یکی از کار های مهمی که کاربران تلفن های همراه باید در زمان خرید یا فروش گوشی های شان انجام دهند، انتقال مالکیت گوشی است. این مهم، در زمانی که یک گوشی دست دوم خریداری می شود، حائز اهمیت است.
فروشنده گوشی باید مالکیت دستگاه خود را به خریدار انتقال دهد. با انتقال مالکیت تلفن همراه به صورت قانونی، مالکیت گوشی از فروشنده به خریدار منتقل شده و کاربر می تواند دستگاه را به نام خود فعال کند. اما این انتقال به چه معناست، چه اهمیتی دارد و چگونه انجام می شود، مواردی است که می خواهیم در ادامه مبحث آموزش ترفند های انتقال مالکیت گوشی به آن ها بپردازیم.
انتقال مالکیت گوشی به چه معناست؟
زمانی که می گوییم فروشنده گان گوشی های دست دوم باید مالکیت گوشی را به خریدار انتقال دهند، در واقع منظور فعال کردن آن دستگاه با سیم کارت خریدار است. زمانی که کار انتقال مالکیت گوشی انجام و دستگاه با سیم کارت خریدار فعال شد، دیگر مشکلی نیز در آنتن دهی و اتصال به اپراتور سیم کارت گوشی به وجود نمی آید. البته که این امر تنها متوجه خرید و فروش گوشی است و در خصوص تعویض سیم کارت انتقال مالکیت تلفن همراه ضرورتی ندارد. به نوعی کار انتقال مالکیت دستگاه، حکم انتقال سند را دارد و به این ترتیب خریدار مالک قانونی تلفن همراه مورد نظر است.
حتما بخوانید: علت نخواندن سیم کارت در گوشی چیست؟
چند روش برای انتقال مالکیت گوشی وجود دارد؟
برای این که بتوان کار انتقال مالکیت تلفن همراه را انجام داد، باید از سامانه ای به نام سامانه همتا استفاده کرد. آدرس ورود به این سامانه، سایت www.hamta.ntsw.ir است. البته می توان از طریق کد دستوری #۷۷۷۷* و همچنین اپلیکیشن همتا نیز وارد این سامانه شد. در هر یک از این روش ها، مسیری دنبال می شود که می توان مالکیت گوشی را انتقال داد. در نتیجه در کل می توان سه روش را برای انتقال مالکیت گوشی دنبال کرد. در ادامه یکی از این روش ها را توضیح خواهیم داد.
1. نحوه انتقال مالکیت گوشی از طریق کد دستوری *7777#
- برای انتقال مالکیت گوشی از این طریق، ابتدا باید کد دستوری #7777* را شماره گیری کنید.
- سپس عدد سه را که مربوط به گزینه انتقال مالکیت است را ارسال نمایید.
- با انجام این کار یک لیست از دستگاه های تلفن همراهی نمایان می شود که تحت مالکیت سیم کارت شما است.
- عدد 0 را ارسال کنید تا بتوان شناسه جدید را نیز به این لیست افزود.
- حال باید شناسه یا IMEI گوشی که خریداری کرده اید را وارد کرده و آن را ارسال کنید.
- حال شناسه دستگاه جدید نیز به کارتابل سامانه همتا اضافه می شود.
- در مرحله بعد، نوبت به وارد کردن شماره تلفن سیم کارتی است که می خواهیم مالکیت گوشی را به آن شماره انتقال دهید.
- بعد از مشاهده اطلاعات شناسه و شماره همراه، در صورت تطابق آن را تایید کنید تا کد فعال سازی برای شماره سیم کارت ثبت شده ارسال شود.
- تا این جای کار، فرایند انتقال مالکیت گوشی انجام شده و تنها فعال سازی با استفاده از کد ارسالی باقی می ماند.
- برای فعال سازی نیز می توان یا از طریق سایت یا همان کد دستوری #7777* فرایند فعال سازی را انجام و کار انتقال مالکیت را به اتمام رساند.
انتقال مالکیت گوشی های آیفون به چه صورت است؟
در خصوص گوشی های برند اپل نیز انتقال مالکیت موبایل به دلیل اعلام رسمی خود شرکت ضرورت دارد. در کنار فعال سازی و رجیستری گوشی، در خصوص گوشی های نو و دست دوم باید کار انتقال مالکیت دستگاه نیز انجام شود. فرایند انتقال مالکیت تلفن های همراه آیفون نیز درست از همان سه روش ذکر شده در بالا انجام می شود.
در سامانه همتا باید شناسه گوشی و شماره سیم کارت مربوطه ثبت شده و با ارسال کد فعال سازی، کار فعال کردن گوشی با سیم کارت مورد نظر انجام شود. اهمیت و ضرورت انتقال مالکیت گوشی های آیفون نیز درست مانند سایر گوشی ها است و در صورت عدم انجام این کار در زمان خرید، تمام عواقب و مسئولیت های آن بر عهده خود خریدار خواهد بود. نکته مهم در خصوص گوشی های آیفون و سایر گوشی ها این است که توصیه می شود حتما قبل از خرید، انتقال مالکیت و فعال سازی، حتما استعلام اصالت این دستگاه ها انجام شود.
پیشنهاد سایت: آموزش رجیستری گوشی در سامانه همتا
برای استعلام مالکیت موبایل چه کاری باید انجام داد؟
قبل از خریداری یک گوشی، چه یک گوشی نو چه یک دستگاه دست دوم و کارکرده، باید از اصالت دستگاه از طریق استعلام موبایل اطمینان پیدا کرد. با این استعلام می توان از قانونی بودن گوشی، مشخصات ظاهری و شرکت وارد کننده گوشی و نوع واردات آن مطمئن شد. برای استعلام گرفتن نیز می توان از هر یک از روش های دسترسی به سامانه همتا استفاده کرد. برای مثال با گرفتن کد دستوری *7777# می توان از طریق گزینه استعلام اصالت، شناسه 15 رقمی گوشی یا همان کد IMEI را وارد و استعلام گوشی مورد نظر را از طریق پیام کوتاه دریافت کرد.
انجام این کار پیش از انتقال مالکیت گوشی توصیه می شود، چرا که اگر شناسه وارد شده شناسایی نشود و غیر قانونی باشد، عملا نمی توان این دستگاه را تحت مالکیت درآورد و آن را فعال کرد و به نوعی فعال شدن آن در سامانه همتا امکان پذیر نیست. مراکز معتبری همچون مرکز سخت افزار ایران می توانند خریداران را در تشخیص گوشی های اصلی از گوشی های غیر قانونی و دارای مشکل راهنمایی کنند.
این مقاله کاربردی را بخوانید: آموزش ساخت امضای الکترونیک با گوشی
اگر کار انتقال مالکیت گوشی انجام نشود، چه می شود؟
کار انتقال مالکیت تلفن همراه شاید در نگاه اول چندان حائز اهمیت نباشد، اما بعد از آگاهی یافتن از مشکلاتی که ممکن است ایجاد شود، اهمیت آن پررنگ تر می شود. اول این که کار انتقال مالکیت تنها توسط فروشنده می تواند انجام شود و به همین دلیل انتقال در زمان خرید گوشی و در حضور فروشنده الزامی است.
از طرفی اگر فرایند انتقال و فعال سازی صورت نگیرد، گوشی قادر به خواندن سیم کارت خریدار نیست و آنتن آن قطع می شود. از طرفی نیز اگر این کار در همان زمان خرید گوشی صورت نگیرد، تمام عواقب آن متوجه شخص خریدار است. اگر کار انتقال مالکیت گوشی انجام نشود، برای فرد خریدار دائما پیام های سامانه همتا مبنی بر ضرورت انتقال ارسال می شود.