جستجو کردن
اشتراک گذاری

ارورهای پرینتر

ارورهای پرینتر، کدهایی هستند که در نمایشگر دستگاه ظاهر شده و وجود ایراد در بخش های مختلف دستگاه را به اطلاع کاربر می رسانند. چاپگرها به گونه ای طراحی شده اند  که برخی از مشکلات عملکردی را در قالب ارورهای مشخصی به کاربران اطلاع می دهند. اگر شما به عنوان کسی که مرتبا از پرینتر استفاده می کند، معنی این کدها را بدانید، می توانید در زمان مناسب برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید. گاهی برای برطرف کردن این ارورها باید کد دستوری خاصی را به دستگاه بدهید.

گاهی لازم است که بخش هایی از دستگاه بررسی شده اصلاح شوند. همچنین گاهی نیاز به تعمیر تخصصی قطعات داخلی پرینتر و یا حتی تعویض آنها می باشد. در این صورت باید حتما از افرادی که در حوزه تعمیرات پرینتر تجربه دارند کمک بگیرید؛ چون یک اشتباه کوچک منجر به تشدید مشکلات دستگاه می شود. نکته دیگر در مورد ارورهای پرینتر این است که کد خطای محصولات هر برند متفاوت است. در ادامه ما برخی از ارورهای رایج در چاپگرهای اچ پی و کانن را با مفهوم و روشهای برطرف کردن آنها مورد بررسی قرار می دهیم.

ارورهای پرینتر

بررسی ارورهای پرینتر اچ پی

پرینترهای برند اچ پی به دلیل کیفیت ساخت بالا و تنوع مدل، طرفداران زیادی دارند. کدهای خطای چاپگر اچ پی در روند عیب یابی و تعمیر این دستگاه اهمیت بسیار زیادی دارند. به گونه ای که تعمیرکار برای شناسایی بخشی از مشکلات پرینتر، ارورهای آن را مورد بررسی قرار می دهد. سپس با توجه به خطای ایجاد شده و مفهوم آن، اقدامات لازم را برای برطرف کردن ایراد دستگاه انجام می دهد.

  • ارور XX PAPER JAM

یکی از ارورهای پرینتر در دستگاه های برند اچ پی مشاهده می شود، 13.XX PAPER JAM است. این کد خطا اعلام می کند که کاغذ در قسمت خاصی از پرینتر گیر کرده است. اگر هیچ برگه ای در دستگاه نبود، احتمالا سنسورها معیوب شده و یا شکسته اند. بهتر است برای برطرف کردن این خطا از تکنسین های تعمیرات پرینتر کمک بگیرید.

  • ارور PAPER JAM OPEN INPUT TRAYS

در صورت مشاهده ارور 13.1 PAPER JAM OPEN INPUT TRAYSدر پرینتر hp، حتما سینی کاغذ را چک کنید؛ این کد نشان می دهد کهبرگه در سینی کاغذ گیر کرده است  و باید فکری به حال آن کنید!

  •  خطا 13.21 DOOR OPEN JAM

یکی دیگر از ارورهای پرینتر HP، کد 13.21 DOOR OPEN JAMاست. معمولا وقتی در حین عملیات چاپ، درب دستگاه باز باشد، این کد نمایش داده می شود.

  • ارور 20 INSUFFICIENT MEMORY

کد 20 INSUFFICIENT MEMORY هم یک ارور مهم در پرینترهای اچ پی است و نشان می دهد که میزان داده بیشتر از حافظه است. در این شرایط باید ورودی دستگاه را کنترل کنید تا با ظرفیت آن هماهنگ شود.

  • خطای 40 EIO x BAD TRANSMISSION

این کد خطا در چاپگرهای اچ پی، نشان می دهد که ارتباط بین دستگاه پرینتر و  EIOبرقرار نیست. EIO ماژولی است که به چاپگر اضافه شده و اتصال آن به شبکه را میسر می سازد. بنابراین ممکن است با مشاهده ارور 40 EIO x BAD TRANSMISSION، مشکلاتی هم در اتصال دستگاه به شبکه ایجاد شود.

  • ارور 41.5 PRINTER ERROR

در ادامه معرفی ارورهای پرینتر، باید به خطای 41.5 PRINTER ERRORاشاره کنیم. گاهی به دلایل مختلف ممکن است کاغذ به موقع به سنسورهای PS102 و PS103 نرسد. در این صورت این ارور را در چاپگر خود می بینید و برای از بین بردن آن، باید مشکلات سنسورها را عیب یابی و برطرف کنید.

  • کد خطای 02- گرم کردن Warming Up Error

کد خطای 02 – گرم کردن Warming Up Error) ) در پرینترهای HP به مشکلاتی در درایور یا کابل برق مربوط می‌شود. برای شروع، پرینتر را خاموش کرده و سپس دوباره روشن کنید؛ با انجام این کار احتمال دارد مشکل برطرف شود. اگر با این کار ارور همچنان باقی ماند، پرینتر را خاموش کرده و کابل برق را از آن جدا کنید. به مدت یک دقیقه صبر کنید و سپس دوباره کابل را متصل کنید. اگر مشکل حل نشد، احتمالاً با یک مشکل سخت‌افزاری روبه‌رو هستید.

  • کد خطای 10 – حافظه جانبی (Supplies Memory Error)

این خطا زمانی رخ می‌دهد که پرینتر نتواند چیپست کارتریج را شناسایی کند. احتمال دارد چیپست کارتریج آسیب دیده باشد یا به درستی نصب نشده باشد. برای رفع ارور  پرینتر را خاموش کرده و کابل برق را به مدت یک دقیقه جدا کنید. سپس دوباره کابل را متصل کرده و پرینتر را روشن کنید. کارتریج را دوباره نصب کنید. اگر مشکل ادامه داشت، نقص سخت‌افزاری وجود دارد و باید برای بررسی و تعمیر با مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.

  • کد خطای 11 – کاغذ به کاغذ کش نرسیده (Paper Out)

این خطا نشان‌دهنده خالی بودن سینی کاغذ است. اگر سینی کاغذ خالی نیست، سنسور یا سینی کاغذ دچار مشکل شده است. همچنین برای رفع  مشکل کاغذها را کمی به داخل هدایت کنید.

  • کد خطای 12 – درب جلوی پرینتر باز است (Open or No EP)

اگر کارتریج به درستی نصب شده باشد اما همچنان با این خطا مواجه هستید، به این معنی است که درب پرینتر باز است یا سنسورهای PS5 یا فن‌های خنک‌کننده دچار مشکل شده اند.

  • کد خطای 14 – عدم شناسایی کارتریج (No EP Cartridge)

این خطا به دلیل نصب نادرست کارتریج یا نقص در اتصال بین کارتریج و چیپ ریدر است. اطمینان حاصل کنید که کارتریج به درستی نصب شده و ضامن آن جدا شده است.

رفع خطاهای پرینتر

ارورهای پرینتر کانن

  • معنای کد خطای ۱۶۸۸، ۱۶۸۶، E13 و E16

کد خطاهای ۱۶۸۸، ۱۶۸۶، E13 و E16، جزو مهم ترین ارورهای پرینتر هستند که در چاپگرهای برند کانن مشاهده می شوند. این کدها به شما اعلام می کنند که کارتریج در حال خالی شدن است و باید آن را شارژ یا در صورت امکان، تعویض کنید.

اگر بعد از شارژ کردن کارتریج باز هم با این کدها مواجه شدید، آن را نادیده گرفته و به حالت عادی با پرینتر خود کار کنید. بسته به مدل پرینتر، بهتر است دکمه RESET/RESUME/STOP را برای حداقل ده ثانیه فشار داده و نگه دارید تا ارور رد شده و چاپ انجام گردد.

  • ارور  B200 در پرینتر کانن

یکی دیگر از ارورهای پرینتر کانن که به هیچ عنوان نباید آن را نادیده بگیرید، کد خطای B200 است. این ارور معمولا نشان می دهد که هد پرینتر دچار مشکل شده و ولتاژ و دما به درستی تنظیم نشده است. براساس توصیه شرکت کانن، بهتر است پرینتر را خاموش کرده و از برق بکشید.

پس از خنک شدن دستگاه، باید محفظه پرینتر را باز کرده و ببینید آیا قطعات پاره شده کاغذ، گیره، پنبه و دیگر اشیای خارجی داخل پرینتر وجود دارند یا خیر. همچنین در صورت امکان، کارتریج ها را به آرامی از پرینتر بیرون آورده و با دقت آنها را کنید. اگر کد خطا از بین نرفت، از یک تعمیرکار برای عیب یابی و تعمیر چاپگر کمک بگیرید.

  • کد خطای ۵۰۱۱ چاپگر کانن

خطای ۵۰۱۱ هم یکی از ارورهای پرینتر در برند کانن است که وجود یک مشکل اساسی، در فرایند کاری دستگاه را نشان می دهد. برای حل این مشکل، چاپگر را خاموش کرده و از برق بکشید. پس از چند دقیقه، مجددا دستگاه را به برق وصل کرده و آن را روشن کنید.

  • ارور ۵b00 کانن

معمولا وقتی پرینترهای کانن نیاز به ریست شدن دارند، ارور ۵b00 را نشان می دهند. نشتی جوهر هم می تواند باعث نمایش این کد خطا در پرینتر شود. برای رفع ارور ۵b00 کانن، ابتدا باید چاپگر را خاموش کرده و آن را از برق کشیده و کابل‌های مربوط به پرینتر را از برق بکشید. درب کارتریج را باز کرده و دکمه روشن و خاموش را فشار دهید.

هم زمان با فشار دادن و نگه داشتن دکمه، دوشاخه دستگاه را نیز به پریز بزنید. همچنان دکمه خاموش و روشن را نگه دارید و پس از راه اندازی تنظیمات چاپگر و روشن شدن تمامی چراغ ها، دستتان را از روی دکمه بردارید. بعد از خاموش شدن چراغ برق، دکمه خاموش و روشن را فشار داده و رها کنید. در چنین شرایطی چراغ سبز دستگاه، شروع به چشمک زدن و در نهایت ثابت شدن خواهد کرد.

  •  کد خطای Error 5100

این خطا نشان‌دهنده وجود مشکل در کارتریج پرینتر کانن است. عوامل ممکن شامل آلودگی داخلی، ایراد در مسیر حرکت کارتریج یا مسدود شدن هد پرینت می‌باشد. معمولاً این مشکل در قطعات فرسوده رخ می‌دهد. اگر پرینتر جدید است، یک قطعه محافظ یا نوار چسبی در داخل آن باقی مانده است که باید جدا شود. برای رفع این مشکل، وضعیت کاغذها و کارتریج را بررسی کرده یا پرینتر را ریست کنید. همچنین تمیز کردن نوار انکودر و گرد و غبار داخلی به حل این مشکل کمک می کند.

  • کد خطای Error 5200

این خطا زمانی نمایش داده می‌شود که سطح و مصرف جوهر پرینتر از حد استاندارد پایین‌تر باشد. عواملی مانند خرابی کارتریج جوهر یا کثیف شدن هد پرینتر نیز  باعث بروز این خطا می شوند. خاموش و روشن کردن پرینتر و تعویض کارتریج رنگ به حل این مشکل کمک می کند.

  • کد خطای Error 6000

این ارور به مشکلات سینی کاغذ مربوط می‌شود. گرد و غبار یا مسدود شدن سینی با خرده کاغذ باعث بروز این خطا می شود. خاموش و روشن کردن پرینتر معمولا مشکل را حل می کند، اما در غیر این صورت، باید از تعمیرکار مرکز سخت افزار ایران کمک بگیرید.

  • کد خطای Error e02

این خطا به دلیل داغ شدن بیش از حد هد پرینتر اتفاق می‌افتد. همچنین، اگر کاغذ به درستی در سینی قرار نگرفته باشد و فید رول‌ها نتوانند کاغذ را از سینی بردارند، این مشکل به وجود می‌آید. برای رفع این مشکل، باید بررسی کنید که کاغذ به درستی در سینی قرار گرفته و فید رول‌ها درست کار می‌کنند.

5/5(1 امتیاز)

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *