با گسترش تکنولوژی و پیشرفت علم در همه ی شاخه ها، عکاسی و ابزار آن ها یعنی دوربینها نیز بی ثمر نماند و در جویبار پیشرفت قرار گرفت. دوربینها بر اساس مشخصههای مختلفی طبقهبندی میشوند. یک تقسیمبندی بر اساس کاربرد دوربین است که بر آن اساس دوربینها را میتوان تقسیم کرد به دوربینهای عکاسی ، دوربینهای فیلمبرداری، دوربینهای مداربسته و نظایر آن.
تقسیمبندی دیگر بر اساس فناوری به کار گرفته شده در دوربین است که بر آن اساس دوربینها به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم میشوند. دوربینها بر اساس اندازه فیلمشان نیز تقسیمبندی میشوند. فیلمها ابعاد مختلفی دارند که بهطور کلی در سه دسته فیلم قطع کوچک، فیلم قطع متوسط و فیلم قطع بزرگ قرار میگیرند.
قطع دوربین به معنای ابعاد دوربین است. در واقع این ابعاد بر مبنای اندازه ثبتکننده تصویر تعیین شدهاست. دوربینهای عکاسی از لحاظ قطع به سه دسته تقسیم میشوند.
معروف ترین برندهای دوربین
در دنیایی که ثبت خاطرات به اندازه ایجاد آنها مهم است، دوربینها بیشتر از اینکه یک وسیله لوکس به حساب آیند، به یک وسیله ضروری تبدیل شده اند. تولد عکاسی دیجیتال علاقه مندی جدیدی در ما برای عکاسی، چه به هدف تفریح یا انجام یک فعالیت هنری، ایجاد کرد. درحالی که عده ای، از دوربینهای خود صرفا برای گرفتن عکس سلفی یا عکس های خانوادگی استفاده می کنند، افرادی نیز هستند که با دوربین خود مانند یک ابزار هنری برای خلق هنرهای زیبا رفتار می کنند.
بسیاری از برندهای برتر دوربین این نوع از دوربینها را دراختیار دارند. بنابراین سوالی که برای ما پیش می آید، خرید بهترین دوربین نیست؛ بلکه سوال مناسب این است که “بهترین برند دوربین برای من چیست؟؟؟
این مقاله را از دست ندهید : تعمیر پیکسل سوخته دوربین
برند های معروف و محبوب دوربین در ایران
- Canon
- Nikon
- Pentax
- Sony
- Olympus
- Fujifilm
- GoPro
- Leica
ویژگی دوربینهای کانن
همه کسانی که تا به حال دوربین داشته اند، با کانن آشنایی کامل دارند؛ چون بی شک یکی از بهترین برندهای دوربین است. دوربینهای کانن نیازهای تمام عکاسان را فراهم می کند، چه آنهایی که تازه عکاسی را شروع کرده اند، و چه آنهایی که در زمره ی عکاسان حرفه ای قرار می گیرند.
- سابقه عکاسی باکیفیت از سال ۱۹۸۴
- مجموعه ای متنوع از دوربینها
- L ارائه باکیفیت ترین لنزها از سری
- تصاویر خیره کننده و با کانتراست بالا
- کنترل کیفیت محصول
- دارای مقرون به صرفه ترین لنزهای دوربین
ویژگی دوربین نیکون
بدون شک یکی از بهترین برند های دوربینهای دیجیتال و فیلمبرداری نایکون است. محصولات آن به دلیل داشتن ویژگی ارگونومیک شناخته شده هستند. نیکون تقریبا همه آنچه که برای بالابردن پتانسیل هنری و پیشرفت در این زمینه نیاز دارید را فراهم می کند.
ویژگی ها:
- جزء یکی از برترین برندهای دوربین در بازار
- گرفتن برخی از واضح ترین عکس های دیجیتالی
- عملکرد استثنایی در نور کم
- F_mountسازگاری با لنزهای مرغوب
- دارای مقرون به صرفه ترین بدنه باکیفیت دوربین
ویژگی دوربین پنتاکس
وقتی صحبت از بهترین برند دوربین در دنیا می شود، دوربینهای پنتاکس احتمالا جزء دوربینهایی نیست که بالافاصله به ذهن کسی برسند. آنها به عنوان یکی از مقاوم ترین دوربینها و به دلیل داشتن ویژگی ضدآب نیز شناخته شده هستند؛ درضمن، استفاده از آنها، بادرنظر گرفتن کیفیت و لوازم جانبی شان، آسان و مقرون به صرفه است.
اکثر کاربران دوربینهای پنتاکس، با اطمینان، از کیفیت لوازم این دوربین صحبت می کنند و آن را با برند دیگری جایگزین نمی کنند. زیرا بهترین دوربین همیشه گران ترین دوربین نیست؛ بلکه بهترین دوربین آن دوربینی است که برای عکاس بهترین کارایی را داشته باشد.
- در بین دوربینهای ضدآب DSLR پیشگام است
- K_mount ونیورسال برای لنزهای قدیمی
- ثبات کلی
- رنج قیمت متوسط تا زیاد
برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید : تنظیمات فوکوس دوربین
ویژگی دوربین سونی
سونی همواره به دلیل مدل بسیار درخور توجه آلفای خود، مقرون به صرفه بودن، ویژگی های کاربرپسند و توانایی آنها برای ارائه خدمات به کاربران با تکنولوژی پیشرفته، در لیست بهترین برندهای دوربین قرار دارد.
ویژگی ها:
آینده نگری و نوآوری
پیشگام دربین دوربینهای فول فریم بدون آینه
برترین دوربین کامپکت دیجیتال
مقرون به صرفه
ضعیف بودن APS-C،تصور صحیح یا غلط؟
یک پتانسیل باورنکردنی در عکاسی با دوربینهای کراپ سنسور در کنار دوربینها و لنزهای فول فریم وجود دارد. این همان چیزی است که بسیاری از ما نادیده می گیریم، به خصوص در دنیای عکاسی از چشم انداز ها و مناظر.
شاید دلیل ساخت این دوربین از توسط سازندگان از سر ناچاری به ساخت آن روی آوردند، و آنها همواره قصد داشتند زمانی که فول فریم مقرون به صرفه شد،دوباره تولید ان را از سر بگیرند.
پیش از کوچک است یا فقط محصولی کوتاه مدت در مسیر پیشرفت دوربینهای دیجیتالی است.APS-C اما این معنی را ندارد.
حمایت کج دار و مریض!!!!
برای بهرهبرداری حداکثری از ظرفیت هر فرمت، به لنزهای خوب نیازمندیم. و معنی لنز خوب از دید تمام عکاس ها متفاوت است
با تحقیقی در لنز های کانن و نیکون در می یابیم که تعداد کمی از لنز ای پی سی – اس وجود دارد:یک لنز حرفه ایی ۵۵-17 و یک لنز واید با حداکثر با حداکثر دیافراگم متوسط شاید هم یکی دو لنز ماکرو بتوانیم پیدا کنیماین بیشترین حمایت شرکت ها از این مدل دوربین می باشد. گرچه تعداد کیتهای زوم زیادی برای این مدل دوربین می توان یافت.
بهترین لنز برای دوربین APS-C
بهترین لنز کیت استاندارد
لنز های کیت به طور معمول از نوع لنز های زوم استاندارد هستند که از آنها برای مقاصد و شرایط مختلف می توان استفاده نمود. فاصله کانونی این لنز ها از یک دامنه نسبتا واید آغاز شده و به فاصله کانونی های زوم برای استفاده در ژانر پرتره ختم می شوند. بهترین لنز زوم کیت کانن برای استفاده به همراه دوربینهای نیمه حرفه ایی، لنز Canon EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS USM می باشد.
بهترین لنز تله فتو:
لنز های تله فتو از یک دامنه زوم نسبتا بالا برخوردار بوده و امکان عکاسی از فواصل نسبتا دور را فراهم می آورند. با برخورداری از بازترین دیافراگم در Canon EF 70-300 F4-5.6 IS II USM لنز کانن دستیابی به بهترین حالت نور را امکان پذیر نموده و سیستم تثبیت تصویر آن؛ لرزشهای دست عکاس را به نحو موثری F4-5.6 کنترل می کند.
بهترین لنز ماکرو
لنز های ماکرو امکان عکاسی از سوژه های بسیار کوچک را فراهم می آورند از این روی این لنز ها ابزارهایی بسیار کارآمد در عکاسی از گل ها و حشرات هستند. یک گزینه بسیار مطلوب برای عکاسی در نماهای بسته است.Tamron 60mm F2 Macro لنز تامرون فاصله کانونی 60 میلیمتر یک فاصله مناسب برای عکاسی از سوژه های نسبتا کوچک را ارایه می دهد. نور و عمق میدان مناسب در شرایط مختلف را فراهم می آورد .F2و دیافراگم
بهترین لنز زوم واید انگل
از لنز های واید انگل برای عکاسی معماری و عکاسی در طبیعت می توان استفاده نمود.
بهترین گزینه لنز زوم واید انگل: Sigma 10-20mm F3.5
این لنز با ارایه یک دامنه دید بسیار باز یک گزینه ایده آل برای عکاسی در بسیاری از ژانر ها به شمار می آید. در تمام فواصل کانونی نور کافی را برای عکس ها فراهم آورده و به ارتقا کیفیت عکس ها کمک می کند. .F3.5دیافراگم ثابت
بهترین لنز پرایم:
لنز های پرایم لنز هایی با تنها یک فاصله کانونی هستند و با برداشته شدن عملکرد زوم از این لنز ها حجم بدنه ای کوچکتر و سبکتر را ارائه داده و در بسیاری از موارد امکان عکاسی پر سرعت در شرایط نسبتا کم نور را فراهم می آورند.
بهترین انتخاب برای لنز پرایم، Sigma 30mm F1.4 DC می باشد.
لنز Sigma 30mm F1.4 DC بر روی دوربینهای ای پی اس – سی فاصله کنونی معادل 48 میلیمتر را ارائه می دهد. این یک فاصله کانونی بسیار مناسب برای عکاسی پرتره است که به همراه آن دیافراگم F1.4 نیز به دست آورده می شود. این دیافراگم امکان محور پس زمینه ؛ کاهش عمق میدان و امکان عکاسی در شرایط نسبتا کم نور را به آسانی فراهم می آورد.