کند شدن هارد همیشه ناشی از عوامل نرم افزاری نیست و گاهی پای آسیب دیدگی فیزیکی این قطعه درمیان است. بسیاری از کاربران در این شرایط تصور می کنند که حافظه سیستم آنها دیگر قابل استفاده نیست و حتما باید آن را تعویض کنند. اما بسته به دلایل افت سرعت هارد، معمولا می توان این قطعه را تعمیر کرده و مجددا از آن استفاده کرد.
گاهی مسائلی همچون ویروسی شدن و درایورهای معیوب باعث کاهش سرعت رایانه می شوند و گاهی هم دیسک سخت آسیب دیده و نیاز به تعمیر تخصصی دارد. در ادامه این مطلب، دلایل و راهکارهای کند شدن هارد را بررسی می کنیم. شما می توانید برای دریافت خدمات تخصصی و مشاوره رایگان در این زمینه با نمایندگی تعمیرات هارد در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید
دلایل کند شدن هارد
یکی از مهم ترین عواملی که موجب کاهش سرعت هارد دیسک می شود، ویروسی شدن سیستم است. بسیاری از ویروس ها با درگیر کردن منابع و ایجاد فایل های بی مصرف، فضای حافظه را اشغال می کنند؛ به این ترتیب سرعت سیستم کاهش پیدا کرده و این مسئله به وضوح احساس می شود. دلیل دیگر افت سرعت هارد کامپیوتر و لپ تاپ، معیوب شدن سکتورهای این قطعه است.
سیستم راه انداز اصلی MBR و آسیب دیدگی برد هم دیگر دلایل کند شدن هارد محسوب می شوند. دلیل ساده تر هم این که حافظه پر است و ظرفیت اطلاعات جدید را ندارد؛ در این صورت هم پردازش ها بسیار کند انجام می شوند و باید دقایق زیادی منتظر باز شدن یک فایل معمولی باشید. پیشنهاد ما این است که در صورت مشاهده کاهش سرعت سیستم، در اولین فرصت از اطلاعات ذخیره شده در آن بکاپ بگیرید.
1- ویروسی شدن سیستم
2- ایجاد فایل های بی مصرف
3- معیوب شدن سکتورهای هارد
4- پرشدن حافظه هارد
5- سیستم راه اندازی اصلی MBR و آسیب دیدگی برد
راهکارهای رفع مشکل کاهش سرعت هارد
یکپارچه سازی هارد
بسیاری از کارشناسان تعمیر کامپیوتر، یکپارچه سازی هارد را برای افزایش سرعت آن پیشنهاد می دهند. نرم افزارهای مختلفی برای این کار طراحی شده اند و ویندوز هم ابزاری بدین منظور ارائه داده است. با این کار، فایل های موجود در حافظه آدرس دهی و مرتب می شوند تا سریع تر خوانده شوند. به عبارت بهتر با یکپارچه سازی، اطلاعات کنار هم قرار می گیرند و دسترسی به آنها با سرعت بیشتری انجام می شود تا دیگر شاهد کند شدن هارد نباشیم.
حذف فایل های موقت
در صورت کند شدن هارد، بهتر است فایل های موقت را پاک کنید. مرورگرهای اینترنت، فایل های موقتی را در حافظه ذخیره می کنند که معمولا ضروری نبوده و کاربرد خاصی هم ندارند. بهتر است این فایل ها را به طور کامل از سیستم پاک کنید تا سرعت دیسک سخت افزایش پیدا کند.
پارتیشن بندی هارد
یکی دیگر از راهکارهای موثر برای حل مشکل کند شدن هارد، پارتیشن بندی این قطعه است. این کار فواید زیادی دارد و علاوه بر بالا بردن سرعت، اطلاعات را سازماندهی کرده و سرعت دسترسی به اطلاعات را نیز افزایش می دهد. البته اگر هارد لپ تاپ یا کامپیوتر شما ظرفیت پایینی دارد، ممکن است پارتیشن بندی هارد چندان هم موثر نباشد!
ویروس کشی سیستم
در صورتی که مطمئن هستید حافظه کامپیوتر شما آسیب فیزیکی ندیده است، احتمالا با ویروس کشی سیستم می توانید مشکل کند شدن هارد را برطرف کنید. بنابراین بد نیست که رایانه خود را با یک آنتی ویروس قوی اسکن کنید. اگر پس از این کار سرعت سیستم افزایش پیدا نکرد، راهکارهای بعدی را نیز امتحان کنید.
تعمیر بدسکتوری
گاهی باید برای حل مشکل کاهش سرعت هارد، سکتورهای آسیب دیده و اصطلاحا خراب این قطعه را تعمیر کرد. این کار نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد و باید توسط تکنسین های مجرب این حوزه انجام شود. با ترمیم سکتورهای معیوب، عملکرد دیسک سخت به حالت عادی بازگشته و سرعت آن مجددا افزایش پیدا می کند.
تعمیر و تعویض برد هارد
آخرین راهکار سخت افزاری برای حل مشکل کند شدن هارد، تعمیر برد این قطعه است. اگر برد این قطعه آسیب ببیند، سرعت خواندن و نوشتن کاهش پیدا کرده و در نتیجه شاهد این مشکل خواهیم بود. البته همیشه امکان تعمیر برد وجود ندارد و گاهی باید حتما این قطعه را تعویض کرد.