همانطور که خودتان هم میدانید کارت صدا یکی از مهمترین اجزاء سختافزاری کامپیوتر است که وظیفه کلی آن پخش و ضبط صداست. قبل از اینکه پای کارت صدا به کامپیوترها باز شود، صدا در کامپیوتر توسط بلندگوهای داخلی پخش میشد و این بلندگوها توان خود را از مادربرد میگرفتند تا اینکه اواخر سال 1980 استفاده از کارت صدا در کامپیوترها شروع شد.
کارت صدا سیگنالها را جهت پخش، دریافت و ذخیرهسازی در کامپیوتر آمادهسازی میکند؛ اما گاهیاوقات ممکن است به دلایل مختلفی از جمله وارد شدن ضربه به سیستم، نفوذ رطوبت و گرد و غبار به آن و همچنین نوسان برق دچار آسیبدیدگی شده و عمل نکند یا اینکه صدا را با خش خش پخش کند؛ از اینرو باید کامپیوتر را به مرکز تعمیرات سپرد تا کارت صدا آن مورد عیبیابی و تعمیرات تخصصی قرار بگیرد.
اگر دوست دارید بیشتر با عملکرد کارت صدا، انواع آن و عمدهترین مشکلاتی که برای کارت صدا به وجود میآید آشنا شوید، ادامه این مطلب را از دست ندهید؛ چراکه قرار است شما را با یکی از بهترین مراکز تعمیر کارت صدا نیز آشنا کنیم.
بررسی کاربرد کارت صدا در کامپیوتر
قبل از اینکه به سراغ رایجترین مشکلات کارت صدا و بررسی امکان تعمیر کارت صدا برویم، شما را با کاربرد کارت صدا در کامپیوتر، انواع و بخشهای مختلف آن آشنا خواهیم کرد. کامپیوترها به عنوان دستگاههای دیجیتالی در پایینترین سطح خود تنها قادر به تشخیص اعداد صفر و یک هستند. دلیل اصلی که به این مسئله اشاره کردیم این بود که فایلهای صوتی نیز به همین صورت روی دیسک ذخیره میشوند. در مقابل صدا، به عنوان موج آنالوگ شناخته میشود. برخورد امواج آنالوگ به پردهی گوش، باعث شنیده شدن صدا میشود. با این وجود میتوان گفت مهمترین عملکردی که یک کارت صدا دارد، تبدیل سیگنالهای دیجیتال به آنالوگ و تحویل آن به بلندگوها و پخش صدا است؛ البته در حالت برعکس نیز میتواند، امواج آنالوگ را به سیگنالهای دیجیتال برای ذخیرهسازی تبدیل کند.
با انواع کارت صدا و بخشهای آن آشنا شوید
در اکثر مادربردهای امروزی، میتوان کارت صداهای آنبرد (On Board) را مشاهده کرد. با این وجود علاوه بر کارت صدا آنبرد یا مجتمع، کارت صداهای جداگانهای نیز در دو نوع داخلی (Internal) و خارجی (External) طراحی و تولید شدهاند که موجب بهبود عملکرد صوتی در کامپیوترها شدهاند. میتوان بخشهای اصلی کارت صدا را به چهار بخش کلی تقسیم کرد که به شرح زیر میباشند:
مبدل آنالوگ به دیجیتال یا ADC
مبدل دیجیتال به آنالوگ یا DAC
واسط اتصال کارت صدا به کامپیوتر که میتواند در کارتهای داخلی از نوع PCI و در کارتهای خارجی از نوع USB باشد.
درگاههایی که برای اتصال ورودیها و خروجیهای صدا استفاده میشوند.
عمدهترین مشکلات کارت صدا
اکنون که با کاربرد و انواع کارت صدا آشنا شدید، وقت آن رسیده است که با عمدهترین مشکلات کارت صدا نیز آشنا شوید تا اگر کارت صدا سیستم شما نیز با چنین مشکلاتی مواجه شد، کامپیوتر خود را جهت عیبیابی و تعمیر کارت صدا به واحد تعمیرات کامپیوتر در مرکز سخت افزار ایران بسپارید. رایجترین مشکلات کارت صدا به شرح زیر میباشند:
- قطع شدن کامل صدا
- سوختن برد کارت صدا
- سوختن قطعات روی برد کارت صدا
- عدم نصب درایور کارت صدا در کامپیوتر
- پخش شدن صدا از هدفون درحالیکه هیچ صدایی از اسپیکرها پخش نمیشود
- وجود نویز در صدای خروجی
- کار نکردن پورت ورودی هدفون کارت صدا
- شناسایی نشدن کارت صدا توسط ویندوز
- کار نکردن پورت ورودی و خروجی اسپیکر کارت صدا
خدمات تعمیر کارت صدا
- تعمیر برد کارت صدا
- رفع مشکل قطع شدن کامل صدا
- رفع مشکل نداشتن صدا از اسپیکرها
- رفع مشکل وجود نویز در صدای خروجی
- تعمیر و تعویض قطعات معیوبشده برد کارت صدا
- تعمیرات انواع کارتهای صدا از کارت صدا آنبرد گرفته تا کارتهای صدا مجزا
- رفع مشکل سولفات برد کارت صدا
- رفع مشکل عدم نصب درایور کارت صدا
- تعمیر و تعویض پورت ورودی هدفون کارت صدا
- رفع مشکل عدم شناسایی کارت صدا توسط ویندوز
- تعمیر و تعویض پورت ورودی و خروجی اسپیکر کارت صدا