پرینتر سه بعدی یا چاپگر های سه بعدی ، یکی از فناروری های جدید است و این توانایی را دارد که هر گونه طرح سه بعدی را که به وسیله نرم افزارها تولید شده است را چاپ کند. امروزه با استفاده از پرینتر سه بعدی میتوان پش تولید یا نمونه سازی سریع را در کمترین زمان ممکن و با قیمت مناسب انجام داد .
طرز کار پرینتر سه بعدی بدین صورت است که فایل سه بعدی توسط نرم افزار ها به صورت لابه به لایه توسط پرینتر قابل خواندن است سپس چاپگر به تولید این لایه ها پرداخته و در نهایت نمونه نهایی ساخته می شود . این سیستم ها قابلیت ساخت اجسام از مواد فلزی پلاستیکی و برخی رزین ها و همچنین خمیر سرامیک و حتی مواد غذایی و…..را دارند. در حال حاضر ساخت مدلهای سه بعدی با این چاپگرها در اکثر صنایع از هوافضا گرفته تا ساخت کیک و شکلات فانتزی و ساختمان ها به کار گرفته شده اند .
مزایای پرینتر سه بعدی
از مزیت های پرینتر سه بعدی یا چاپگر سه بعدی می توان نیاز به متصل نبودن به کامپیوتر را نام برد . در این پرینتر ها نیازی نیست به کامپیوتر اتصال داشته باشیم و فایل مورد نظر را می توان از طریق SD Memory به پرینتر سه بعدی معرفی کرد .همچنین می توان کیفیت مدل سه بعدی را تنظیم کرد که یک مدل سه بعدی با کیفیت بالا ولی با سرعت پایین یا کیفیت پاییت با سرعت بالا بسازد.
کاربرد پرینتر سه بعدی
چاپگر سه بعدی در صنایع پزشکی ، دندان پزشکی و جراحی و ساخت انواع پروتزها تحولی نوین ایجاد کرده است . این پرینتر سه بعدی قابلیت ساخت هر مدل پیچیده را با هر ابعاد از جنس و استحکام را دارد . سرعت ، دقت و کیفیت باعث فرا گیر شدن این سیستم شده است .
انواع پرینتر سه بعدی عبارتند از : سیستم تزریق مواد اولیه با ذوب کردن مواد درداخل اکسترودر و لایه به لایه تزریق شدن تا انتهای کار ، سیستم پودری یا رزینی و کاغذی و ذوب آنها با اشعه لیزر یا فرا بنفش . این روش بیشتر برای فلزات سخت مانند فولاد و تیتانییم و امثال آن ها کاربرد دارد.
این مقاله را از دست ندهید: روش های درآمدزایی با پرینترهای سه بعدی
لیست و قیمت مواد اولیه در پرینتر سه بعدی
عوامل موثر در هزینه خدمات ساخت پرینتر سه بعدی به این شرح می باشند :
- جنس قطعات
- تیراژقطعات
- ابعاد قطعات
- پیچیدگی قطعات
نرم افزارهای مورد استفاده در پرینتر سه بعدی :
نرم افزار های مختلفی در پرینتر سه بعدی نظیر Cura، Mankati، Simplify و … استفاده می شود . تمامی مدل هایی که با نرم افزارهای طراحی سه بعدی مانند CATIA، SolidWorks، Rhino، ۳dsMax و … طراحی و با خروجی stl یا obj ذخیره شدهاند را مورد استفاده قرار می دهند. در دنیای بدون مرز تکنولوژی، ما هر روز شاهد ورود محصولی جدید به بازارهای مصرف هستیم ولی در مورد پرینتر سه بعدی باید گفت که تکنولوژی جدیدی محسوب نمیشود .
این پرینتر ها به دلیل قیمت بالا و کارایی به نسبت پایین ، خیلی مورد توجه همگان قرار نگرفته اند . امروزه با پیشرفت این محصول، کاراییهای آن افزایش و قیمت آن به نسبت کاهش پیدا کرده است، ما در این بخش سعی بر آشنایی شما با این محصول جدید داریم .
امروزه با فعال شدن شرکتهای تکنولوژی در این زمینه ما شاهد ساخته شدن مدل های خانگی این نوع چاپگرها هستیم . البته دستگاه فوق هنوز جای خود را آن صورتی که باید بین مصرف کنندگان خانگی باز نکرده است. برای دریافت خدمات مرتبط با تعمیر پرینتر با تکنسین های ما در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.
نحوه عملکرد پرینتر سه بعدی
در مورد این که پرینتر سه بعدی چگونه کار میکند و تفاوت آن با سایر دستگاه ها چیست، می توان گفت که پرینتر سه بعدی غالبا از روش مواد مذاب برای تولید محصول نهایی استفاده می کنند . دستگاههای CNC عمدتاً از طریق برش یا جدا کردن بخشی از یک محصول کلی برای رسیدن به محصول نهایی استفاده می کنند.
البته در مورد کنترل هر دو دستگاه باید آموزشهای لازم را دیده باشید وگرنه این دستگاه ها به راحتی قابل استفاده نیستند. پرینتر سه بعدی با توجه به مواد ورودیشان نحوه کارکردشان فرق دارد . این پرینترها با پلاستیک و یا نایلون و یا فلز و یا دیگر مواد قابل سیلان کار می کنند . البته همه ی اینها بستگی به نوع درخواست ما از محصول نهایی دارد.
پرینتر سه بعدی بعد از ذوب کردن مواد اولیه بهصورت لایه به لایه شروع به تزریق مواد اولیه به پلتفرم می کند . این لایهها به یکدیگر محکم می شوند و بعد از زمان کوتاهی محصول نهایی ما آماده استفاده می شود.
لینک مفید: آموزش تعمیرات پرینتر