021-62948

اشتراک گذاری

ضعیف شدن حافظه با گوشی های هوشمند

ضعیف شدن حافظه با گوشی های هوشمند معضلی است که امروزه اکثر افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. متاسفانه همه ما عادت کرده ایم که به جای کار کشیدن از حافظه خود از اطلاعات  موجود در تلفن همراه استفاده کنیم. این کار ذهن ما را تنبل کرده است. در این مقاله قصد داریم که به پاسخ این پرسش که آیا گوشی های هوشمند حافظه ما را ضعیف کرده اند؟ بپردازیم.

ضعیف شدن حافظه با گوشی های هوشمند

ارتباط بین ضعیف شدن حافظه با گوشی های هوشمند

کاترین لاودی یکی از پژوهشگرانی است که در زمینه  ضعیف شدن حافظه با گوشی های هوشمند تحقیقات جالبی انجام داده است. طبق مطالعات او ما به جای این که برای یاد آوری اطلاعات به حافظه خود متکی باشیم، این مسئولیت را به عهده یک دستگاه خارجی به نام موبایل قرار داده ایم. این مسئله موجب شده است که دچار پدیده ای به نام فراموشی دیجیتال شویم.

آیا گوشی های هوشمند حافظه ما را ضعیف کرده اند؟

عصب‌شناسان در این مورد که آیا گوشی های هوشمند حافظه ما را ضعیف کرده اند یا نه؟ باهم اختلاف عقیده دارند. کریس برد یکی از اساتید دانشگاه است که در این زمینه نظرات جالبی دارد. طبق گفته های او انسان از دیرباز اطلاعاتی را که به آن احتیاج داشته، ثبت می کرده است. البته امروزه این کار با سپردن به موبایل به طور گسترده تری انجام می شود. این امر باعث شده است که فرصت بیشتری برای پرداختن به سایر موضوعات و متمرکز شدن بر روی آن ها برای افراد به وجود بیاید.

پروفسور هارت نظرات متفاوتی دارد، طبق گفته های او اگر از حافظه برای به خاطر سپردن اطلاعات استفاده نشود، روز به روز قدرت آن کمتر می شود. به عنوان مثال افراد زمانی که به دنبال یک دستور آشپزی می گردند، به جای این که دستور مواد لازم را به حافظه خود بسپارند؛ آن را در تلفن خود ذخیره می کنند. این روش راحت تر است، اما باید بهای آن را که ضعیف شدن حافظه با گوشی های هوشمند است بپردازند.

رابطه بین فناوری و مغز انسان

طبق تحقیقاتی که انجام شده است، گوشی های هوشمند می توانند ساختار مغز انسان را تغییر دهند. لری روزن یکی از افرادی است که در زمینه پژوهش های بسیاری انجام داده است. طبق نظرات او رابطه ای بین نازک شدن غشای مغز و به کار بردن فناوری وجود دارد. او تحقیقاتی بر روی کودکان انجام داد و متوجه شد، بچه هایی که فناوری را بیشتر مورد استفاده قرار می دهند، غشای مغزی نازکتری دارند.

در حالت عادی نازک شدن غشا در سن بالا رخ می دهد، اما در کودکانی که از تکنولوژی به میزان زیاد استفاده می کردند، این پدیده در همان سنین کودکی اتفاق افتاد. پدیده نازکی غشای مغز در دوران پیری موجب امراضی نظیر آلزایمر، پارکینسون و غیره می گردد. متاسفانه امروزه به دلیل استفاده از موبایل این مسئله در سن پایین نیز بروز می کند.

راه حل جلوگیری از ضعیف شدن حافظه

یک روشی که برای پیشگیری از ضعیف شدن حافظه با گوشی های هوشمند توسط آقای روزن پیشنهاد شده، از این قرار است. روزن در کتاب خود می نویسد: حدود یک دقیقه با گوشی هوشمند خود کار کنید و سپس آلارم آن را برای یک ربع بعد تنظیم نمایید. بعد گوشی را روی سایلنت قرار دهید و آن را در جایی بگذارید که بتوانید تلفن خود را ببینید. اکنون مغز شما می داند که یک ربع دیگر اجازه دارید، مجددا از موبایل استفاده کنید.

 این کار را هر روز ادامه دهید تا این مدت 15 دقیقه برای شما به شکل عادت درآید. بعد از آن می توانید به مرور این زمان را افزایش دهید. هنگامی که در بازه های زمانی 60 دقیقه به تمرکز رسیدید، می توانید با موفقیت در ارتباط با استفاده از فناوری به تعادل برسید.

پیشنهاد هاردورسنتر: بازیابی اطلاعات گوشی سامسونگ

نحوه تعامل با گوشی هوشمند

فرد دیگری به نام پرایس در این مورد می گوید: چنانچه متوجه شدید که قدرت حافظه شما کاهش یافته است، به خاطر شغل یا سن بالای شما نیست. وقت آن رسیده است که نحوه تعامل خود را با گوشی های هوشمند تغییر دهید. طبق نظرات این نویسنده بهتر است که یک دوره های آزمایشی را به منظور تسلط بر رفتارهای خود طی کنید. بهتر است تلفن همراه خود را مدتی کنار بگذارید و اگر متوجه شدید که آرام تر شده ایم، به جواب سوال خود در مورد کم شدن تمرکز رسیده ایم.

5/5(2 امتیاز)

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *