جستجو کردن
اشتراک گذاری

دلیل روشن نشدن یخچال چیست؟

چرا یخچال روشن نمی شود؟ اگر شما هم با چنین مشکلی در یخچال خود مواجه شده اید و به دنبال علت اصلی آن می گردید، ادامه این مطلب را از دست ندهید. از آن جایی که دلایل متعددی از نرسیدن برق به یخچال گرفته تا خرابی رله استارت، خرابی اورلود، خرابی ترموستات، بروز مشکل در برد الکتریکی و .. موجب روشن نشدن یخچال می شوند، تصمیم داریم در ادامه این مطلب تک تک این دلایل را بررسی کنیم.

دلیل روشن نشدن یخچال

بررسی دلایل روشن نشدن یخچال

اصلی ترین دلایل روشن نشدن یخچال عبارتند از:

  1. نرسیدن برق به یخچال
  2. خرابی رله یا اورلود
  3. خرابی برد الکتریکی یخچال
  4. ایراد در ترموستات یخچال
  5. خرابی کمپرسور یا موتور یخچال
  6. خرابی سیستم دیفراست یخچال
  • نرسیدن برق به یخچال

اولین و مهم ترین علتی که موجب روشن نشدن یخچال می شود، نرسیدن برق به یخچال است؛ چراکه یخچال هم مانند هر دستگاه الکتریکی دیگری برای روشن ماندن و کار کردن به جریان برق نیاز دارد. اما سوال مهمی که در این زمینه پیش می آید این است که چه عواملی موجب نرسیدن برق به یخچال می شوند؟

درواقع ایراد در کابل یا سیم برق یخچال، ایراد در پریز برق و ایراد در کنتور برق یا پریدن فیوز موجب می شود که برق به یخچال نرسد و درنتیجه این دستگاه روشن نشود. با این وجود اگر می خواهید بدانید، دلیل اصلی روشن نشدن یخچال از نرسیدن برق به این دستگاه است یا خیر؟ هر یک از سه مورد ذکر شده را با دقت بررسی کنید.

ممکن است کابل یا سیم برق یخچال از قسمتی قطع شده باشد و یا به درستی در داخل پریز قرار نگرفته باشد. علاوه بر این امکان دارد مشکل از پریز برق باشد؛ به همین دلیل پریزی که یخچال به آن متصل است را با فاز متر و یا وسیله برقی دیگری امتحان کنید و از سالم بودن آن مطمئن شوید.

توجه داشته باشید درصورتی که سیم برق یخچال، پریز برق و کنتور برق سالم بود و فیوز کنتور نپریده بود، امکان دارد سیم کشی داخلی یخچال به مشکل خورده باشد یا برد آن خراب شده باشد؛ به همین دلیل بهتر است با نمایندگی تعمیر یخچال تماس بگیرید تا تکنسین های این مرکز در محل مورد نظر حاضر شده و دلیل اصلی نرسیدن برق به یخچال را پیدا کرده و آن را برطرف کنند.

  • خرابی رله استارت یا اورلود

یکی دیگر از دلایل روشن نشدن یخچال ، خرابی رله استارت یخچال اورلود است. رله استارت موجب راه اندازی و استارت موتور یخچال می شود. اورلود نیز یخچال را در برابر جریان بیش از حد و گرمای زیاد کمپرسور، محافظت می کند؛ به گونه ای که با داغ شدن موتور یخچال، اورلود سبب خاموش شدن خودکار یخچال می شود. در این حالت نیز تا سرد شدن موتور، یخچال روشن نخواهد شد. زمانی که رله استارت معیوب شده باشد برق به موتور یخچال نمی رسد. البته در این حالت امکان دارد مشکل از خازن های موتور یخچال یا اورلود نیز باشد.

درصورتی که هنگام روشن شدن موتور یخچال، صدای کلیک مانندی به گوش برسد و یخچال روشن نشود، علت روشن نشدن موتور یخچال خرابی رله استارت یا خازن های موتور این دستگاه است. اما اگر موتور یخچال روشن می شود ولی بلافاصله خاموش می شود، به معنای خرابی و ایراد در موتور یخچال است. اگر هم موتور یخچال بدون اینکه گرم شده باشد خود به خود خاموش شود، یعنی اینکه اورلود یخچال به مشکل خورده است و نیاز به عیب یابی دارد.

  • خرابی برد الکتریکی یخچال

می توان گفت مهم ترین قطعه یخچال فریزر که وظیفه کنتورل تمامی بخش ها و قطعات این دستگاه را برعهده دارد، برد الکتریکی یخچال است. نفوذ آب و رطوبت، فشار و نیرو در اثر ضربه، افزایش دما و حرارت یا نوسان برق و … همه از رایج ترین دلایلی هستند که موجب خرابی برد الکتریکی یخچال و درنتیجه روشن نشدن یخچال می شوند.

گاهی اوقات مانند زمانی که تنها آی سی یا فیوز یا خازن موجود بر روی برد یخچال دچار مشکل شده باشد و سوخته باشد با تعویض آنها و تعمیر برد مشکل روشن نشدن یخچال برطرف خواهد شد. اما گاهی اوقات هم امکان تعمیر برد یخچال وجود ندارد و تنها تعویض آن می تواند مشکل را برطرف کند. با این وجود درصورت خرابی برد الکتریکی یخچال باید این قطعه را با دقت بالایی مورد عیب یابی قرار دارد تا مشخص شود که امکان تعمیر آن وجود دارد یا خیر.

  • بروز مشکل در ترموستات یخچال

ترموستات کنتورل کننده دما به صورت خودکار در یخچال است که وظیفه آن ثابت نگه داشتن دمای داخل یخچال است. همانطور که می دانید تمامی یخچال فریزرها امکان تنظیم دما دارند. بعد از اینکه کاربر دمای یخچال را تنظیم می کند سیستم خنک کننده باید به گونه ای عمل کند که دمای داخل یخچال همیشه در یک مقدار مشخصی باقی بماند. زمانی که درب یخچال باز می شود و هوای گرم وارد آن می شود، ترموستات وارد عمل شده و به کمپرسور یعنی همان موتور یخچال فرمان کار کردن می دهد. بعد از شروع فعالیت کمپرسور و رسیدن دمای یخچال به میزان تنظیم شده، ترموستات دوباره به موتور یخچال فرمان خاموش شدن می دهد. بنابراین خرابی و ایراد در ترموستات می تواند علت روشن نشدن یخچال باشد.

  • خراب بودن کمپرسور

از جمله عوامل موثر در روشن نشدن یخچال خرابی کمپرسور یا همان موتور می باشد. برای این که مطمئن شوید ایراد از جانب کمپرسور است، درب دستگاه را باز کنید. چنانچه مشاهده کردید لامپ درون کابین روشن می شود، اما هیچ صدایی از یخچال به گوش نمی رسد، به احتمال زیاد کمپرسور از کار افتاده است.

یکی دیگر از علائمی که نشان می ‌دهد موتور صدمه دیده، خاموش شدن ناگهانی یخچال می ‌باشد. در این حالت پس از خاموش شدن، دستگاه یک مرتبه دیگر روشن خواهد شد. اما فعالیت آن تنها مدت کوتاهی به طول می ‌انجامد و مجدداً خاموش می گردد. البته گاهی اوقات کمپرسور هیچ ایرادی ندارد، بلکه مشکل از جانب قطعاتی همچون اورلود یا رله استارت است. بنابراین جهت عیب یابی صحیح و پیدا کردن منشا از کار افتادن یخچال حتما باید با یک تکنسین ماهر مشورت نمایید.

  • خراب بودن دیفراست یخچال

آسیب دیدن هر کدام از اجزای سیستم دیفراست می ‌تواند مشکل روشن نشدن یخچال را به دنبال داشته باشد. مخصوصاً اگر از بین مجموعه دیفراست قطعاتی مثل ترمودیسک یا ترموفیوز صدمه ببینند. سیستم دیفراست موظف است فرآیند یخ زدایی را در دستگاه انجام دهد. حال اگر سنسور این بخش از کار بیفتد هیچ سیگنالی برای یخ زدایی به برد الکترونیکی ارسال نمی‌ گردد. در این گونه مواقع یخچال سرمای خود را از دست داده و روشن نخواهد شد.

خدمات تخصصی مرکز سخت افزار ایران: تعمیر سیستم دیفراست یخچال

علت روشن نشدن یخچال بعد از قطع برق

روشن نشدن یخچال بعد از قطع برق

قطعی برق می‌تواند به قطعات داخلی یخچال آسیب برساند و باعث روشن نشدن آن شود. از جمله دلایل روشن نشدن یخچال بعد از قطعی برق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خرابی موتور یا کمپرسور یخچال: موتور یخچال مهمترین قطعه آن به شمار می‌رود و در صورت خرابی، یخچال روشن نمی‌شود. بررسی سالم بودن موتور نیز به دلیل حساسیت بالای آن، بهتر است توسط نیروهای متخصص انجام گیرد.
  • درست کار نکردن برد الکترونیکی: برد الکترونیکی قطعه ای است که کنترل قطعات دیگر مانند موتور، فن و غیره را به عهده دارد. خرابی این قطعه می‌تواند عملکرد یخچال را کلا مختل کند.
  • سالم نبودن سیم برق و دوشاخه یخچال: خراب بودن کابل و دوشاخه می‌تواند موجب عدم رسیدن برق به یخچال و روشن نشدن آن شود.
  • نوسانات برق: نوسانات برق می‌تواند به قطعات مختلف یخچال آسیب برساند، از جمله برد الکترونیکی، ترموستات و ترمومتر.

برای بررسی علت روشن نشدن یخچال بعد از قطعی برق، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا چک کنید که برق به پریز وصل است یا خیر.
  2. سیم برق یخچال را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سالم است.
  3. دوشاخه یخچال را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سالم است.
  4. اگر همه موارد بالا سالم بودند، احتمالاً مشکل از موتور یا برد الکترونیکی یخچال است. در این صورت، بهتر است از یک تعمیرکار یخچال کمک بگیرید.

برای جلوگیری از روشن نشدن یخچال بعد از قطعی برق، می‌توانید از یک استابلایزر یا ترانس استفاده کنید. استابلایزر یا ترانس، نوسانات برق را کاهش می‌دهد و از آسیب رسیدن به قطعات یخچال جلوگیری می‌کند.

5/5(1 امتیاز)

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *