کاربران حرفهای تجهیزات چاپ نظیر دستگاه کپی، پرینتر و .. به خوبی میدانند که یکی از تخصصیترین سرویسهای مرتبط با این دستگاهها، سرویس شارژ کردن کارتریج است. در غالب دستگاههای چاپ معمولاً فرارسیدن زمان شارژ کارتریج با نمایش پیغامی، به کاربر اعلام میگردد. در این میان آنچه که کاربر میبایست به آن توجه کند، شارژ یا تعویض کارتریج، بلافاصله پس از مشاهده پیغام است.
آنچه که سبب میگردد برخی از کاربران میان دو گزینه شارژ و تعویض کارتریج، گزینه شارژ را برگزینند، قیمت بالای کارتریجهای اصلی تولید شده توسط شرکت سازنده است. کاربرانی که به دلیل قیمت بالای کارتریج اصلی تصمیم به شارژ کردن کارتریج میگیرند میتوانند از کارتریجهای فلهای موجود در بازار، کیتهای شارژ کارتریج، دستگاههای شارژ اتوماتیک کارتریج، کارتریجهای Remanufactured یا Rebiult، کارتریجهای سازگار (مشابه اصلی) استفاده کنند.
شارژ کارتریج در تهران
در تهران، مرکز سخت افزار ایران خدمات شارژ کارتریج را با کیفیت بالا و قیمت مناسب ارائه میدهد. تیم متخصص این مرکز با تجربه در شارژ انواع کارتریجهای لیزری و جوهرافشان، به شما اطمینان میدهد که کارتریجهای شما با دقت و استفاده از مواد مرغوب شارژ میشوند. این خدمات سریع و با ضمانت انجام میشود تا عملکرد و کیفیت چاپ دستگاه شما حفظ شود.
شارژ کارتریج در کرج
مرکز سخت افزار ایران در کرج خدمات حرفهای شارژ کارتریج را به مشتریان ارائه میدهد. این مرکز با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و مواد باکیفیت، کارتریجهای لیزری و جوهرافشان شما را بهطور مؤثر و اقتصادی شارژ میکند. خدمات ارائه شده در این مرکز با دقت بالا و ضمانت انجام میشود تا شما از عملکرد بهینه دستگاههای چاپ خود مطمئن باشید.
هزینه شارژ کارتریج
شارژ کارتریج یکی از موارد مهم در استفاده از پرینتر بوده که باید کاربران از هزینه آن اطلاعات کافی داشته باشند. با توجه به اینکه هزینه شارژ کارتریج به موارد متعددی بستگی دارد، نمی توان برای آن قیمت ثابتی را تعیین کرد. اولین عامل تعیین هزینه به نوع و مدل پرینتر بستگی دارد. از آنجا که پرینترها به چهار دسته لیزری، حرارتی، سوزنی و جوهر افشان تقسیم می شوند، هزینه شارژ آن ها نیز متفاوت است.
عامل دیگری که بر تعیین هزینه موثر بوده، برند چاپگر است. چرا که برندهای مختلف چاپگر، از میزان مصرف جوهر متفاوتی نیز برخوردارند. علاوه بر موارد فوق، ابعاد پرینتر نیز می تواند نقش تعیین کننده ای در هزینه شارژ کارتریج داشته باشد. چرا که پرینترهای بزرگ به جوهر بیشتری برای شارژ احتیاج دارند و بالطبع هزینه شارژ کارتریح نیز در این دستگاه ها افزایش می یابد.
شارژ کارتریج در محل
اگر به خدمات شارژ کارتریج در محل خود نیاز دارید، مرکز سخت افزار ایران این سرویس را به راحتی در اختیار شما قرار میدهد. با ارسال تکنسینهای مجرب به محل مورد نظر، شما میتوانید از خدمات شارژ کارتریج بدون نیاز به جابجایی دستگاههای چاپ خود بهرهمند شوید. این خدمات با کیفیت بالا و گارانتی معتبر ارائه میشود تا نیازهای چاپی شما بهطور مؤثر و سریع برطرف گردد.
زمان تعویض یا شارژ کارتریج
معمولاً پیش از اتمام کارتریج پیامی مبنی بر این وضعیت –یعنی فرارسیدن زمان تعویض یا شارژ کارتریج- توسط دستگاه به کاربر اطلاع داده می شود. در سازمان ها و ادارات که استفاده از این دستگاه زیاد است ،عموماً خشک شدن کارتریج پس از چند ساعت اتفاق می افتاد.
لیکن خشک شدن کارتریج در مصارف خانگی حدود چند هفته (بسته به میزان استفاده از دستگاه) طول خواهد کشید. آنچه که کاربر در این میان می بایست به آن توجه کند تعویض و شارژ کارتریج بلافاصله پس از دریافت پیام است.
کاربران گرامی توجه داشته باشند که تا زمان کم رنگ شدن یا متوقف شدن چاپ، کارتریج جدید را نصب ننمایند. بعلاوه اگر کلمات در زمان چاپ جا میافتند و یا کم رنگ هستند می توان با توزیع درست جوهر، به کیفیت چاپ کمک کرد. برای باز بخش جوهر درون کارتریج باید آن را درآورده و به آرامی تکان دهید تا جوهر به طور یکنواخت پخش شود. در صورت نیاز به خدمات مرتبط می توانید از سرویس های ارائه شده در مرکز تعمیرات کپی استفاده نمایید. خدمات مذکور به دو صورت تعمیر در محل و سرویس دستگاه در تعمیرگاه انجام می پذیرد.
آیا تفاوتی در کیفیت چاپ به سبب شارژ کردن کارتریج ایجاد می شود؟
برخی از کارشناسان بر این باورند که کارتریج های شارژ شده در مقایسه با کارتریجهای نو و اصلی، خطاهای بیشتری در فرآیند چاپ ایجاد میکنند. ضمن آنکه صفحات چاپ شده توسط کارتریج شارژ شده در قیاس با کارتریج اصلی، کمتر خواهند بود. کارتریج شارژ شده ایردات چاپی بیشتری مانند خط و خطوط نابهجا، نشتی جوهر و موارد مشابه را نیز در دستگاه ایجاد خواهد کرد.
با همهی این تفاسیر، همچنان بسیاری از کاربران به دلیل قیمت بالای کارتریج های اصلی، قصد تعویض کارتریج را زده و به شارژ کارتریج بسنده میکنند. مسئله شارژ تا بدان جا پیش رفته که حتی شرکتهای سازنده پرینتر، اقدام به تولید پرینترهایی با قابلیت داشتن مخزن جوهر کردهاند.
همانگونه که میدانید منظور از شارژ کردن کارتریج در واقع، شارژ تونری یا جوهری است که در درون کارتریج قرار میگیرد و فرآیند چاپ با کمک آن انجام میشود. تونر موجود در کارتریج پرینتر لیزری نقشی همانند جوهر در پرینتر جوهری دارد و کارتریج تونر نقشی مشابه کارتریج جوهر را ایفا میکند.
شارژ کردن کارتریج نیز همانند سایر سرویسهای مرتبط با پرینتر، زمان مناسب خاص خود را دارد. بیتوجهی به این کار و درنظرنگرفتن بهترین زمان شارژ علاوه بر کاهش کیفیت چاپ، در دراز مدت، استهلاک این قطعه را درپی خواهد داشت.
شارژ کارتریج رنگی
شارژ کارتریج با توجه نوع پرینتر متفاوت بوده و پرینترهای لیزری و جوهرافشان در دو نوع رنگی و سیاه و سفید تولید و روانه بازار می شوند. در صورتی که با کاهش کیفیت چاپ روبرو شدید و خروجی چاپگر، برگه هایی با کیفیت پایین بود، باید اقدام به شارژ مجدد آن نمایید.
کارتریج های لیزری رنگی که برای پرینترهای لیزری استفاده می شوند، دارای چهار رنگ اصلی مشکی ، آبی ، قرمز و زرد هستند که هر کدام در محفظه ای جداگانه قرار دارند. خدمات شارژ کارتریج لیزری رنگی با استفاده از مواد اولیه درجه یک و با کیفیتی فوق العاده توسط کارشناسان حرفه ای انجام می شود.
پرینترهای جوهرافشان نیز از یک منبع کوچک و با توجه به نوع آن ها، از یک رنگ یا سه رنگ اصلی برخوردار هستند. با خالی شدن مخزن ها از رنگ یا جوهر، لازم است آن ها را پر کنید تا کیفیت چاپ افزایش یابد. در صورتی که قادر به انجام این کار نیستید، لازم است از کارشناسان شارژ کارتریج بخواهید این عملیات را انجام دهند.
مشکلات بعد از شارژ کارتریج
پس از شارژ کارتریج دستگاه کپی و پرینتر، ممکن است مشکلاتی در روند کاری دستگاه ایجاد شوند. وجود خطوط ناخواسته در صفحه، چاپ نشدن قسمتی از صفحه، چاپ پس زمینه، کم رنگ بودن چاپ، تداخل رنگ ها، صدا دادن کارتریج، آلودگی کاغذ چاپ شده، چاپ سفید دستگاه، صدور ارور کارتریج در هنگام چاپ و مواردی از این دست، بعضا توسط کاربران گزارش می شوند. در ادامه بخشی از مشکلات رایجی را که معمولا بعد از شارژ کارتریج در پرینتر یا دستگاه فتوکپی ایجاد می شوند، بررسی می کنیم.
خطای خالی بودن کارتریج بعد از شارژ کارتریج
گاهی بعد از شارژ کردن کارتریج، دستگاه خطای خالی بودن کارتریج را نشان می دهد. در این شرایط معمولا چیپست ایراد دارد و باید برای برطرف کردن مشکل، دکمه ok را انتخاب کنید. اگر ارور برطرف نشد، نیاز به تعویض چیپست دستگاه کپی یا پرینتر است.
کاهش سرعت چاپ
ممکن است بعد از شارژ کارتریج، سرعت چاپ فتوکپی یا چاپگر شما کاهش پیدا کند. معمولا این مشکل مربوط به کارتریج نیست و ناشی از پایین بودن سرعت پردازش کامپیوتر یا لپ تاپ است. بهتر است سیستم عامل را ارتقا داده و یا درایور دستگاه را مجددا در لپ تاپ یا رایانه مورد استفاده نصب نمایید.
روشهای شارژ کردن کارتریج
در بخش زیر به برخی از پرفروشترین کارتریج های موجود در بازار و شیوه شارژ آنها به اختصار اشاره خواهیم کرد.
کارتریجهای Canon، HP و Lexmark
شارژ این مدل کارتریج ها کار نسبتاً آسانی است. با این وجود، به دلیل وجود چیپستهایی قفل شده در برخی از این کارتریج ها امکان شارژ آنها وجود ندارد. (چیپست بکاررفته در برخی از این کارتریج ها غیرقابل ریست شدن است. در میان کارتریجها، کارتریجهای EPSON و برخی از مدلهای brother دارای چیپست هستند.
در کل کارتریجهای بدون چیپست راحتتر شارژ میشوند. شارژ کردن کارتریج اگر چه کار نسبتا آسانی است اما استانداردها و بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد. در بهترین حالت نشتی جوهر کمترین چیزی است که ممکن است در حین این کار اتفاق بیفتد.
شارژ کارتریج با مخزن
یکی از کمدردسرترین روشهای موجود جهت شارژ کردن کارتریج استفاده از مخزن است. هر مخزن شامل چندین کارتریج به همراه شنلگهایی است که به تانکر جوهر در بیرون از پرینتر متصل هستند. در این روش به جای شارژ کردن کارتریج ، کاربر جوهر لازم را در مخزن این سیستم پر میکند.
اولین مدلهای مخزن کارتریج از کارتریجهای اصلی ساخته شده توسط شرکت تولیدکننده استفاده میکردند. این کارتریجها سوراخ شده و شلنگهایی به آنها متصل میشدند که از سوی دیگر به تانکر جوهر متصل بودند. این مخزن ها تماماً دارای چیپستهای Auto Reset هستند. متاسفانه این روش از شارژ کارتریج، با تمامی دستگاههای سازگار نیست.
کارتریج های کپی
این مدل کارتریج ها که کارتریجهای کپی و مشابه اصل هستند با نام Compatible نیز خوانده میشوند. این کارتریجها قیمت بسیار کمتری نسبت به نمونهی اصلی تولید شده و در برخی از موارد توان چاپ بیشتری هم دارند.
شرکتهای متفرقهی بسیاری در زمینه تولید این مدل کارتریج ها فعال هستند. به جز کارتریجهای اصلی موارد دیگر اگرچه قیمت کمتری دارند اما ممکن است به دلایل مختلف کیفیت چاپ خوبی نداشته و روند چاپ با خطا روبرو شود.
شارژ کارتریج در کارخانه
در این روش کارتریج تهی شده مجدداً در کارخانه شارژ میگردد و قطعات معیوب آن نیز تعویض میشود. این روش بیشتر برای کارتریجهای Remanufactured یا Rebuilt مورد استفاده قرار میگیرد. این فناروی در برخی از کشورهای خارجی موجود است و با محیط زیست سازگاری خوبی دارد و در آن از قطعات قابل استفاده بارها استفاده میشود.
فلیم آموزش شارژ کردن کارتریج
- ابزار مورد نیاز جهت شارژ کارتریج را تهیه نمایید: یک عدد چهار سو کوتاه و قیف کاغذی یا پلاستیکی.
- توصیه میشود زیر کارتریج سفره یک بار مصرف یا روزنامه پهن کنید و از ماسک استفاده کنید؛ چرا که بوی تونر برای سلامتی انسان مضر است.
- پیش از شارژ کارتریج، تونر کارتریج را به خوبی تکان دهید تا تونر حالت مایع خود را بازیافته و به راحتی به کارتریج منتقل میشود.
- پیچ های کارتریج که در کنار آن قرار گرفتهاند را باز کنید. با باز کردن قاب کناری درام که میله آبی رنگ یا سبز رنگ است دیده خواهد شد. (نکته: مانع از تابش نور به این فلز (درام) شوید زیرا به آن آسیب میزند).
- پس از درام میله مشکی رنگی را مشاهده خواهید کرد که توسط دستگاه برای چاپ پر از تونر میشود و کار انتقال را روی درام برعهده دارد. کمیدرام را از روی چرخدنده سفید کناری بلند کنید تا مخزن را بتوانید از طریق قیف پر از تونر کنید.
- مقداری تونر قابل انتقال به کارتریج حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم است. انتقال تونر کمتر از این میزان آسیبی به کارتریج وارد نمیکند اما وارد کردن تونری بیشتر از این میزان سبب سرریز شدن میگردد.
- در صورت وجود پمپ باد، توصیه میشود ابتدا کارتریج را با پارچه بدون پرزی پاک کنید وسپس از فاصله دور، فشار باد را تنظیم تا گرد تونر از اطراف کارتریج دور شود.
- اگر بار سوم است که شارژ کارتریج را انجام میدهید باید درام نیز تعویض شود. این قطعه مصرفی است و باعث میشود با تعویض درام کیفیت بهتری در چاپ داشته باشید.
چیپست کارتریج چیست؟
تعویض چیپست کارتریج زمانی ضروری میگردد که پودر تونر یا جوهر موجود در کارتریج پرینتر تمام شود. همانگونه که میدانید هدف نهایی از استفاده چیپست کارتریج، آن است که با به حد نصاب رسیدن تعداد برگههای چاپ شده، کاربر قادر به شارژ مجدد کارتریج نباشد و ناچار به تهیه و خرید کارتریجی نو شود.
این موضوع در طول سال های گذشته، سبب شده تا بسیاری از کاربران با به حد نصاب رسیدن تعداد برگهها، قادر به ادامه کار با دستگاه نباشند و ناچار به تعویض کارتریج گردند. اما در طول سالهای اخیر به دلیل ارائه چیپستهای نو به بازار، کاربران دیگر اقدامی جهت تعویض کارتریج نمیکنند.
زیرا با ارور دادن دستگاه، میتوانند چیپست های نو را جایگزین چیپستهای قبلی کنند و یا آنکه دستگاه را ریست کنند. هر دو اینها، مسئله تعویض کارتریج را کنار زده و شارژ کارتریج را پررونقتر کرده است.
تفاوت کارتریج پرینتر جوهر افشان و پرینتر لیزری
کارتریجهای پرینترها از جمله مهمترین اجزای هر پرینتر محسوب میشوند که نقش کلیدی در کیفیت چاپ دارند. انواع مختلف پرینترها مانند پرینترهای جوهرافشان و لیزری از کارتریجهای متفاوتی استفاده میکنند که هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. انتخاب نوع مناسب کارتریج بستگی به نیاز شما، میزان استفاده و نوع چاپی که انجام میدهید دارد. در ادامه، تفاوتهای اصلی میان کارتریج پرینترهای جوهرافشان و لیزری را توضیح داده ایم تا بتوانید بهترین انتخاب را متناسب با نیاز خود داشته باشید.
کارتریج پرینتر لیزری
کارتریج های لیزری همانگونه که از نام آنها پیداست برای پرینترهای لیزری مورد استفاده قرار می گیرد. این کارتریج ها برای تأمین رنگ پرینتر از پودر مخصوصی به نام تونر استفاده می کند. کارتریج لیزری در پرینترهای سیاه و سفید، به صورت تک رنگ (مشکی) یا مونوکروم وجود دارد.
این کارتریج همانگونه که اشاره شد برای پرینترهای مونوکروم یا سیاه و سفید استفاده می شود. برای پرینترهای لیزری رنگی معمولا ۴ عدد کارتریج لیزری وجود دارد که از تونرهای رنگی مشکی، آبی، قرمز و زرد استفاده می کند.
نحوه شارژ کردن کارتریج لیزری
- برای شارژ کارتریج لیزری، قبل از هر کاری پیچ کناری درپوش را باز کنید.
- سپس پوشش کناری کارتریج را به آرامی و بدون فشار باز کنید.
- در مرحله سوم باید درام را از بخش سفید ( دنده ) نگه دارید تا از کارتریج جدا شود.
- برای دسترسی به دیگر قطعات هم باید چرخنده PCR را جدا کنید.
- اگر میله PCR را کمی به سمت راست بکشید و بعد آن را به سمت بالا حرکت دهید، به راحتی جدا می شود.
- حالا باید بخش ضایعات و جوهر را از یکدیگر جدا کنید.
- فنر را از دو سمت کارتریج بیرون بیاورید.
- ضمن جا انداختن چرخنده PCR، درام را نصب کنید.
- پیچهای بخش ضایعات را جدا کنید تا وایپر بلید جدا شود.
- دقت کنید که باید تمام جوهر اضافی وایپر را تخلیه نمایید.
- حالا باید بخش ضایعات را نیز با یک دستمال نرم، کاملا تمیز کنید.
- وایپر بلید و سپس روکش لاستیکی را تنظیم نمایید.
- حالا باید فنر را در جای مخصوصش جایگذاری کنید.
- تونر را به داخل کارتریج تزریق کرده و ضمن بستن درب آن، آن را تکان دهید تا تونر به خوبی ته نشین شود.
- بخش های جوهر و ضایعات را مجددا به یکدیگر وصل کنید.
- حالا باید میخ هایی که از طرفین کارتریج برداشته بودید را مجددا ببندید.
- پوشش کناری را تنظیم کرده و آن را ببندید.
کارتریج جوهر افشان
کارتریج های جوهرافشان، از جوهری که به شکل مایع است برای تأمین رنگ پرینتر استفاده می کند. کارتریج های جوهر افشان همانگونه که از عنوان آنها پیداست برای پرینتر های جوهر افشان استفاده می شود. کارتریج پرینترهای جوهرافشان در رنگ های مشکی، آبی، قرمز و زرد وجود دارد.
در سري قديم چاپگرهاي جوهرافشان، كارتريجهاي سه رنگ اصلي به يكديگر متصل بودند و در صورت تمام شدن يكي از رنگها شما مجبور به تعويض هر سه رنگ بوديد. ولي در چاپگرهای امروزی، محل قرار گیری هر کارتریج از کارتریج دیگر جدا شده است.
مراحل شارژ کارتریج جوهر افشان
کارتریج ها در پرینتر های جوهری دو گونه هستند.
- کارتریج رنگی و مشکی که شما برای شارژ مجدد ان باید ابتدا کارتریج را از داخل پرینتر خارج کنید.
- سپس برچسب روی آن را بردارید.
- در این لحظه ورودی های جوهر نمایان می شوند و شما باید از این محل ها اقدام به ورود جوهر به کارتریج کنید.
- برای اینکه تست نمایید که داخل کارتریج ها رنگی باقی نمانده می توانید از چوب یا خلال دندان استفاده نمایید.
- هر سوراخ و ورودی مربوط به یک نوع رنگ می باشد. پس دقت فرمایید حتما هر رنگ وارد ورودی خود شود.
- از طرفی دو ورودی دورتر از تک سوراخ مربوطه به تهویه هوا است و به هیچ وجه نباید درون آن جوهر بریزد.
- این ویژگی را می توان درهر دو کارتریج مشکی و رنگی پیدا کرد.
- گام بعدی پاک کردن هد کارتریج است.
- برای این امر ابتدا آب گرمی را آماده کنید و هد را به آرامی به آن بزنید و سپس با دستمال کاغذی مناسب آن را پاک نمایید.
این کار نه تنها وروردی ها را بهتر باز می کند بلکه کیفیت چاپ را بیشتر کرده و سبب می شود شما از وضعیت بهتری در چاپ های خود بهره مند شوید.
تشخیص کیفیت شارژ کارتریج
یکی از سوالاتی که ممکن است برای کاربران پیش بیاید این است که، نحوه تشخیص کیفیت شارژ کارتریج چگونه است ؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم کارتریج ها بعد از 4 الی 5 بار شارژ فرسوده و خراب می شوند و ممکن است به پرینتر آسیب بزنند. پس بهتر است هر کارتریج را حد اکثر 4 الی 5 بار شارژ کنید. حتی گاهی دیده شده که برخی از کارتریج ها با یک بار استفاده دیگر قابل شارژ نیستند و قطعات آنها فرسوده میشود. توصیه می شود از کارشناس بخواهید سالم بودن قطعات کارتریج را بررسی کند و در صورت نیاز آن ها را تعمیر نماید.
ابزار مورد نیاز شارژ کارتریج
برای شارژ کارتریج پرینتر، نیاز به چند ابزار و مواد خاص دارید که به شما کمک میکنند تا این فرایند را به درستی و با کیفیت انجام دهید. در ادامه، لیستی از ابزارهای مورد نیاز و توضیحاتی درباره هر کدام آورده شده است.
پودر تونر (Toner Powder)
پودر تونر اصلیترین مادهای است که داخل کارتریج ریخته میشود. این پودر مشابه جوهر است و باید بهدقت و با توجه به نوع کارتریج انتخاب شود. توجه به کیفیت پودر تونر بسیار مهم است، زیرا استفاده از پودر بیکیفیت به کیفیت چاپ و طول عمر پرینتر آسیب می زند.
ابزار باز کردن کارتریج
برای باز کردن کارتریج، شما به یک پیچگوشتی کوچک (معمولاً فیلیپس یا تخت) نیاز دارید تا پیچهای کارتریج را باز کرده و به داخل آن دسترسی پیدا کنید.
دستکش (Gloves)
برای جلوگیری از تماس مستقیم با پودر تونر که مضر است و همچنین جلوگیری از ریختن پودر روی دستانتان، استفاده از دستکش ضروری است.
جارو برقی مخصوص تونر (Toner Vacuum)
برای تمیز کردن پودر تونر اضافی که در اطراف کارتریج یا در بخشهای مختلف دستگاه پخش شده است، یک جاروبرقی مخصوص تونر یا یک جاروبرقی با فیلتر HEPA نیاز است. این جاروها طراحی شدهاند تا ذرات ریز تونر را بهطور ایمن جمع آوری کنند.
ابزار تمیزکاری (Cleaning Tools)
یک پارچه نرم و بدون پرز یا برس مخصوص تمیزکاری به شما کمک می کند تا بخشهای داخلی کارتریج و همچنین درام (Drum) را تمیز کنید. باید از هرگونه مواد شیمیایی سخت که آسیب به قطعات حساس وارد می کند، خودداری کنید.
پمپ تونر یا فیلتر تونر (Toner Refilling Kit)
برای شارژ مجدد تونر، شما نیاز به یک پمپ یا یک سیستم ریفیلینگ دارید که به شما این امکان را میدهد تا تونر جدید را بهطور دقیق وارد کارتریج کنید. این کیت همراه با یک فیلتر است که مانع از ورود ذرات اضافی به داخل کارتریج میشود.
چسب (Tape)
در برخی موارد برای تعمیر بخش هایی از کارتریج که شکستهاند یا برای پوشاندن سوراخهای ریز از چسب استفاده کنید.
ابزار تنظیم درام (Drum Reset Tool)
برخی کارتریج ها دارای یک درام هستند که بعد از هر بار شارژ باید مجدداً تنظیم شود. این ابزار مخصوص به شما کمک میکند تا در صورت نیاز درام را به درستی تنظیم کنید.
دستگاه تست چاپ (Printer Test Page)
پس از شارژ کارتریج، برای اطمینان از کیفیت چاپ و عملکرد درست کارتریج، شما به یک صفحه تست چاپ نیاز دارید. این صفحه به شما نشان میدهد که آیا کیفیت چاپ به سطح مطلوب بازگشته است یا خیر.
شارژ مجدد تونر کارتریج پرینتر لیزری
شارژ مجدد تونر کارتریج پرینتر لیزری یکی از روش های اقتصادی برای کاهش هزینههای چاپ است. در این فرایند، تونر داخل کارتریج که به اتمام رسیده است، با تونر جدید جایگزین میشود. این کار توسط متخصصین انجام میشود تا از آسیب به قطعات داخلی کارتریج جلوگیری شود. علاوه بر این، شارژ مجدد به کاهش ضایعات مواد و حفظ محیط زیست کمک میکند. با این حال، باید توجه داشت که شارژ کارتریج ها محدودیت هایی دارد و در برخی موارد، عمر کارتریج بعد از چندین بار شارژ کاهش می یابد.
سوالات متداول شارژ کارتریج
اگر کارتریج دستگاه شما پس از شارژ صدا می دهد، احتمالا بد جا افتاده است. البته احتمال خرابی مگنت یا برخورد آن با مگنت هم وجود دارد. در این صورت باید مگنت را تعویض کرد تا صدا برطرف شود.
اگر به صورت اختصاصی در مورد شارژ کارتریج دستگاه صحبت کنیم، باید صادقانه بگوییم که تعویض این قطعه به مراتب بهتر از شارژ کردن آن است. اصولا دستگاه های کپی، کارتریج یکبار مصرف دارند. یعنی کارتریج این محصولات طوری طراحی شده است که باید پس از تمام شدن محتوا با یک کارتریج جدید جایگزین شوند. در صورت شارژ کارتریج، امکان بروز مشکلاتی همچون تونر ریزی وجود دارد. البته برخی مدل ها هم کارتریج قابل شارژ دارند. اما در مجموع، تعویض کارتریج هم کیفیت چاپ را افزایش می دهد و هم مانع از بروز مشکلات مختلف در روند کار دستگاه فتوکپی می گردد.
بسته به مدل کارتریج، ممکن است پس از شارژ کردن، ظرفیت این قطعه کاهش پیدا کند. با این حال معمولا پس از شارژ کارتریج، ظرفیت آن حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ برگ کاهش پیدا می کند.
بسته به مدل کارتریج، ممکن است پس از شارژ کردن، ظرفیت این قطعه کاهش پیدا کند. با این حال معمولا پس از شارژ کارتریج، ظرفیت آن حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ برگ کاهش پیدا می کند.
بسیاری از کاربران دستگاه کپی و پرینتر، عنوان کرده اند که پس از شارژ کردن کارتریج دستگاه خود، خطوطی روی برگه ها ایجاد شده است. کیفیت پایین مواد مصرفی، آلودگی هد و یا خرابی و آلودگی درام، دلایل اصلی بروز این مشکل هستند. با تعویض درام یا پاکسازی هد، که معمولا در حین شارژ کارتریج انجام می شود، مشکل برطرف می گردد.
ممکن است پس از شارژ کارتریج، چه دستگاه کپی و چه پرینتر، در نمایشگر ارور خالی بودن کارتریج مشاهده شود. در این صورت ایراد از چیپست است. برای برطرف کردن این ارور، دکمه ok را انتخاب کنید تا هم ارور برطرف شود و هم بتوانید عملیات چاپ را انجام دهید. ممکن است گاهی نیاز به تعویض چیپست هم باشد.
کارتریجهای پرینتر قابلیت شارژ چندین باره را دارند، اما تعداد دفعات شارژ به نوع کارتریج و کیفیت مواد مصرفی بستگی دارد. بهطور کلی، کارتریجهای لیزری بیشتر از کارتریجهای جوهرافشان قابلیت شارژ شدن دارند و میتوان آنها را حدود 3 تا 5 بار شارژ کرد، البته برخی مدلها تا 10 بار یا بیشتر نیز قابل شارژ می باشند. با این حال، هر بار شارژ کیفیت چاپ را کاهش داده و در طولانیمدت به قطعات داخلی کارتریج آسیب وارد می کند. بنابراین، برای حفظ کیفیت چاپ و عملکرد بهتر، کارتریجها توسط متخصصین شارژ شوند.
مطالب مرتبط با کارتریج را از دست ندهید.