021-62948

اشتراک گذاری

شناسایی نشدن هارد

یکی از مشکلاتی که ممکن است کاربران لپ تاپ و کامپیوتر با آن مواجه گردند شناسایی نشدن هارد است. بروز این اشکال ممکن است به دلایل متعددی روی دهد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. با بروز مشکل شناخته نشدن هارد، دستگاه اجازه دسترسی کاربر به اطلاعات را نمی دهد و دستگاه عملاً از کار باز می ماند. پیش از پرداختن به علل ایجاد کننده مشکل شناخته نشدن هارد، بد نیست بدانید که هارد دیسک های مورد استفاده در لپ تاپ از نوع ۲٫۵ و هارد دیسک های مورد استفاده در کامپیوتر از نوع ۳٫۵ اینچی هستند.

 هاردهای موجود در اغلب کامپیوترها و لپ تاپ های قدیمی از نوع IDE است که این قطعه در کامپیوتر ها یا لپ تاپ های امروزی از نوع SATA است. در لپ تاپ ها و کامپیوتر ها از هارد های seagate western digital toshiba hitachi samsung maxtor ibm استفاده می شود که هر کدام به نوبه خود میتوانند در صورت داشتن خرابی های فیزیکالی یا لاجیکالی با مشکل عدم شناسایی یا شناسایی نشدن هارد روبه رو شوند.

شناسایی نشدن هارد

علت شناسایی نشدن هارد توسط لپ تاپ

  1. وقتی هارد بد سکتور داشته باشد هنگام نصب ویندوز جدید امکان شناخته نشدن هارد وجود دارد. در این وضعیت دسترسی به اطلاعات غیرممکن می گردد
  2. علت دیگری که می تواند سبب شناخته نشده هارد گردد، بدسکتور گیری از هارد است. از همین رو توصیه میشود در صورت مهم بودن اطلاعات هارد از تعمیر این قطعه خودداری شود.
  3. انجام تعمیرات بر روی هارد نیز ممکن است سبب شناخته نشده هارد گردد.
  4. کابل های سیستم و ارتباطات باید تمیز باشند در غیر اینصورت سیستم هنگ میکند و هارد شناسایی نمی شود.
  5. از سالم بودن کابلها اطمینان پیدا کنید خرابی کابل ها می تواند باعث دیتکت نشدن هارد شود.
  6. با این حال هارد را با یک سیستم دیگر تست کنید که آیا هارد در کامپیوتر دیگر شناسایی می شود؟
  7. مشکل شناسایی نشدن هارد می تواند به دلیل خرابی لپ تاپ یا کامپیوتر شما باشد.

پیشنهاد مرکز سخت افزار ایران: شناسایی نشدن هارد اکسترنال در تلویزیون

عیب یابی هارد با مشکل شناخته نشدن در سیستم

در صورتی که هارد شما دچار خرابی های فیزیکی نظیر خرابی هد به دلیل ضربه خوردن هارد دیسک شده باشد، در هیچ مرحله ای شناسایی نخواهد شد. خرابی های فیزیکالی هارد دیسک عموماً با صدای نابهنجار و غیرعادی همراه است. بنابراین شنیدن صدای غیرعادی یا صدا دادن هارد می تواند دال بر وجود خرابی در هد یا هارد دیسک باشد. در صورتی که شناخته نشدن هارد به دلیل خرابی های فیزیکی باشد، بهسازی هارد و بازیابی کیفیت آن با جراحی هارد انجام خواهد شد.

زیرا در چنین شرایطی تعمیر هارد دیسک توصیه نمی شود. در هر حال تعمیر هارد و بررسی اقدامات مورد نیاز جهت رفع مشکل شناخته نشده هارد می بایست در یک محیط کاملا مجهز و توسط کارشناسان این حوزه انجام شود. مرکز سخت افزار ایران یکی از مجموعه های فعال و مجهز در حوزه بازیابی و بهسازی هارد است که تمامی خدمات خویش در حوزه بازیابی هارد را با گارانتی و ضمانت ارائه می نماید.

 خرابی فریموری و سیستم عامل هارد لپ تاپ و کامپیوتر

فریمور Firmware ترکیبی خاص از نرم افزار و سخت افزار است که تقریباً می توان آن را در تمامی تجهیزات هوشمند نظیر مودم ها، چراغ های راهنما، کنترل تلوزیون، ساعت های دیجیتال، تجهیزات جانبی کامپیوتر و بسیاری از دوربین های عکاسی ‌ها مشاهده کرد.

در تجهیزات نامبرده این فریمور Firmware است که کنترل دستگاه را امکان پذیر می سازد. فریمور Firmware در واقع یک سیستم عامل لایه پایین است که رابط میان کاربر و سخت افزار است. با اینکه سیستم عامل ها در حافظه RAM سیستم یا در حافظه ای مثل هارد دیسک نگهداری می شوند اما فریمورها عموماً در حافظه Read Only Memory یا همان ROM (فقط خواندنی) سیستم نگهداری می شوند. فریمور موجود در تجهیزات، توسط کمپانی سازنده بر روی دستگاه نصب می شود.

فریمور در بدو تولیدسخت افزار مورد نظر نصب می شود و ترکیبی از کدهای برنامه، حافظه دائمی سیستم و داده هایی است که درون آنها ذخیره شده اند. اگر هارد دیسک شما دچار خرابی های فریم وری باشد باعث کندی هارد دیسک می شود. البته کندی هارد دیسک دلایل زیادی دارد اما یکی از دلایل آن می توان همین خرابی فریموری باشد.

مهم تر از فریموری، بدسکتوری است که وچود آن در هارد سبب شناخته نشدن هارد توسط لپ تاپ و کامپیوتر می گردد. خرابی Master Boot Record نیز باعث بوجود آمدن این مشکل می شود. تمامی خدمات مرتبط با مشکل شناخته نشده هارد با حضور در مرکز سخت افزار ایران قابل دریافت است.

شناخته نشدن هارد در هنگام نصب ویندوز

شناخته نشدن هارد لپ تاپ در هنگام نصب ویندوز مشکل دیگری است که ممکن است کاربران این دستگاه ها با آن مواجه گردند. وجود بدسکتور در هارد لپ تاپ و یا کامپیوتر نیز ممکن است باعث بروز مشکلاتی نظیر بوت نشدن یا بالا نیامدن ویندوز گردد. خدمات مرتبط با این بخش نیز با حضور در واحد بازیابی اطلاعات مرکز سخت افزار ایران قابل دریافت است.

راهکار عدم شناسایی هارد دیسک

اگر با مشکل شناسایی نشدن هارد مواجه شدید باید چیکار کنید؟ برخی از شما ممکن است به سادگی سیستم را مجدداً راه اندازی کنید، در حالی که برخی علاقه مند به نصب مجدد نرم افزار هستند. در اینجا نگاهی می اندازیم به عوامل پشت صحنه که در شناسایی نشدن هارد دخیل هستند اما چگونه این مشکل را باید حل کرد؟

در مرحله اول باید کل سیستم را بررسی کنیم این احتمال وجود دارد که کابل های داخل مادربرد معیوب شده باشند. بنابراین هارد دیسک شما شناسایی نمی شود. می توانید با بررسی اتصالات مادربرد و هارد دیسک به دلیل عدم تراز یا خم شدن پین ها شروع کنید. لطفاً توجه داشته باشید که کابل های داده تا شدن، چین خوردگی، گیرکردن یا چین خوردگی اغلب مسئول شکستن سیم های داخل عایق هستند. با این حال، در همان سناریو، بیرونی کابل عادی به نظر می رسد. اگر در مورد وضعیت کابل داده خود مطمئن نیستید، توصیه می کنیم آن را تعویض کنید. در ادامه به برخی از راه های دیگر رفع مشکل شناسایی نشدن هارد می پردازیم. اگر تعویض کابل باعث رفع مشکل نشود، مشکل شناسایی نشدن هارد دیسک جای دیگری است.

راه های رفع مشکل شناسایی نشدن هارد در دستگاه کامپیوتر

1. مشکل در درایو

دیسک سخت شناسایی نمی شود زیرا درایو در حال چرخش نیست این ممکن است زمانی رخ دهد که درایو انرژی کافی برای عملکرد دریافت نمی کند و از این رو به بالا نمی چرخد. با انجام مراحل زیر می توانید این مشکل را بررسی کنید:

  • کامپیوتر را خاموش کنید.
  • به کیس کامپیوتر دسترسی پیدا کنید و کابل داده را از هارد دیسک جدا کنید.
  • سیستم را دوباره روشن کنید و بررسی کنید که آیا هارد دیسک در حال چرخش است یا خیر. با لمس هارد دیسک لرزش خفیفی احساس می شود و اگر لرزش وجود نداشته باشد، هارد دیسک تشخیص داده نمی شود یا روشن نمی شود.
  • هنگامی که یک درایو به دلیل مناطق معیوب روی دستگاه شناسایی نمی شود، باید بازیابی نرم افزار را انجام دهید.
  • یکی از راه های موثر در شناسایی نشدن هارد توسط کامپیوتر این است که همه اجزاء را بررسی کنید. اگر درایو میزبان سیستم عامل مربوطه است، با احتیاط آن را جدا کرده و به رایانه دیگری وصل کنید تا بازیابی به صورت ایمن انجام شود.

2. مناطق معیوب در هارد دیسک

برای هارد دیسک های الکترومغناطیس سنتی، انواع مختلفی از خرابی ها ممکن است رخ دهد. اول و مهمتر از همه، مناطق معیوب هارد دیسک، مرتبط با استفاده یا شوک، منجر به کاهش سرعت و خطا می شود که باعث گم شدن فایل ها یا پوشه ها می شود.

هنگامی که مناطق آسیب دیده در سیستم فایل هارد دیسک پیدا شد، از شما خواسته می شود پارتیشن را فرمت کنید، که برای افزایش شانس بازیابی اطلاعات نباید این کار را انجام دهید.

3. صدای هارد دلیل شناسایی نشدن هارد

اگر سیستم و بایوس اصلا هارد دیسک را نمی شناسد، حتما بررسی کنید که درایو ، صدا هم نداشته باشد. صداهای کلیک، چرخش، یا خراش نشانه مطمئنی از خرابی فیزیکی است که ممکن است باعث شود درایو توسط سیستم شما شناسایی نشود. همچنین بررسی کنید که کانکتورها به درستی وصل شده باشند. مداخله یک مهندس بازیابی اطلاعات برای حل مشکل ضروری است.

تعمیر هارد

امروزه تعمیرات هارد دیسک نظیر تعمیرات مرتبط با شناخته نشدن هارد (تمامی هاردهای موجود در بازار اعم از هارد اکسترنال و هارد اینترنال) تقریباً به یک شیوه صورت می‌گیرد و کارشناسان تعمیرات هارددیسک در صورتی که تمامی ابزارآلات مورد نیاز را در اختیار داشته باشند قادر به رفع تمامی مشکلاتی خواهند بود که در هارد ایجاد می‌شود.

بد نیست بدانید که هاردهای موجود، ساختار فیزیکی و نرم‌افزاریِ پیچیده‌ای دارند از این رو تعمیر و بازیابی آنها –به ویژه با توجه به مدل‌های گوناگون و متنوع موجود از این دستگاه ها – یک کار تخصصی است.

بنابراین به شما توصیه می‌کنیم که از تعمیرات هارد به صورت خودسرانه و یا در مراکز غیرمجازی که کارشناسان آن‌ها تخصص این کار را ندارند به شدت خودداری نمایید. در صورت وجود هر گونه ابهام و پرسش در ارتباط با خدمات و سرویس های تعمیرات هارد دیسک می توانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در وب سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید و راهنمایی ها و مشاوره های لازم را دریافت نمایید.

بازیابی اطلاعات

واحد بازیابی اطلاعات مرکز سخت افزار ایران برخوردار از پی سی ۳۰۰۰ های متعددی است و در آن تخصصی ترین سرویس های حوزه بازیابی اطلاعات و تعمیرات هارد ازجمله تعمیر مشکل شناخته نشده هارد ارائه می گردد. در حال حاضر قدرتمندترین سیستم سخت‌افزاری- نرم‌افزاری موجود در بازارهای جهانی PC3000 است که توانایی بازیابی اطلاعات انواع هارد دیسک و تعمیر انواع برند و مدل‌های هارد دیسک را دارد. نرم‌افزار pc3000 توانایی آن را دارد که به قطعات سخت‌افزاری هارد دسترسی پیدا کند و اجزایی نظیر موتور، هد و سکتورهای هارد را کنترل نماید.

از مهمترین ویژگی‌های این دستگاه توانایی ویرایش دستی فایل‌های سیستمی و ماژول‌هاست. تکنولوژی PC3000 توسط مهندسان زبده کمپانی ACE Laboratory و با مهارت خارق‌العادۀ اساتید این کمپانی در مؤسسه تحقیقات صنایع الکترونیک USSR (اتحادیه جماهیر شوروی) ساخته شده است.

4.2/5(5 امتیاز)

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.

4 پاسخ

  1. سلام. من هاردم برای کنسول ایکس باکس 360 هستش ضربه خورده و الان شناسایی نمیشه موقع شناسایی چند بار سعی میکنه ولی انگار موفق نمیشه می خواستم ببینم تعمیر میشه هاردش از این هاردهای 2.5 WB هستش و ظرفیتش 500 گیگ هست اطلاعاتش برام مهم نیست

    1. روز به خیر دوست عزیز،
      هارد شما باید توسط تکنسین بررسی شود. امکان تعمیر هم به شدت آسیب بستگی دارد.

      1. ممنون از پاسختون. هارد رو میارم خدمتتون. من قزوین هستم شما نمایندگی ظاهرا در قزوین ندارین. در بدترین حالت هزینه جقدر میشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *