جستجو کردن
اشتراک گذاری

چگونه پارتیشن پاک شده در ویندوز ۱۰/۱۱ را ریکاوری کنیم؟

روش های آزمایش شده بسیاری را می توان برای بازیابی اطلاعات پارتیشن های پاک شده در ویندوز بکارگرفت. اگر به طور تصادفی اقدام به حذف پارتیشن در ویندوز کرده اید، جای ناراحتی نیست! درصورتی که یک پارتیشن را پاک کنید، سیستم این بخش را مجاز و مناسب برای بازنویسی و یا همان اوررایت می داند. اما به هر حال تا زمانی که هنوز این بخش از دیسک دست نخورده است، می توان تاحدود زیادی درباره شانس بازیابی آن امیدوار بود. این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا از صفر تا صد پاسخ سوال “چگونه پارتیشن پاک شده در ویندوز 10/11 را ریکاوری کنیم؟” را خدمت شما ارائه کنیم.

ریکاوری پارتیشن در ویندوز

پارتیشن هارد چیست؟

به ساده ترین بیان می توان گفت که پارتیشن، قسمتی از هارد سیستم رایانه ای شماست. این پارتیشن دارای حجم معینی است که در زمان ایجاد هارد، بخشی مشخص را به خود اختصاص داده است. شاید بتوان اندازه پارتیشن را تغییر داد، اما این امر ممکن است به از دست رفتن اطلاعات شما منجر شود. پیش از توضیح درباره روش های ریکاوری پارتیشن در ویندوز 10/11، بد نیست درباره علل شایع از بین رفتن پارتیشن هارد برای شما صحبت کنیم.

اصلی ترین دلایل از دست رفتن پارتیشن هارد کدامند؟

دلایل مختلفی ممکن است سبب حدف پارتیشن های هارد دیسک شوند. مهم ترین این دلایل را در ادامه آورده ایم:

1. از بین رفتن تصادفی پارتیشن هارد

شاید یکی از اصلی ترین دلایلی که سبب حذف پارتیشن ها می شود، از بین بردن و یا قالب بندی پارتیشن به صورت اشتباه است. به همین دلیل باید پیش از حذف هرگونه فایل، آن را کاملا بادقت بررسی کنید.

با ما همراه باشید: برگشتن از ویندوز 11 به 10

2. آسیب دیدن جدول پارتیشن

از مهم ترین عواملی که نقش حیاتی در توصیف پارتیشن ها در سیستم عامل دارد، می توان به جدول پارتیشن اشاره کرد. درصورتی که جدول پارتیشن خراب شود، احتمال پارتیشن هم از دست می رود. برای این مشکل می توان یک راهنما و یا راه حل سریع مطرح کرد. در خط فرمان عبارت bootrec.exe/fixmbr را نوشته و کلید Enter را بزنید. به دنبال تایپ کردن این دستور، سیستم سریعا تلاش می کند جدول پارتیشن را تعمیر کند.

3. تغییر سایز پارتیشن به صورت نامناسب

نیازی به توضیح نیست که امکان تغییر اندازه پارتیشن های هارد، فراهم است. اما این را بدانید که این فرایند خالی از ریسک نبوده و برخی وقایع اتفاقی ممکن است پارتیشن را آماج خطرات مختلف کند. برای نمونه می توان به وقفه های ناگهانی و … اشاره کرد. درصورتی که مهارت کافی برای انجام این کار را ندارید، اکیدا توصیه می کنیم که این کار را انجام ندهید.

4. سیستم به صورت ناگهانی خاموش می شود

درصورتی که سیستم به صورت غیرمنتظره و به دفعات خاموش شود، این احتمال وجود دارد که پارتیشن های دیسک به طور مستقیم تحت تاثیر قرار بگیرند. قطع مکرر برق، باتری بی کیفیت، نرم افزار های آلوده ویروسی و … از مهم ترین دلایل خاموش شدن ناگهانی سیستم هستند.

حالت اول بازیابی اطلاعات پارتیشن در ویندوز 10/11

نخستین حالت مربوط به زمانی است که احتمالا پارتیشن ناپدید شده است، اما به طور کامل از بین نرفته است. برای این کار می توان دو روش زیر را بکار گرفت :

یک DriveLetter اختصاص بدهید

گاها ممکن است وجود یک پارتیشن خاص از سوی File Explorer رد شود. با این حال ممکن است مدیریت دیسک در این باره دارای نظری متفاوت باشد. باید به مدیریت دیسک بروید و چک کنید که آیا پارتیشن مدنظر شما فضایی را اشغال کرده است یا خیر؟ این مورد معمولا برای زمانی است که پارتیشن مذکور، حرفی را به خود اختصاص نداده باشد. برای تخصیص یک حرف به درایو می توانید گام های زیر را بردارید :

  • در مدیریت دیسک، روی پارتیشن مدنظر کلیک کنید و روی گزینه “Change Drive Letter and Paths” بزنید.
  • روی دکمه Change بزنید.
  • علامت گزینه “Assign The Following Drive Letter” را بزنید و حال یک نامه را انتخاب کنید.
ریکاوری پارتیشن ویندوز 11
  • اکنون باید روی دکمه ok کلیک کنید.
  • اکنون می توانید دوباره به فایل اکسپلورر بروید تا ببینید که آیا امکان دسترسی به پارتیشن وجود دارد یا خیر؟درصورتی که امکان دیدن این مورد نیست، باید روش دوم را بکار بگیرید.

پیشنهاد مرکز سخت افزار ایران: پارتیشن بندی هارد در ویندوز

روش دوم : استفاده از یک Space Unallocated

درصورتی که هنوز امکان مشاهده پارتیشن نباشد، احتمال دارد که به فضای آزاد تبدیل شده باشد. باید در قسمت زیرین Disk Volume split Up، تب Unallocated را یافته و اقدامات زیر را انجام بدهید :

  • روی تب unallocated کلیک راست کرده و گزینه New Simple Volume را بزنید.
بازیابی پارتیشن ویندوز
  • دوبار روی گزینه Next بزنید.
  • روی گزینه Assign The Following Drive Letter بزنید و اقدام به انتخاب یک حرف کنید.
مراحل بازیابی پارتیشن ویندوز 10
  • گزینه Next را بزنید و سپس عبارت “Do Not Format This Volume” را بزنید و درنهایت حرفی را انتخاب کنید.
  • درنهایت روی گزینه Next و سپس Finish بزنید. حالا پارتیشنی که حالت تخصیص نیافته داشت، تبدیل به پارتیشن RAW می شود.

حالت دوم ریکاوری پارتیشن در ویندوز 10/11

درصورتی که روش های قبلی نتوانستند به شما در مسیر بازیابی اطلاعات پارتیشن کمک کنند، پس در این صورت می توان ادعا کرد که پارتیشن به طور کامل حذف شده است. برای همین باید به سراغ ابزار های قدرتمند بازیابی اطلاعات بروید. در هر ابزار بازیابی پارتیشن، باید به دنبال دستور عمل فایل فیلتر بروید. پس از آنکه یک فایل خاص را انتخاب کردید، باید پنجره ای را باز کنید که اقدام به نمایش نمای فیلتر شده ای از فایل ها و پوشه های قابل بازیابی می کند. حالا تنها کاری که باید انجام بدهید، این است که فایل هایی که قصد بازیابی آن ها را دارید، انتخاب کرده و درنهایت فرایند بازیابی را کلید بزنید. تمام! اگر تا پیش از این سوال چگونه پارتیشن پاک شده در ویندوز 10/11 را ریکاوری کنیم؟ ذهن شما را درگیر کرده بود، اکنون کامل ترین پاسخ به شما داده شده است. حال می توانید به بازیابی فایل های شخصی و دارای اهمیت خود، به شکلی واضح امیدوار باشید.

امتیاز شما به این نوشته

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *