طرز کار اسپیلت و نگات مربوط به آن در این مطلب مورد بررسی قرار می گیرد. اسپیلت یکی از انواع کولر گازی است که از دو واحد داخلی و خارجی تشکیل شده است. این دستگاه هوای خنک را از طریق یک واحد داخلی نصب شده روی دیوار یا سقف، و یا در برخی موارد منافذی درون زمین به محیط منتقل می کنند. جالب است بدانید که پر مصرف ترین مدل اسپیلت، مدلی است که رو دیوار نصب می شود. در گذشته و اسپیلت ها بیشتر در مناطقی مورد استفاده قرار می گرفتند که رطوبت هوا بالا بوده و در تابستان، کاربران وضعیت شرجی را تجربه می کردند.
در این شرایط آب و هوایی کولر های آبی گزینه مناسبی نبوده و تنها کولر گازی و اسپیلت می توانند خنکای محیط را فراهم نمایند. امروزه کاربران در محیط های گرم و خشک نیز به این دستگاه علاقه مند شده و برای تهویه محل زندگی خود از آن استفاده می کنند. در این مطلب اطلاعات جالبی را در مورد طر کار اسپیلت در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار می دهیم.
طرز کار واحد داخلی اسپیلت
پیش تر اشاره کردیم که اسپیلت دارای دو واحد داخلی و خارجی می باشد. درون واحد داخلی پنلی وجود دارد که صفحاتی فلزی روی آن نصب شدهاند؛ در تعمیرات اسپیلت به این صفحات فلزی فین گفته می شود. کار این فین ها این است که ماده خنک کننده (مبرد) را که در حالت مایع و بسیار سرد است از خود عبور داده و به سایر بخش ها انتقال دهند. هوای محیطی که اسپلیت در آن نصب شده است، توسط موتور اپراتور و دمنده به این صفحات دمیده و خنک می شود. پروانه دوم که به قسمت جلوی موتور فن متصل است هوا را از مجرای ورودی خارج کرده و سرما را وارد می کند. هوا برای خروج از واحد داخلی کولر از دریچه مخصوصی (که به خروجی هوا نامیده میشود) می گذرد. جالب است بدانید که برای جلوگیری از ورود گرد وغبار، یک فیلتر سیمی یا اسفنجی پشت این دریچه نصب شده است.
طرز کار واحد خارجی اسپلیت
آنچه در طرز کار اسپیلت مهم تلقی می شود این است که این دستگاه یک واحد خارجی هم دارد. در توضیح طرز کار این واحد باید گفت که پس از آن که مایع مبرد باعث خنک شدن هوای اطراف فینها شد، مایع افزایش دما یافته و به گاز تبدیل می شود. این گاز به یونیت خارجی منتقل شده و با عبور از کمپرسور، پر فشار می شود. در مرحله بعدی، شده و سپس گاز مبرد از کندانسور عبور کرده و دمای خود را از دست می دهد؛ به این ترتیب گاز مجددا به مایع تبدیل می گردد.
در مرحله بعد، مایع ایجاد شده از لوله های مویین عبور کرده و با افت فشار به شدت سرد می شود. سپس این مایع به سمت اواپراتور هدایت می گردد. آنچه خواندید، توضیحی کلی در مورد طرز کار اسپیلت بود، در ادامه توضیحات بیشتری را در این مورد ارائه می دهیم.
حالت گرمایشی اسپلیت
در توضیح حالت گرمایشی اسپیلت باید به این نکته اشاره کنیم که تنها برخی از مدل های این دستگاه توانایی تولید و پرتاپ باد گرم را هم دارا می باشند. طرز کار اسپیلت در این حالت به این صورت است که چرخه فوق از طریق یک شیر چهارطرفه تغییر کرده و گاز سرد کننده گرم می شود. این گاز از طریق کمپرسور، مستقیما به سمت اواپراتور رفته و در آنجا با از دست دادن گرمای خود باعث گرم شدن لوله های اواپراتور می گردد. در نتیجه این فرایند، محوطه نصب اسپیلت گرم می شود.
حالت سرمایشی اسپیلت
نکته ویژه ای که در مورد اسپیلت وجود دارد این است که برخی از مدل های این دستگاه دو کاره اند؛ یعنی هم در زمینه گرمایش کار می کنند و هم سرمایش. طرز کار اسپیلت در حالت سرمایش به این صورت است که گاز مبرد درون کمپرسور متراکم شده و با فشار به سمت کندانسور حرکت می کند. پس از تبدیل شدن به مایع، از کندانسور عبور کرده و دچار افت فشارشدید می شود. در اثر این افت فشار مقداری حالت دو فازی (مایع و گاز) به خود گرفته و به سمت ورودی اواپراتور هدایت می شود. سپس مایع مبرد در محل اواپراتور ( تبخیر کننده ) تبخیر و دوباره به گاز تبدیل می شود. فرایند تبخیر باعث می گردد که گرمای مایع به محیط منتقل شده و به این ترتیب، شما هوای خنک را احساس نمایید.
خدمات پس از فروش اسپیلت
مرکز سخت افزار ایران، سرویس های حوزه فروش اسپیلت، تعمیر و خدمات پس از فروش اسپیلت را به کاربران ارائه می دهد. کاربران این مرکز پس از پایان فرایند خرید نیز از حمایت های کارشناسان ما بهره مند بوده و سرویس های متنوعی را دریافت می نمایند. تعمیرات اسپیلت به عنوان یکی از مهم ترین خدمات پس از فروش این دستگاه به شمار می رود. متخصصین مجربی در واحد تعمیراتی اسپلیت حضور داشته و با استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات روز دنیا، اقدام به بررسی و ترمیم انواع مدل های این محصول می نمایند.
نصب و راه اندازی نیز به عنوان یکی دیگر از خدمات پس از فروش اسپیلت در مرکز سخت افزار ایران به کاربران ارائه می گردد. شما عزیزان می توانید ضمن تماس با این مرکز، شاهد حضور تیم متخصص در محل مورد نظر خود و نصب و راه اندازی اسپلیت خریداری شده باشید.