اگر قصد خرید گوشی جدیدی دارید در این مقاله با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که از بین مدل های متنوع موجود در بازار چطور می توانید بهترین و مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید. خرید موبایل به دلیل تنوع بالایی این محصولات در بازار می تواند بسیار چالش برانگیز باشد، خصوصا اگر برای خرید این محصولات محدودیت هایی مانند محدودیت بودجه داشته باشید. شما باید با مناسب ترین قیمت محصولی را بخرید که کاملا با نیازهای شما مطابقت داشته باشد و به کارتان بیاید.
اما چطور می توان از بین این محصول و مدل مختلف بهترین گوشی را برای خرید انتخاب کرد؟ برای خرید یک گوشی مناسب با حداکثر کارایی و قابلیت ها به چه میزان بودجه ای نیاز است؟ در بین کدام برندها باید گوشی مورد نظر را انتخاب کرد؟ و …. در این مقاله با در نظر گرفتن تمام این موارد، بهترین مدل های پیشنهادی سال 1402 برای خرید گوشی را هم بررسی خواهیم کرد.
برای خرید گوشی به چه نکاتی باید توجه کرد؟
ابتدا معیارهای مهمی که برای خرید موبایل باید به آن توجه کنید را بررسی کنیم تا بر این اساس ببینیم که بهترین گزینه برای خرید گوشی در بازار موبایل چیست. مواردی که باید در زمان خریدن یک گوشی به آن توجه کنید شامل موارد زیر می شود:
- رنج قیمتی محصول مورد نظر و مطابقت آن با بودجه ای که دارید
- بهترین برند بازار کدام است
- گوشی جدید است یا دست دوم؟
- آیا رجیستری گوشی انجام شده است؟
- میزان رضایت کاربران از گوشی مورد نظر
- میزان فروش و تقاضای بازار برای مدل انتخابی
- میزان تعمیر پذیر بودن گوشی
- پردازنده دستگاه
- طراحی گوشی
- عمر باتری
- کیفیت نمایشگر
- اندازه گوشی
- مشخصات نرم افزاری گوشی
- حافظه و رم
- دوربین گوشی
تعیین بازه قیمتی برای خرید گوشی
شما باید ابتدا در نظر بگیرید که چه میزان هزینه ای می توانید برای خرید گوشی بدهید و بر اساس آن رنج قیمتی تان را تعیین کنید. بعد از این باید به دنبال انتخاب گوشی مناسب خود در آن رنج قیمتی باشد. برای مثال خرید گوشی تا زیر ده میلیون یا خرید موبایل تا 60 میلیون. به این ترتیب اولین قدم برای انتخاب مدل مناسب تان را برداشته اید.
انتخاب بهترین برند بازار
بعد از این که مشخص کردید چه بودجه ای برای خرید گوشی دارید، باید برند یا برندهایی که می خواهید از آنها گوشی خود را خریداری کنید را مشخص کرده و بر این اساس به دنبال مدل های موجود باشید. گاهی اوقات مشتریان موبایل تنها از یک برند خاص مثل سامسونگ یا اپل خرید می کنند و گاهی نیز برای آنها تفاوتی ندارد که گوشی که خریداری می کنند از چه برندی باشد.
گوشی جدید است یا دست دوم؟
اگر قصد خرید یک گوشی نو را دارید، قطعا شرایط خرید متفاوت است. اما اگر هدف شما خرید یک گوشی دست دوم باشد علاوه بر مواردی که باید برای خرید گوشی نو به آن توجه کنید باید به یک سری شرایط دیگر هم اهمیت دهید. برای مثال ضربه خوردن یا نخوردن گوشی، سلامت و عمر باتری، اطمینان از سلامت سخت افزاری دستگاه، مدل گوشی و امکان ارتقای آن و مواردی از این دست.
یکی از نکات مهم در زمان خرید موبایل دست دوم، وجود بسته بندی محصول است. توصیه می شود از خرید گوشی های بدون جعبه خودداری کنید. با استفاده از راهنمای چگونه گوشی تعمیری را از نو تشخیص دهیم، می توانید از بروز دردسرهایی این چنینی در زمان خرید موبایل جلوگیری کنید.
آیا رجیستری گوشی انجام شده است؟
گوشی های تقلبی و قاچاق زیادی در بازار وجود دارد که خرید آنها قطعا دردسرساز است. در نتیجه یکی از نکات مهم در زمان خرید گوشی، چه دست دوم چه نو، توجه به رجیستری شدن آن است. مطمئن شوید که فرایند رجیستری دستگاه بدون هیچ مشکلی انجام می شود و گوشی به صورت قانونی به نام شما منتقل خواهد شد.
میزان رضایت کاربران از گوشی مورد نظر
موردی که می تواند به شما در انتخاب یک گوشی مناسب برای خرید کمک زیادی کند، نظر و رضایت کاربرانی است که قبل از شما گوشی مورد نظر را خریداری کرده اند. میزان رضایت مشتریان و فیدبکی که در بازار برای یک مدل وجود دارد یک راهنمای بسیار خوب جهت خرید گوشی است.
میزان فروش و تقاضای بازار برای مدل انتخابی
علاوه بر این می توانید بر اساس میزان فروش و تقاضایی که در بازار وجود دارد هم به خوب بودن یک گوشی پی ببرید. یک مدل خوب، یک مدل پر فروش است و میزان تقاضای زیادی برای خرید آن وجود دارد.
بیشتر بخوانید: معرفی گوشی های ارزان قیمت
میزان تعمیر پذیر بودن گوشی
این مورد خصوصا در ارتباط با گوشی هایی که مدتی از ورود آنها به بازار می گذرد قابل بررسی است. با یک سرچ ساده بررسی کنید که آیا گوشی انتخابی شما برای خرید به راحتی تعمیر می شود؟ برای تعویض قطعات می توان به راحتی قطعات اصلی آن را پیدا کرد؟ خرید گوشی که تعمیرات آن به راحتی انجام نشود یک سرمایه گذاری پر ریسک است. هزینه تعمیر موبایل مورد نظر هم بسیار اهمیت دارد و باید به آن توجه کرد.
راهنمای خرید گوشی موبایل: پردازنده دستگاه
بعد از این که از تمام این معیارها مطمئن شدید نوبت آن است که کمی هم به مشخصات گوشی بپردازید. برای خرید گوشی در هر بازه قیمتی باید به یک سری مشخصات اهمیت بیشتری بدهید. خصوصا اگر از گوشی برای کاربرد خاصی استفاده می کنید. یکی از آنها پردازنده است. پردازنده گوشی مشخص می کند که دستگاه شما چه سرعتی دارد، تا چه حد از اجرای برنامه های مختلف پشتیبانی می کند و اساسا چه برنامه هایی را می توان بدون هیچ مشکلی روی گوشی نصب کرد.
بسته به نوع استفاده از دستگاه به دنبال انتخاب پردازنده هایی قدرتمند باشید. برای مثال اگر یک گیمر هستید و می خواهید از گوشی برای گیمینگ هم استفاده کنید، تراشه های نسل هشتم اسنپدراگون می تواند یک گزینه خوب باشد.
طراحی گوشی
بدون شک همیشه ظاهر گوشی هم مهم است و در کنار مشخصات و قابلیت های دستگاه، هر کاربری به دنبال یک طراحی جدید و جذاب است. بنابراین مورد دیگری که در زمان خرید گوشی کاربران به آن اهمیت می دهند، سبک طراحی است. به دنبال انتخاب جدیدترین و بهترین طراحی گوشی باشید تا حتی بعد از گذشت مدتی از خرید آن همچنان از کار با دستگاه لذت ببرید.
خصوصا اگر تا مدتی قصد تعویض گوشی و خرید یک موبایل دیگر را ندارید. ارگونومی خوب گوشی یکی از مهمترین معیارها در انتخاب بهترین طراحی است، چرا که ارگونومی مناسب در دست گرفتن گوشی و کار با آن را راحت تر می کند.
عمر باتری
کیفیت و کارکرد باتری در دستگاه های الکترونیکی بدون شک مهمترین شاخصه است. در مورد خرید گوشی نیز مطمئن شوید که باتری دستگاه از نوع کارامدترین هاست و می تواند تا مدت زمان بیشتری شارژ را نگه دارد. علاوه بر این اطمینان حاصل کنید که باتری در مدل انتخابی شما عمر مفید بالایی دارد و به همین زودی ها نیازی به تعویض آن ندارید.
کیفیت نمایشگر
کیفیت نمایشگر گوشی به شما این امکان را می دهد تا از تماشای فیلم و محتوا روی صفحه لذت ببرید. بنابراین برای این که با گوشی خود احساس راحتی کنید و در زمان استفاده از آن مشکلی با صفحه نمایش نداشته باشید، حتما کیفیت و رزولوشن نمایشگر را در زمان خرید گوشی بررسی کنید.
اندازه گوشی
اندازه گوشی هم مهم است. برخی گوشی ها بسیار بزرگ اند و برخی نیز کوچک. گوشی های بزرگ به نوبه خود نمایشگر بزرگتری هم دارند و این استفاده از دستگاه را بسیار راحت می کند. در مقابل اما حمل و نگهداری گوشی های بزرگ کمی دشوار است. اگر اولویت شما قرار دادن گوشی در جیب یا کیف است و می خواهید به راحتی گوشی را در دست بگیرید، به دنبال خرید گوشی هایی با سایز کوچکتر باشید.
مشخصات نرم افزاری گوشی
نرم افزارها دائما در حال به روز شدن هستند و این مورد موجب می شود تا هر گوشی جدیدی از یک سری قابلیت ها و برنامه های جدیدتر هم پشتیبانی کند. در نتیجه مشخصات نرم افزاری گوشی را بررسی کرده و مطمئن شوید که با خرید گوشی مورد نظر می توانید از جدیدترین نرم افزارها روی آن استفاده کنید.
راهنای خرید گوشی: حافظه و رم
مورد مهم بعدی برای خرید گوشی رم و حافظه دستگاه است که می توان گفت مهمترین معیارها برای اکثر کاربران همین دو مورد است. رم حافظه تصادفی است که سرعت دسترسی به برنامه ها را تعیین می کند. حافظه گوشی نیز میزان فضای در دسترس برای ذخیره کردن اطلاعات است. بنابراین بسته به کاری که با گوشی انجام می دهید و میزان فضایی که برای ذخیره سازی داده ها نیاز دارید می توانید به دنبال رم های بالاتر یعنی رم 8 به بالا و حافظه های بالاتر مانند 64 گیگابایت به بالا باشید.
دوربین گوشی
آخرین گزینه ای که قطعا برای خرید گوشی کاربران به آن اهمیت زیادی می دهند، دوربین دستگاه و کیفیت آن است. امروزه به ندرت کسی از دوربین های عکاسی دیجیتالی استفاده می کند و دوربین گوشی های هوشمند به طرز قابل توجهی جایگزین آنها شده است. بنابراین یکی از فاکتورهای مهم خرید موبایل برای اکثر کاربران، کیفیت بالای دوربین است. با این حال معمولا برای داشتن یک دوربین با کیفیت تر باید هزینه بیشتری هم پرداخت کرد.
بهترین گوشی های بازار برای خرید در سال 1402
تا این جا با استفاده از این راهنمای خرید گوشی متوجه شدیم که در زمان انتخاب موبایل برای خرید باید به چه مواردی توجه کنیم و چه مشخصاتی را در نظر بگیریم. در زیر لیستی از بهترین گوشی های بازار را ارائه می کنیم که در بین آنها هم بهترین گوشی از نظر دوربین وجود دارد، هم مقرون به صرفه ترین مدل و هم مدل های رده بالا و پرچم دار.
- گوشی ردمی 10 C شیائومی یکی از بهترین و کارامدترین گوشی های مقرون به صرفه بازار با قابلیت شارژ سریع و مجهز به یک تراشه 6 نانومتری بسیار سریع و قدرتمند
- گوشی گلکسی M33 سامسونگ در بازه قیمتی 10 میلیون به همراه یک تراشه اگزینوس 1280 که قدرت بالایی را به این مدل داده است.
- گوشی گلکسی A34 سامسونگ یکی از بهترین گوشی های میان رده بازار که طراحی به روزتری نسبت به نسخه های قبلی خود دارد.
- گوشی شیائومی 11 لایت 5G NE با یک نمایشگر فوق العاده با کیفیت و تراشه قدرتمند اسنپدراگون 778G، یکی از بهترین های بازار است.
- گوشی گلکسی A54 که ارتقای چشمگیری در کیفیت ساخت داشته و با یک بدنه شیشه ای و تراشه اگزینوس 1380، یکی از بهترین انتخاب هاست.
- گوشی شیائومی 13 لاست با تراشه اسنپدراگون7 نسل یک بهترین گوشی تا 16 میلیون بازار در سال 1402 است.
- گوشی موتو اج 20 پرو موتورولا با تراشه قدرتمند اسنپدراگون 870، یکی از بهترین گوشی ها برای انجام کارهای گرافیکی است.
- گوشی های شیائومی 12 و 12 پرو با قابلیت های برجسته ای مانند نمایشگر با کیفیت و دوربین و تراشه قدرتمند.
- بهترین گوشی های بالای 40 میلیون هم شامل گوشی می 11 اولترا شیائومی، گوشی گلکسی اس 23، گوشی آیفون 13، گوشی گلکسی اس 22 اولترا سامسونگ، آیفون 13 پرومکس و گلکسی اس 23 پلاس می شوند. تمام این مدل ها از هر جهت جزو بهترین های بازار برای خرید گوشی هستند.