پس از پرتاب نخستین ماهواره اتحاد جماهیر شوروی به فضا و هنگامی که رقابت سختی از نظر تسلیحاتی بین دو ابرقدرت آن زمان جریان داشت و دنیا در دوران جنگ سرد به سر می برد، وزارت دفاع آمریکا در واکنش به این اقدام رقیب نظامی خود، آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته یا آرپا (ARPA) را تاسیس کرد.
یکی از پروژه های مهم این آژانس تامین ارتباطات در زمان جنگ جهانی احتمالی تعریف شده بود. در همین سال ها در مراکز تحقیقاتی غیرنظامی که در امتداد دانشگاه ها بودند، تلاش برای اتصال کامپیوترها به یکدیگر در جریان بود.
در آن زمان کامپیوتر های Mainframe از طریق ترمینال ها به کاربران سرویس می دادند. در اثر اهمیت یافتن این موضوع آژانس آرپا (ARPA) منابع مالی پروژه اتصال دو کامپیوتر از راه دور به یکدیگر را در دانشگاه MIT بر عهده گرفت. در اواخر سال ۱۹۶۰ اولین شبکه کامپیوتری بین چهار کامپیوتر که دو تای آنها در MIT، یکی در دانشگاه کالیفرنیا و دیگری در مرکز تحقیقاتی استنفورد قرار داشتند، راه اندازی شد. این شبکه آرپانت نامگذاری شد.
مرکز سخت افزار ایران ارائه دهنده خدمات تعمیر کامپیوتر در ایران
تاریخچه پیدایش شبکه های کامپیوتری
در سال ۱۹۶۵ نخستین ارتباط راه دور بین دانشگاه MIT و یک مرکز دیگر نیز برقرار شد. تا این سال ها شبکه آرپانت به امور نظامی اختصاص داشت، اما در سال ۱۹۶۷ به عموم معرفی شد. در این سال شبکه آرپانت مراکز کامپیوتری بسیاری از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی را به هم متصل کرده بود. در سال ۱۹۶۷ نخستین نامه الکترونیکی از طریق شبکه منتقل شد.
در این سال ها حرکتی غیرانتفاعی به نام MERIT که چندین دانشگاه بنیانگذار آن بوده اند، مشغول توسعه روش های اتصال کاربران ترمینال ها به کامپیوتر مرکزی یا میزبان بود. مهندسان پروژه MERIT در تلاش برای ایجاد ارتباط بین کامپیوترها، مجبور شدند تجهیزات لازم را خود طراحی کنند. آنان با طراحی تجهیزات واسطه برای مینی کامپیوتر ۱۱-DECPDP نخستین بستر اصلی یا Backdone شبکه کامپیوتری را ساختند.
تا سال ها نمونه های اصلاح شده این کامپیوتر با نام PCP نقش میزبان را در شبکه ها ایفا می کرد. نخستین شبکه از این نوع که چندین ایالت را به هم متصل می کرد Michnet نام داشت. روش اتصال کاربران به کامپیوتر میزبان در آن زمان به این صورت بود که یک نرم افزار خاص روی کامپیوتر مرکزی اجرا می شد و ارتباط کاربران را برقرار می کرد اما در سال ۱۹۷۶ نرم افزار جدیدی به نام Hermes عرضه شد که برای نخستین بار به کاربران اجازه می داد از طریق یک ترمینال به صورت تعاملی مستقیماً به سیستم MERIT متصل شوند.
از وقایع مهم تاریخچه شبکه های کامپیوتری، ابداع روش سوئیچینگ بسته ای است. قبل از معرفی شدن این روش از سوئیچینگ مداری برای تعیین مسیر ارتباطی استفاده می شد اما در سال ۱۹۷۴ با پیدایش پروتکل ارتباطی TCP/IP این پروتکل جایگزین پروتکل NCP شد و به پروتکل استاندارد برای آرپانت تبدیل شد. با این تغییر و تحول، شبکه های زیادی به بخش تحقیقاتی این شبکه متصل شدند و آرپانت به اینترنت تبدیل شد.
با خواندن این مطلب اطلاعات خود را بروز نگه دارید : چگونه دمای کارت گرافیک کامپیوتر خود را چک کنیم ؟
طراحی شبکه مرکز سخت افزار ایران
مرکز سخت افزار ایران در زمینه طراحی شبکه کامپیوتری، کلیه مراحل پروژه شامل امکان سنجی و ارائه طرح تا اجرا و نظارت بر اجرای بخش های مختلف شبکه را شامل گشته و بهینه سازی پروژه های درحال اجرا یا اجرا شده را نیز در بر می گیرد. دانش وسیع و تخصصی کارشناسان شرکت سخت افزار ایران، مشتریان را حتی قبل از تصمیم گیری در مورد نیازشان یاری می دهد. ارائه مشاوره صادقانه و تخصصی خدمتی است که کارفرما را در تمامی مراحل هدایت می نماید.
مرکز سخت افزار ایران متشکل از کارشناسان و مهندسین با تجربه و دارای گواهینامه های معتبر در حوزه NETWORKING و IT در خدمت مشتریان عزیز می باشد و واحد اجرای پروژه های شبکه شرکت سخت افزار ایران با در اختیار داشتن کادر فنی متخصص و با دانش فنی آکادمیک و تجربه های کسب شده طی اجرای پروژه های متعدد، قادر به طراحی شبکه های کامپیوتری با استانداردهای معتبر جهانی می باشد.
اگر در حوزه شبکه های کامپیوتری اطلاعاتی ندارید و از مزایا و کاربردهای آن در شرکت خود بی بهره هستید؛ بهترین راهکارها را بر اساس فعالیتتان به شما ارائه خواهیم نمود.
شبکه چیست؟
شبکه گروهی از کامپیوتر ها و دستگاههایی میباشد که توسط کانالهای ارتباطی به هم متصل شدهاند. شبکه کامپیوتری باعث راحت تر شدن ارتباطات میان کاربران شده و اجازه میدهد کاربران منابع خود را به اشتراک بگذارند. یک شبکه کامپیوتری اجازه به اشتراک گذاری منابع و اطلاعات را میان دستگاههای متصل شده به هم، میدهد. در دهه ۶۰ میلادی، آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته (ARPA)، بودجهای را به منظور طراحی شبکه آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته (ARPANET) برای وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا اختصاص داد.
این اولین شبکه کامپیوتری در جهان بود. توسعه شبکه از سال ۱۹۶۹ و براساس طرحهای توسعه یافته دهه ۶۰ آغاز شد. استفاده از شبکه های رایانه ای در چندین سال اخیر رشد و به موازات آن سازمان ها و موسسات متعددی اقدام به برپاسازی شبکه نموده اند. هر شبکه کامپیوتری می بایست با توجه به شرایط و سیاست های هر سازمان ، طراحی و در ادامه پیاده سازی گردد .شبکه های کامپیوتری زیرساخت لازم برای استفاده از منابع فیزیکی و منطقی را در یک سازمان فراهم می نمایند.
بدیهی است در صورتی که زیرساخت فوق به درستی طراحی نگردد، در زمان استفاده از شبکه با مشکلات متفاوتی برخورد نموده و می بایست هزینه های زیادی به منظور نگهداری و تطبیق آن با خواسته های مورد نظر( جدید) ، صرف گردد . یکی از علل اصلی در بروز اینچنین مشکلاتی ، به طراحی شبکه پس از پیاده سازی آن برمی گردد.
برپاسازی هر شبکه کامپیوتری تابع مجموعه سیاست هایی است که با استناد به آنان در ابتدا طراحی شبکه (منطقی) و در ادامه طراحی شبکه (فیزیکی) ، انجام خواهد شد . پس از اتمام مراحل طراحی شبکه ، امکان پیاده سازی شبکه با توجه به استراتژی تدوین شده ، فراهم می گردد.
در زمان طراحی یک شبکه، سوالات متعددی مطرح می گردد:
- برای طراحی شبکه از کجا می بایست شروع کرد؟
- چه پارامترهائی را می بایست در نظر گرفت؟
- هدف از برپاسازی یک شبکه چیست؟
- انتطار کاربران از یک شبکه چیست؟
- آیا شبکه موجود ارتقاء می یابد و یا یک شبکه از ابتدا طراحی می گردد؟
- چه سرویس ها و خدماتی بر روی شبکه، ارائه خواهد شد؟
پیش نیازهای طراحی شبکه
قبل از طراحی شبکه (فیزیکی) ، می بایست در ابتدا و بر اساس یک فرآیند مشخص ، خواسته ها شناسائی و آنالیز گردند. چرا قصد ایجاد شبکه را داریم و این شبکه می بایست چه سرویس ها و خدماتی را ارائه نماید ؟ به چه منابعی نیار می باشد ؟ برای تامین سرویس ها و خدمات مورد نظر اکثریت کاربران ، چه اقداماتی می بایست انجام داد ؟ در ادامه می بایست به مواردی همچون پروتکل مورد نظر برای استفاده در شبکه ، سرعت شبکه و از همه مهم تر، مسائل امنیتی شبکه پرداخته گردد.
هر یک از مسائل فوق ، تاثیر خاص خود را در طراحی منطقی یک شبکه به دنبال خواهند داشت .یکی دیگر از پارامترهائی که معمولا” از طرف مدیریت سازمان دنبال و به آن اهمیت داده می شود ، هزینه نهائی برپاسازی شبکه است . بنابراین لازم است در زمان طراحی منطقی شبکه به بودجه در نظر گرفته شده نیز توجه نمود.
در صورتی که قصد ایجاد یک شبکه و تهیه نرم افزارهای جدیدی وجود داشته باشد ، زمان زیادی صرف بررسی توانمندی نرم افزارها ، هزینه های مستقیم و غیر مستقیم آنان ( آموزش کاربران ، کارکنان شبکه و سایر موارد دیگر ) ، خواهد شد .در برخی موارد ممکن است تصمیم گرفته شود که از خرید نرم افزارهای جدید صرفنظر نموده و نرم افزارهای قدیمی را ارتقاء داد.
تعداد زیادی از برنامه های کامپیوتری که با استفاده از زبانهائی نظیر : کوبال ، بیسیک و فرترن نوشته شده اند ، ممکن است دارای قابلیت های خاصی در محیط شبکه بوده که استفاده از آنان نیازمند بکارگیری پروتکل های قدیمی باشد. در چنین مواردی لازم است به چندین موضوع دیگر نیز توجه گردد :
پیشنهاد سایت : راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ
- هزینه ارتقاء هزاران خط کد نوشته شده قدیمی توسط نسخه های جدید و پیشرفته همان زبان های برنامه نویسی ، چه میزان است ؟
- هزینه ارتقاء برنامه ها به یک زبان برنامه نویسی شی گراء چه میزان است ؟
- آیا به منظور صرفه جوئی در هزینه ها ، می توان بخش های خاصی از شبکه را ارتقاء و از سخت افزارها و یا نرم افزارهای خاصی برای ارتباط با عناصر قدیمی شبکه استفاده نمود؟
خدمات طراحی شبکه مرکز سخت افزار ایران
- طراحی شبکه با رعایت کلیه استاندارد ها و ارایه مستندات
- مشاوره برای راه اندازی و بهینه سازی شبکه
- تامین و تهیه تجهیزات با کارایی و راندمان مناسب، در نظر گرفتن نکات اقتصادی و گارانتی واقعی
- نصب و راه اندازی نجهیزات پسیو و اکتیو طراحی شبکه
- نصب و راه اندازی انواع سرورها و سرویس های ویندوزی و لینوکسی
- انجام تنظیمات انواع روتر ها شامل میکروتیک، سیسکو، هواوی و …
- نصب و راه اندازی سیستم های وایرلس
- نصب و راه اندازی و تامین تجهیزان سیستم های انتفال صدا بروی بستر شبکه VOIP
- نصب و راه اندازی سیستمهای تصویری و IP Camera
- نصب و راه اندازی ویدیو کنفرانس Video Conference
- عیب یابی و رفع ایرادات طراحی شبکه
- نگهداری و پشتیبانی شبکه های کوچک و بزرگ
- نگهداری و پشتیبانی ISP, WISP, ISDP
- برقراری موارد امنیتی شبکه و تجهیزات موجود
- بررسی ساختار استفاده شده برای آدرس آی پی های شبکه
- برقراری تنظیمات لازم بر روی روتر
- برقراری روشهای مانیتورینگ شبکه و ارائه نرم افزار برای مانیتورینگ تجهیزات اکتیو شبکه
- بررسی منابع شبکه به منظور پشتیبان گیری از آن ها
- تهیه و راه اندازی تجهیزات مورد نیاز برای پشتیبان گیری از اطلاعات داخل شبکه
- برقراری سرویس های نرم افزاری بر روی شبکه
- بررسی پلیسی های موجود بر روی شبکه و اعمال پلیسی های لازم
- برقراری سیستم های فایل شیرینگ داخل شبکه
- ارزیابی بانک های اطلاعاتی داخل شبکه و ساماندهی و پشتیبانی و مانیتورینگ آن ها
- راه اندازی تین کلاینت برای قسمت های مورد نیاز شبکه
- خدمات پشتیبانی و HELPDESK
خدمات Active طراحی شبکه
نصب و پیکربندی ویندوز سرور ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ و لینوکس Ubuntu و لینوکس REDHAT و لینوکس CentOS و … پیکربندی Router و Switch و Firewall و IDS و IPS و …
خدمات Passive طراحی شبکه
کابل کشی شبکه Cat 5 Cat 6 … و نصب داکت و پچ پنل ، نصب ترانکینگ فلزی ، نصب ترانکینگ غیر فلزی ، نصب اتصالات ترانکینگ ، کانال گزاری پلاستیکی ، نصب لوله فلزی و خرطومی فلزی، نصب لوله PVC ، نصب لوله پلی اتیلن ، نصب سینی ، نصب ساپورت ، نصب جبعه تقسیم پلاستیکی و … نصب و پیکربندی انواع سیستم عامل های سرور از قبیل ویندوز ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ و redhat و ubuntu و … نصب و پیکر بندی انواع رکت ها و کابل های شبکه و …
تیم تخصصی طراحی شبکه
- راه اندازی شبکه با در نظر گرفتن تمام خواسته های مدیران و نیاز های موجود سازمان و نهاد های مختلف – خدمات ACTIVE و PASSIVE
- شبکه های WAN – LAN – CAMPUS
- خدمات تخصصی Ip phone – Routing – Switching – Voip
- ارتباطات mpls – fiber optic – vsat
- راه اندازی سیستم noc و monitoring شبکه تحت prtg و solarwinds
خدمات تخصصی ارتباطات
- Tunneling، IPsec، Remote access VPN، Side-to-Side VPN، DMVPN
- امنیت در سطح Access layer، Distribute Layer و Core Layer
- راه اندازی و پیکربندی فایروال های Cisco و Juniper– راه اندازی Cisco ACS و RADIUS Server
- پیاده سازی پروتکل ۸۰۲,۱x، راه اندازی IPS
- اجرای تخصصیData Center مبتنی بر سرویس های VMware، Microsoft و Linux و تجهیزات Cisco، HP، EMC، Intel همراه با طراحی کامل فضای فیزیکی شامل ( دیوار کاذب، کف کاذب، سقف کاذب، سیستم های سرمایشی، امنیتی و تجهیزات Passive) نصب و راه اندازی تخصصی سرورها و سرویس های مایکروسافتی شامل: Microsoft Server 2008 R2 and 2012 Services , Exchange 2010- 2013, Lync Server 2010- 2013, SharePoint Server 2010, System Center 2010- 2012
بخش فروش شامل سرور و تجیزات Active و Passive طراحی شبکه
- فروش انواع سرورهای HP، Dell و Super micro – انواع کابل، فیبر نوری، داکت، Rack و تجهیزات اتاق سرور، انواع UPS، فروش انواع device های شبکه شامل Switch، Router، انواع Modem، Firewall، تجهیزات Wireless، انواع Module، تجهیزات امنیتی، انواع تجهیزات ذخیره سازی HP
- فروش انواع نرم افزارهای تخصصی شبکه در نسخه های اورجینال و یا با کرک های معتبر
- Microsoft (Windows Server 2008 R2, 2012, Lync 2013, System Center, Exchange 2013) , Cisco works, Solawinds, ACS …
- NEXANS, LEGRAND, BRANDREX, LEONARDO, Bilkyns, Digitus, TKF, EMERSON, R&M , Cisco, Mikrotik, Huawei, Motorola, Juniper, D-Link, 3COM, Planet, Panasonic and Samsung (IP Cameras)
بخش توسعه و پشتیبانی نرم افزار
- طراحی شبکه و پیاده سازی تخصصی Database و Data warehouse ویژه سازمان ها و شرکت های بزرگ با حجم داده بسیار بالا بصورت سفارشی
- طراحی شبکه و فروش سیستمهای ERP، CRM، اتوماسیون اداری ، مالی و حسابداری، انبار و کدینگ بصورت جداگانه و unpack
- طراحی شبکه و انواع سیستم های نرم افزاری – سخت افزاری سفارشی هوشمند
مشاور مرکز سخت افزار ایران
در هر پروژه اعم از شبکه ،خدمات شبکه و امنیتی و … مشاوره نقش مهمی در بهبود روند اجرای پروژه دارد و موجب می شود پروژه ها به درستی انجام شود. پس در هر پروژه حضور یک یا چند مشاور مجرب احساس می شود . مرکز سخت افزار ایران از لحظه ی تصمیم به ایجاد شبکه خصوصی و خدمات شبکه خود در کنار شماست و تجربیات سالها کار شبکه را با شما به اشتراک میگذارد
کابل کشی و اتصالات وایرلس
خدمات پسیو شبکه ، کابل کشی شبکه (Passive) در یک سیستم کابل کشی ساخت یافته ، به دلیل رعایت استانداردها و اجرای کابل کشی بر طبق اصول و روشهای تعیین شده از سوی سازمانهای استانداردسازی شبکه ، نیازی به ایجاد تغییرات مداوم در ساختار کابل کشی نمی باشد و این امر موجب می شود تا این سیستم ثابت مانده و پایداری آن در طی زمان حفظ گردد. مرکز سخت افزار ایران آماده ی انجام پروژه های کابل کشی و اتصلات وایرلس شبکه شما در دفاتر و بناها و یا بهبود بستر کابلی و اتصالات وایرلس شبکه شما میباشد.
- کابل کشی شبکه ، کابل کشی استاندارد ، کابل کشی تلفن
- نصب سوییچ شبکه ، نصب رک ، آرایش رک ، نصب انواع پچ پنل ، نصب پریز شبکه
- داکت کشی شبکه ، نصب داکت شبکه
- تست شبکه ، تست سرعت شبکه
راه اندازی شبکه بی سیم تکنولوژی شبکه های بی سیم ، با استفاده از انتقال دادهها توسط اموج رادیویی به تجهیزات سختافزاری امکان میدهد تا بدون استفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل ، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. برخی از مزیت های شبکه های بی سیم عبارتند از:
- هزینه پایین پیاده سازی شبکه
- نصب و راه اندازی سریع شبکه
- عدم نیاز به کابل کشی شبکه و تغییرات در ساختمان
- عدم محدودیت در جابجایی کاربران شبکه
- انعطاف پذیری بالا در توسعه و ارتقاء شبکه
نصب و راه اندازی و اجرا تجهیزات شبکه
مرکز سخت افزار ایران پس از بررسی و امکان سنجی زیرساخت مجموعه شما و محاسبه سرویس های موجود و سرویس های درخواستی بهترین تجهیزات و مناسب ترین امکانات را پیشنهاد و انتخاب میکند تا از کیفیت خدمات ما مطمئن باشید. متخصصان ما تمام تجهیزات طراحی شبکه از جمله سوئیچ ، روتر ، اکسس پوینت ، مودم ، وایرلس و دوربین های تحت شبکه سایر تجهیزاتتان را بر اساس اصول و استانداردها در جای مناسب خود نصب و راه اندازی کرده و تنظیمات لازم را روی آنها اعمال می کنند.
نصب و اجرا سرویس های مایکروسافت
مایکروسافت با توجه به محصولات متنوع و کاربردی ، یکی از برندهای اصلی در ارائه سرویس های شبکه محسوب می گردد. محصولات سروری مایکروسافت و سرویس های ویندوز ۲۰۱۲ در بسیاری از مراکز داده مورد استفاده هستند. مرکز سخت افزار ایران بنا به درخواست مشتری و محاسبه سرویس های موجود و موردنیاز و سرویس های درخواستی بهترین و به روزترین سرویس ها را پیاده سازی و اجرا میکند که این سرویس ها شامل نصب و ارتقا سیستم عامل کلاینت و سرور ، سرویس های ویندوزی مایکروسافت و …. میباشد که در زیر به برخی از ان ها اشاره شده است :
- نصب و راه اندازی اکتیو دایرکتوری
- نصب و راه اندازی DNS
- نصب و راه اندازی DHCP
- نصب و راه اندازی Certificate Authority
- نصب و راه اندازی WDS
سرویس Active Directory
سرویس Active Directory سرویسی نام آشنا در دنیای شبکه محسوب می گردد. سرویس اکتیودایرکتوری از سرویسهای بسیار مهم، حساس و ریشهای شبکهها می باشد. این سرویس به عنوان سرویس مادر، برای سایر سرویسهای شبکه خدمات ارائه میگردد و نصب آن بسیار مهم و حساس بوده و نیاز به فردی باتجربه و دارای دانش کافی برای راه اندازی هوشمندانه آن میباشد. زیرا این سرویس پایه و اساس یک شبکه است و در صورت وجود مشکل ، سایر سرویسها نیز درست کار نخواهند کرد و ترمیم یا بازسازی آن بسیار زمانبر و پرهزینه خواهد بود. در کنار سرویس Active Directory به موارد زیر نیز باید توجه نمود:
* سرویس DNS یکی از مهمترین سرویس ها در کنار اکتیو دایرکتوری می باشد. بسیاری از معضلات کندی شبکه از طریق نصب صحیح این سرویس مرتفع می گردد. * سرویس DHCP جهت IP دهی متمرکز به کاربران بکار می رود. در مواقع لزوم استفادههای زیادی از این سرویس میتوان برد.
* ایجاد سرور پشتیبان برای استفاده در مواقعی که سرور اصلی ممکن است دچار مشکل شود نیز بسیار مهم میباشد. * راه اندازی فایل سرور جهت اشتراکگذاری فایلها به همراه تعریف قوانین دسترسی و کنترلی کاربران است. مرکز سخت افزار ایران به طور تخصصی در طراحی Plan ، ارائه مشاوره و نصب و راه اندازی سرویس اکتیو دایرکتوری برای سازمان های متوسط و بزرگ فعالیت می کند.
راه اندازی فایل سرور
به تعریف مایکروسافت وقتی یک فولدر روی سیستم به اشتراک گذاشته می شود آن سیستم فایل سرور می شود. یعنی اینکه این سرور فایلهایی را برای میزبانی کاربران در اختیار آنها قرار می دهد. اما تعریف واقعی فایل سرور این می باشد که یک سرور به عنوان سرور نگهداری فایلهای کاری در نظر گرفته می شود.
مایکروسافت امکانات بسیار مفیدی را برای این کار در نظر گرفته است. NTFS Permissions قابلیتی است که از طریق آن می توان برای کاربران مختلف شبکه سطوح دسترسی مختلفی جهت فایلهای کاری تعریف نمود.
متمرکز شدن کل اطلاعات کاری در یک سرور
قابلیت تهیه پشتیبان (بکاپ) مناسب از فایلهای کاری
قابلیت محدود کردن فضا برای افراد (مثلا برای هر کاربر یک گیگا بایت)
قابلیت تعین سطوح دسترسی (فقط جهت مشاهده، امکان اصلاح، امکان حذف، عدم مشاهده)
قابلیت تعین فرمت فایلها. مثلاً در دفتر اداری که تمام پرسنل فقط با فایلهای آفیس کار می کنند این امکان وجود دارد که در فولدری که به اشتراک گذاشته شده است فقط امکان ذخیره فایلهای آفیس وجود داشته باشد.
نصب بکاپ سرور
پیشگیری از بروز مشکلات در شبکه مهم می باشد اما در نهایت امکان بروز مشکل در شبکه وجود دارد مانند خرابی سخت افزاری سرورها، خرابی هارد دیسک، حذف عمدی یا سهوی فایل ها از فایل سرور. به همین جهت پشتیبانی شبکه امری مهمی است.وجود فایل پشتیبان از منابع مهم شرکت از مهمترین وظایف پشتیبان شبکه میباشد.
مرکز سخت افزار ایران به عنوان مجری راه اندازی و پشتیبانی شبکه امکان نصب و راه اندازی و نگهداری انواع نرم افزارهای پشتیبان گیری ( بکاپ سرور ) را دارا می باشد. بسته به نوع شبکه و نیاز کارفرما یکی از انواع این محصولات در شبکه کارفرما نصب و راه اندازی خواهد شد. تنظیمات لازم جهت تهیه فایل پشتیبان به صورت اتومات از منابع شبکه در ساعت و زمانهای تعریف شده انجام خواهد شد.
نصب و اجرا ایمیل سرور
از جمله مزایای شبکه امکان نصب و راه اندازی ایمیل سرور در شبکه در هنگام راه اندازی شبکه می باشد. ایمیل به یکی از مهم ترین و کاربردی ترین جنبه های زندگی تبدیل شده است. با راه اندازی ایمیل سرور دیگه نیازی به چندیدن دستگاه فیزیکی برای ارسال فکس ، چاپگرهای متعدد ، اسکنر مدارک و مستندات شرکت خود نداشته و بسیاری از کاغذ بازی های روزانه و بعضا بدون استفاده عملا حذف خواهند شد و بسیاری مزایای دیگر که وجود یک ایمیل سرور را در شرکت ها و سازمان ها ضروری نموده است.مرکز سخت افزار ایران به همین منظور با راه اندازی مشهورترین نرم افزارهای میل سرور شامل smartemail , Mdaemon , exchange server به روند اداری کسب و کار شما سرعت می بخشد.
شبکه خصوصی مجازی vpn
شبکهٔ خصوصی مجاز یا Virtual Private Networkشبکهای است که اطلاعات در آن از طریق یک شبکه عمومی مانند اینترنت جابهجا میشود اما در عین حال با استفاده از الگوریتمهای رمزنگاری و یا احراز هویت این ارتباط همچنان اختصاصی باقی میماند. شبکهٔ خصوصی مجازی به طور عمده برای ایجاد ارتباط بین شعبههای مختلف شرکتها و یا فعالیت از راه دور مورد استفاده قرار میگیرد.
معمولا از VPN برای اتصال دو شبکه خصوصی از طریق یک شبکه عمومی مانند اینترنت استفاده می شود. منظور از یک شبکه خصوصی شبکه ای است که بطور آزاد در اختیار و دسترس عموم نیست . به این دلیل مجازی نامیده می شود که از نظر دو شبکه خصوصی ، ارتباط از طریق یک ارتباط و شبکه خصوصی بین آنها برقرار است اما در واقع شبکه عمومی این کار را انجام می دهد .
پیاده سازی VPN معمولا اتصال دو یا چند شبکه خصوصی از طریق یک تونل رمزشده انجام می شود. در واقع به این وسیله اطلاعات در حال تبادل بر روی شبکه عمومی از دید سایر کاربران محفوظ می ماند VPN را می توان بسته به شیوه پیاده سازی و اهداف پیاده سازی آن به انواع مختلفی تقسیم کرد.
این مطلب مفید رو از دست نده : بالا بردن سرعت کامپیوتر
اجرا و خدمات مجازی سازی
مرکز سخت افزار ایران بنا به درخواست مشتری سروری که قابلیتهای سخت افزاری مناسبی دارد را تهیه کرده و قادر خواهید بود تا چندین سیستم را به صورت مجازی در کنار هم و در یک سختافزار داشته باشید. نکات بسیار مهم تری در نحوه اجرای خدمات مجازی سازی وجود دارد که کارشناسان مرکز سخت افزار ایران همواره به آنها پایبند هستند . مزایای مجازیسازی شامل موارد ذیل است:
- کاهش هزینه خرید تجهیزات سخت افزاری زیاد
- کاهش هزینههای جاری نظیر برق، نگهداری، تعمیرات
- متمرکز سازی سرورها و سرویس ها
- عدم نیاز به فضای زیاد به نسبت حالت سنتی
- جابجایی آسان
- پشتیبان گیری آسان از اطلاعات
- فضای کمتر و نگهداری آسان تر و مطمئن تر
- افزایش سرعت و بهره وری سرویس
- امکان تنظیم و نصب سرورها و تجهیزات مجازی با استفاده از الگو و کپی برداری
کنترل فایروال و اینترنت
فایروال یا دیوار آتش ابزاری برای کنترل دسترسی های غیر مجاز سیستم به اینترنت و شبکه است. به عبارت دیگر فایروال تمام ورودی ها و خروجی های سیستم را کنترل کرده و مانع از هرگونه دسترسی غیر مجاز به سیستم و یا از سیستم به شبکه اینترنت می شود. فایروال ها به دو گونه سخت افزاری و نرم افزاری می باشند. اهداف سیستم فایروال:
- مدیریت دسترسی کاربران به منابع شبکه
- جلوگیری از ورود غیر مجاز به شبکه
- کنترل دسترسی کاربران به اینترنت و ایجاد محدودیت های ترافیکی
- تأمین امنیت شبکه
- نظارت بر دیتاهای ارسالی و ورودی به شبکه
نیازها و اجزای فیزیکی یک شبکه ی رایانه ای
در اینجا، قصد داریم تا نیازهای یک شبکه ی محلی را مورد بررسی قرار دهیم. تمام نیازهای یک شبکه ی رایانه ای محلی عبارت است از: ایستگاه های کاری (Work Station)، سرویس دهنده(Server)، بردهای شبکه (LAN Card)، کابل کشی شبکه، سیستم عامل شبکه و وسایل جانبی (مانند چاپگر…) که قرار است در داخل شبکه مورد استفاده قرار گیرند.
منظور از ایستگاه های کاری، همان رایانه های موجود در شبکه (به غیر از سرویس دهنده) می باشند که از طریق کابل ها با یکدیگر در ارتباط هستند و از امکانات یکدیگر و سرویس دهنده برخوردار می شوند. سرویس دهنده که معمولا” به آن سرویس دهنده پرونده (File server) نیز گفته می شود. اغلب یک رایانه است که نسبت به بقیه ی کامپیوترهای شبکه هم از لحاظ سرعت پردازش داده ها و هم از لحاظ مقدار حافظه های اصلی و جانبی برتر است و در عمل تمامی رایانه های شبکه را مدیریت کرده و به نیازهای آنها پاسخ می دهد.
در شبکه های محلی، رایانه های یک شبکه توسط کابل به یکدیگر متصل می شوند و این در صورتی است که قبلا” در هر یک از رایانه ها بردهای شبکه نصب و تنظیم شده است و کابل ها به درگاه های (Port) این بردها متصل می شوند. در واقع یک کارت شبکه (برد شبکه) در یک سیستم شبکه ای نقش های مهمی را ایفا می کند.
اول این که، داده ها را برای انتقال به کابل شبکه آماده می کند. دوم، وظیفه ی ارسال داده ها به کامپیوتر دیگر را بر عهده دارد. همچنین کنترل داده هایی را که بین کامپیوتر و کابل شبکه ارسال و دریافت می شوند را بر عهده دارد. در مورد کابل شبکه این توضیح ضروری است که رایانه ای که در شبکه قرار دارد فقط می تواند یکی از دو کار، دریافت و ارسال پیام را در یک زمان خاص انجام دهد و این به مفهوم یک طرفه عمل کردن کابل می باشد.
انواع کابل شبکه
نکته ی قابل توجه دیگر این است که پیام ها و یا همان سیگنال های الکتریکی تا زمانی که در کابل شبکه هستند یک انتقال سریال دارند، یعنی به صورت هر بیت به دنبال بیت دیگر در طول کابل حرکت می کنند ولی هنگامی که داخل کارت شبکه هستند به صورت موازی پردازش و ساخت بندی می شوند. کارت های شبکه نیز مانند کارت های صدا و یا کارت های گرافیکی می توانند
۱۶ بیتی یا ۳۲ بیتی باشند. کارت هایی که از نوع ISA می باشند ۱۶ بیتی و انواعی که از PCI هستند ۳۲ بیتی، داده ها را پردازش می نمایند و از مواردی که باعث توانایی یک شبکه ی رایانه ای می شوند سرعت انتقال داده ها توسط شبکه است.
از ملزومات دیگر یک شبکه، کابل کشی آن می باشد و همانطور که اشاره شد، رایانه ها توسط کابل ها به یکدیگر متصل می شوند. قصد بر این است که از کابل های شبکه اطلاعات بیشتری داشته باشیم، بنابراین:
کابل های شبکه
کابل های کواکسیال:
قبلا” این کابل ها پر مصرف ترین کابل ها برای شبکه های رایانه ای بودند. این نوع کابل نسبتا” ارزان، سبک، قابل انعطاف و کار با آنها ساده است. و در فرکانس های بسیار بالا( در حدود گیگاهرتز) قابل استفاده هستند. دو نوع مختلف کابل کواکسیال وجود دارد.
نازک (اترنت نازک) :
نوع نازک می تواند سیگنال ها را تا حدود ۱۸۵ متر بدون تضعیف حمل نماید. اترنت نازک در گروهی به نام RG-58 قرار می گیرد و مقاومت ظاهری (امپدانس) آن ۱۵۰ اهم می باشد.
ضخیم (اترنت ضخیم) :
نوع ضخیم آن که گاهی به نام اترنت استاندارد نیز نامیده می شود، می تواند سیگنال ها را تا حدود ۵۰۰ متر حمل نماید. معمولا” این نوع کابل به عنوان کابل اصلی یا ستون فقرات (Back bone ) یک شبکه در نظر گرفته می شود و توسط دستگاهی به نام فرستنده – گیرنده به کابل های کواکسیال نازک متصل می شود.
کابل های به هم تابیده شده:
در این نوع کابل ها، دو رشته سیم روپوش دار وجود دارند که برای کاهش امواج و سیگنال های مزاحم (نویزnoise) تعبیه شده اند. تعدادی از این جفت سیم ها در داخل غلاف پلاستیکی قرار دارند و یک کابل را تشکیل می دهند. اگر مجموعه ی سیم های تابیده شده داخل یک روپوش آلومینیومی باشند به نام STP و در غیر این صورت به نام UTP خوانده می شوند.
- کابل هایی از نوع UTP به چند دسته (Category) تقسیم بندی می شوند که نوع متداول آن UTP دسته ۵ یا به اصطلاح (UTP Cat 5) می باشد.
- کابل نوع Cat 5 شامل چهار زوج سیم مسی مارپیچ است و سرعت انتقال داده ها در آن حدود mbps 100(مگابیت در ثانیه) می باشد.
فیبر نوری:
این نوع کابل ها به جای استفاده از جریان الکتریکی (سیگنال ها) از نور برای انتقال اطلاعات بهره می برند و بنابراین نسبت به انواع دیگر کابل ها نویز کمتری دارند. کابل فیبر نوری می تواند داده ها را تا فواصل دورتری انتقال دهد و ظرفیت و سرعت آن نیز نسبت به دیگر کابل ها بیشتر است. هزینه ی نسبتا” زیاد و اتصال بندی مشکل آن، از معایب استفاده این نوع کابل می باشد و هنوز به طور کامل متداول نشده است.
نمایندگی سونی / نمایندگی ال جی / نمایندگی سامسونگ /تعمیر ویدئو پروژکتور / نمایندگی تعمیرات پروژکتور / نمایندگی شارپ / نمایندگی کپی شارپ /نمایندگی فتوکپی شارپ / تعمیر موبایل / تعمیر تبلت / تعمیرات لپ تاپ / تعمیرات نوت بوک / نمایندگی دل / مرکز تعمیر کپی /
تعمیر دستگاه کپی / فروش دستگاه کپی / نمایندگی کپی /نمایندگی کونیکا مینولتا / نمایندگی Konica Minolta / تعمیرات موبایل / نمایندگی ایسوس / تعمیرات ایسوس / تعمیرگاه ایسوس / نمایندگی asus