگ نمی چرخد، بنابراین شاهد آبکشی نکردن لباسشویی خواهید بود. اگر دستگاه مجهز به صفحه نمایش دیجیتالی باشد، این مشکل همراه با ارور به اطلاع شما می رسد تا برای تعمیر قفل درب اقدام کنید.
خراب شدن برد الکتریکی
برد الکتریکی اصلی ترین قطعه لباسشویی است که عملکرد تمام بخش ها را کنترل می کند. اگر این قطعه خراب شود یا دستور آبکشی را صادر ننماید، برنامه شستشو تکمیل نمی شود. با توجه به اهمیت برد و تخصصی بودن تعمیر آن، در چنین شرایطی حتما باید از تعمیرکاران معتبر برای رفع نواقص دستگاه خود درخواست کمک کنید.
استفاده از پودر غیراستاندارد
برخی از مواد شوینده موجود در بازار مقادیر زیادی کف تولید می کنند که موجب انسداد مسیر تخلیه و عدم آبگیری لباس ها می شود. بنابراین حتما باید از بابت کیفیت پودر یا مایع لباسشویی اطمینان حاصل نمایید و بعد آن را مورد استفاده قرار دهید.
پیشنهاد سایت : چطور ماشین لباسشویی را ریست کنیم ؟
ایراد در کوپلینگ موتور
با گذشت زمان کوپلینگ لباسشویی نیز مانند سایر قطعات آن فرسوده و خراب می گردد. در این حالت سه شاخه های کوپلینگ به طور کامل با جعبه دنده و کلاچ دستگاه درگیر نمی شوند.
یکی از علائم خرابی کوپلینگ موتور این است که ماشین فرآیند تخلیه را انجام می دهد، اما بخش همزن دستگاه کار نمی کند و باعث آبکشی نکردن لباسشویی می شود. بنابراین باید دستگاه را برای تعمیر در اسرع وقت به یک کارشناس بسپارید.
خرابی موتور مومی علت دیگر آبکشی نکردن ماشین لباسشویی
در برخی از لباسشویی های اتوماتیک به منظور راه اندازی مجموعه قفل درب قطعه ای به نام موتور مومی مورد استفاده قرار می گیرد. چنانچه موتور مومی دچار نقص فنی شده باشد، قفل درب دستگاه به خوبی کار نمی کند و به دنبال آن مشکل آبکشی نکردن ماشین لباسشویی پیش می آید.
تکنسین های حرفه ای ابتدا اتصال دستگاه به برق را قطع کرده، سپس به کمک یک مولتی متر اقدام به بررسی موتور مومی و تعمیر لباسشویی می کنند.