یکی از موارد حائز اهمیت در انواع ماشین های لباسشویی، خصوصا در انواع مدل های جدید و تازه خریداری شده، وجود برق در بدنه لباسشویی است. برق داشتن بدنه لباسشویی جزء مواردی است که به هیچ عنوان نباید به آن بی توجه بود و ساده از کنار آن گذشت. به دلیل ساختار عملکردی این دستگاه ها که ترکیبی بین برق و آب هستند، وجود برق در بدنه آن ها می تواند خطرساز شود.
البته همیشه وجود برق در بدنه ماشین لباسشویی مشکل ساز نیست و مشکل جدی را به دنبال ندارد، اما با این حال در مواردی نیز باید این مشکل را به صورت دقیق بررسی کرد و با یافتن دلیل این اتفاق سریعا آن را برطرف کرد. در این جا می خواهیم دلایل مختلف برق داشتن بدنه لباسشویی را بررسی کرده و بر این اساس راه حل های رفع این مشکل را نیز ذکر کنیم. در بیشتر مواقع برای رفع مشکل برق دستگاه، به تعمیرات لباسشویی به صورت تخصصی نیاز است.
دلایل برق داشتن ماشین لباسشویی
برق داشتن بدنه لباسشویی به دلیل نشتی دستگاه
یکی از خطرساز ترین حالت های وجود برق در بدنه لباسشویی، نشتی داشتن این دستگاه هاست. اگر در قسمت های مختلف ماشین لباسشویی مورد نظر نشتی ایجاد شود، به دنبال ترکیب شدن برق و آب، در بدنه ماشین لباسشویی برق ایجاد خواهد شد. در نتیجه برق داشتن بدنه لباسشویی، در صورت لمس بدنه دستگاه حس برق گرفتگی به فرد دست خواهد داد. در واقع در اثر نشتی، برق از طریق نشتی آب و جریان آن وارد بدنه دستگاه می شود.
بروز مشکل در سیم کشی ماشین لباسشویی
مورد مهم بعدی که می تواند منجر به برق داشتن بدنه لباسشویی شود، مشکلات سیم کشی ماشین لباسشویی است. در ماشین های لباسشویی سیم کشی باید یا به لوله فاضلاب یا به یک ستون آهنی وصل باشد. اما در برخی مواقع این اتصال اشتباها به لوله آب وصل شده و به همین دلیل هم جریان برق وارد بدنه لباسشویی می شود.
در این حالت احتمال برق گرفتگی زیاد است و می تواند خطرساز شود. علاوه بر این ممکن است اتصالات و سیم کشی های ماشین لباسشویی معیوب شده باشد و در نتیجه خرابی، پوسیدگی و حتی سوختگی آن ها، برق وارد بدنه لباسشویی شده باشد.
مشکلات برقی در ماشین لباسشویی
برخی مواقع برق داشتن بدنه لباسشویی به دلیل مشکلات برقی در دستگاه است. خرابی و معیوب بودن پریز برق، دوشاخه و کابل برق ماشین لباسشویی نیز می تواند موجب وارد شدن برق به بدنه آن شود. زنگ زدگی، پارگی، بوی سوختگی و مواردی از این دست می تواند نشانه بروز مشکل در این بخش ها باشد. در نتیجه باید دوشاخه و پریز برق را با فازمتر بررسی و عیب یابی کرد.
خرابی موتور ماشین لباسشویی
دلیل دیگر برق داشتن بدنه لباسشویی، خرابی و نیم سوز شدن موتور دستگاه مورد نظر است. اگر موتور ماشین لباسشویی مورد نظر نیم سوز شده باشد یا دچار اتصالی شده باشد، ممکن است برق وارد بدنه دستگاه شود. در نتیجه خرابی موتور می تواند عامل ورود برق در بدنه لباسشویی باشد.
در صورت برق داشتن بدنه لباسشویی باید چه راهکارهایی را دنبال کرد؟
اولین و مهم ترین قدم در صورت برق داشتن بدنه لباسشویی، رعایت اصول ایمنی است. باید سریعا دستگاه را از برق کشید و برای بررسی دلیل وجود برق در بدنه لباسشویی اقدام کرد. می توان از یک فازمتر برای بررسی جریانات برق دستگاه کمک گرفت.
از طرفی نیز بهتر است تا زمان برطرف نشدن مشکل اصلا از ماشین لباسشویی استفاده نکرد و در اولین فرصت از یک مرکز تعمیرات تخصصی لوازم خانگی برای عیب یابی و تعمیر ماشین لباسشویی مورد نظر کمک گرفت. مرکز سخت افزار ایران، یک مرکز تعمیراتی معتبر است که می تواند در این زمینه خدمات تخصصی لازم را ارائه دهد.
چگونه از بروز مشکل برق در بدنه لباسشویی جلوگیری کنیم؟
در نهایت بهتر است به راهکار هایی بپردازیم که با دنبال کردن آن ها می توان از خرابی دستگاه و وجود برق در بدنه لباسشویی جلوگیری کرد. خصوصا که این ایراد می تواند خطرناک نیز باشد. با بررسی کامل قطعات دستگاه، اطمینان از سالم بودن پریز و سیم کشی های لباسشویی، نصب و راه اندازی درست و اصولی ماشین لباسشویی و مواردی از این دست می توان جلوی برق داشتن بدنه لباسشویی را گرفت.
خصوصا مراحل نصب و راه اندازی ماشین لباسشویی اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مرحله باید از صحت سیم کشی ها مطمئن بود و حتما سیم گراند را به لوله های فاضلاب یا ستون های آهنی وصل کرد. نصب و راه اندازی برای تراز بودن دستگاه نیز اهمیت دارد. این مشکل می تواند علت لرزش لباسشویی هم باشد که به دنبال آن مشکلات دیگری نیز ممکن است در دستگاه به وجود آید.