جستجو کردن
اشتراک گذاری

انواع هاب پسیو

انواع هاب پسیو Passive  هاب پسیو(  ( Passive Hub یکی از انواع هاب ها می باشد که قابلیت بازسایی سیگنال را ندارد .هاب (Hub )  از تجهیزات شبکه های کامپیوتری است و در شبکه های با توپولوژی Star مورد استفاده قرار می گیرد . در توپولوژی استار هر کامپیوتر با یک قطعه کابل به Hub متصل می شود . کار اصلی این دستگاه اتصال دستگاه های موجود در شبکه برای ارتباط با یکدیگر و گرفتن سرویس می باشد. هاب ها را از دو نظر می توان تقسیم بندی کرد که در این مقاله به شرح این تقسیم بندی ها می پردازیم .

انواع هاب پسیو
  • تقسیم بندی هاب از نظر سرعت و تعداد پورت

   هاب ها از نظر سرعت و تعداد پورت انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن ها برای کاربردهای متفاوت طراحی شده اند . مثلاٌ انواع ۳۲ , ۱۶ , ۸ و …. که می توانید انواع مختلف آن  را در بازار بیابید . همچنین بسته به نوع شبکه ای که در آن کار می کنید می توانید HUB مورد نظر خود را از نوع ۱۰/۱۰۰ یا ۱۰/۱۰۰۰ و غیره انتخاب کنید. هاب های ۱۰/۱۰۰ مخصوص شبکه های اترنت ( Ethernet ) و هاب های ۱۰/۱۰۰ مخصوص شبکه های( Fast Ethernet ) می باشند.

 HUB ها علاوه بر، داشتن قابلیت های یک هاب دارای توانمندی دیگری به نام SWITCH می باشند. یعنی دارای قدرت تصمیم گیری بالایی هستند و می توانند با داشتن پورت اضافی یک اینترنت را به یک شبکه وصل کنند. یک هاب سرعت ارسال packet ها را بالا می برد و در صورت نرسیدن یک بسته آن را مجدداً ارسال می کند. بسته های ارسالی از طرف کاربران با آدرس مبدأ و مقصد وارد هاب می شوند و این هاب است که باخواندن آن ها هریک را به مقصدخود هدایت می کند. انواع مختلف هاب عبارتند از : ۳com , Rockwell , Compex , D-Link و… هاب نقش متمرکز کننده را در یک شبکه اترنت ایفا می کند .

پیشنهاد سایت: تجهیزات Passive شبکه

  • انواع هاب Hub از نظر قابلیت بازسازی

  از نظر قابلیت های بازسازی ، هاب ها به سه  دسته Active ( فعال ) و Passive ( غیر فعال ) و هاب( Hybrid )  تقسیم می شوند . اکثر هاب ها  Active Hubs  یا هاب فعال بوده و قابلیت بازسازی ( regenerate ) و قابلیت دوباره فرمتی ( retransmit ) را دارند . هاب های اکتیو معمولا دارای ۸ ، ۱۲ و ۲۴ پورت می باشند . هر کامپیوتر با یک پورت به  این هاب متصل می گردد . به عنوان مثال ؛ اگر هابی  ۱۲ پورت داشته باشد ۱۲ کامپیوتر می توانند به آن متصل شوند . نکته ی بسیار مهم این است که Active Hubs  به برق نیاز دارد .

  اما در مورد هاب  پسیو  ( Passive Hub )  باید گفت : از این نوع هاب ها فقط به عنوان یک نقطه استفاده می شود و فاقد توانایی بازسازی سیگنال می باشند . این نوع هاب ها نیازی به برق ندارند .

این مقاله را از دست ندهید: انواع سوکت دیواری

هاب ها و از جمله هاب پسیو( Passive Hub )  معایبی دارند که عبارتند از 

۱- Hubها دستگاه های هوشمندی  intelligence نیستند و هیچ پردازشی را بر روی بسته های اطلاعاتی انجام نخواهند داد .

۲- استفاده از Hub ترافیک شبکه را افزایش خواهد داد .

۳- هاب ها وقتی از یک پورت دیتا را دریافت می کنند به همه پورت های Port خود Forward می کنند که این باعث افزایش ترافیک شبکه خواهد شد .

به دلیل این معایب امروزه دستگاه های    ,Hub  از جمله هاب پسیو کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و در اکثر موارد  به جای Hub از Switch استفاده می شود  که دارای توانمندی های بیشتر و کارایی بالاتری می باشد . کلیه پورتهای Hub با یکدیگر اتصال فیزیکی دارند  و یک Hub ترافیک دریافتی از یک پورت را به کلیه پورت های دیگر پخش ( Broadcast ) می کند .

4/5(1 امتیاز)

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *