تجهیزات Passive شبکه آن قسم تجهیزاتی هستند که برای کار کردن نیازی به جریان برق ندارند. تجهیزاتی نظیر کابل، کیستون، سوکت، داکت، رک و.. که در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند و برای کار کردن نیازی به جریان برق ندارند، تجهیزات Passive هستند. به عبارتی دیگر تجهیزات Passive به قطعاتی گفته می شود که به برق متصل نمیشوند و در تولید، هدایت و یا تقویت سیگنالها نقشی و فعالیتی ندارند. در مقابل تجهیزاتی که نیاز به جریان الکتریکی برق برای کار کردن دارند تجهیزات اکتیو شبکه هستند. (تجهیزاتی نظیر سوئیچ، روتر، سرور و…)
آشنایی با تجهیزات Passive
برخی از تجهیزات Passive مورد استفاده در شبکه عبارتند از:
- انواع FLB – FLOOR BOXES FOR RAISED FLOORS
- انواع FACE PLATE
- انواع سوکت دیواری
- انواع Inline Coupler
- انواع ابزار نظیر Crimping، Striper، Punch Down و…
- انواع USB HUB
- انواع تستر
- انواع رک آماده نصب ( با تجهیزات داخلی)
- انواع Patch Panel برای کابل های Cat 5, Cat6 وFiber Optic
- انواع Cable Management و Rack Panel
- انواع Power Module برای Rack
- انواع کابل
- انواع Patch Cable
- انواع Connector
- انواع Keystone
در بخش های آتی توضیحاتی مختصر در باب هر یک از تجهیزات Passive شبکه ارائه خواهد شد.
پیشنهاد سایت: انواع تستر شبکه
1. داکت/ترانک در تجهیزات Passive شبکه
اولین نوع از تجهیزات Passive شبکه که به آنها خواهیم پرداخت داکت و ترانک است. ساختمانهایی که کابلکشی برق و شبکهشان بهصورت توکار انجام نشده است یا کابلکشیشان نیاز شبکه را پاسخگو نباشد، در آنها از داکت یا ترانک استفاده می شود. داکت و ترانک محفظهای معمولاً از جنس PVC هستند. از این محفظه ها برای عبور دستههای کابل برق یا شبکه از رک تا پریزهای شبکه استفاده میشود تا علاوه بر جلوگیری از به هم پیچیدگی کابلها در طول مسیر عبوری، زیبایی فضای محیط نیز مهیا شود. اما تفاوت این دو تجهیزات Passive در آن است که از ترانک ها به دلیل سایز و ابعاد بزرگ برای کابلهای بیشتر و مهمتر از آن ایجاد نودهای شبکه و برق توکار استفاده میشوند.
اما برای مسیرهایی که حجم کابل عبوری کمتر است از داکت استفاده میشود. برای مثال داکت های کفخواب برای انتقال کابل شبکه از ترانک به زیر میز کاربر یا استفاده از داکت های سایز ۱X1 برای انتقال کابل دوربین نصبشده روی دیوار به ترانک و… . لازم به ذکر است که ترانک ها و داکت ها غالباً در قطعهای ۲ متری تولید و عرضه میشوند که هر قطع ۲ متری را یک شاخه میگویند. از برندهای خارجی مطرح درزمینه تولید ترانک و داکت میتوان به Schneider، Legrand، DLX و … و برندهای ایرانی مطرح میتوان به سوپیتا، دانوب، البرز و … اشاره کرد.
نوع داکت / ترانک
- داکت دیواری
- داکت کفخواب
- داکت های شیاردار
2. کابل شبکه در تجهیزات Passive شبکه
کابل ها را می توان عضو ثابت و جدانشدنی تمامی شبکه ها دانست. احتمال این که شبکه ای وجود داشته باشد که در آن از کابل استفاده نشده باشد بسیار کم است. یک کابل درواقع متشکل از ۸ رشته سیم مسی است که در داخل یک پوشش پلاستیکی در کنار هم قرار گرفته اند. از ابتدای ساخت تاکنون کابلها استانداردهای مختلفی را تجربه کرده اند و تفاوت آنها در سرعتهای عبوری دیتا میباشد. جدول زیر این استانداردها، فرکانس و حداکثر سرعت عبوری دیتا را به نمایش میگذارد:
3. کیستون در تجهیزات Passive شبکه
کیستون جز دیگری از تجهیزات Passive شبکه است. منظور از کیستون قسمت مادگی است که جهت اتصال سوکت های RJ 45 میورد استفاده قرار می گیرد. این کیستون ها درون نودهای شبکه و یا پچ پنل ها قرارمی گیرد.
4. فیسپلیت در تجهیزات پسیو شبکه
یکی دیگر از تجهیزات Passive شبکه فیسپلیت است. فیسپلست در واقع خش اصلی نود شبکه را تشکیل میدهد و محلی است که کیستون در آن محکم شده و قرار میگیرد.
این مقاله را از دست ندهید: انواع کانکتور شبکه
5. کادر (فریم) در تجهیزات Passive شبکه
بخشی که فیسپلیت درون آن قرار میگیرد و در دو نوع توکار و روکار ساخته میشود کادر یا فریم است. اقلام توکار در داخل ترانک و یا دیوار قرار میگیرند و مدلهای روکار آنکه با نام کیستون باکس شناخته می شود برای اتصالات روکار استفاده میشود. شایان ذکر است در کیستون باکس جزئی با نام فیسپلیت وجود ندارد و کیستون مستقیم درون کیستون باکس قرار میگیرد.)
6. پچ پنل در تجهیزات Passive شبکه
جز دیگری که در میان تجهیزات Passive شبکه می توان از آن یاد کرد، پچ پنل است. پچ پنل ها در ۲ نوع کیستونیLoaded و بدون کیستونUnloaded وجود دارند. پمدلهای کیستونی پچ پنل یک قسمت سرتاسری برای اتصال سیمهای هر کابل دارد ولی در مدلهای بدون کیستون روی پچ پنل ۲۴ یا ۴۸ سوراخ برای نصب کیستون وجود دارد یعنی انتهای هر کابل به یک کیستون متصل شده و کیستون دورن پچ پنل قرار میگیرد و محکم میشود. پچ پنل در جایی کاربرد دارد که کابلهای شبکه از نودها کشیده شد و همگی یکجا جمع می شوند تا به سوئیچ نصب شود. در این زمان باید کابلهای شبکه به درون رک رفته و در آنجا به پچ پنل نصب شوند. در این حالت برای هر پورت یک پچ کورد کوتاه اتصال به سوئیچ برقرار می شود.
7. پچ کورد در تجهیزات پسیو شبکه
جز دیگری از تجهیزات Passive شبکه، کابلهای آمادهای هستند که از آنها با نام پچ کورد یاد می شود. سری و نسخه های جدیدی از پچ کورد ها که به نام پچ کوردهای فلت معروف هستند نیز تولید شده اند که کاربرد آنها در مکان هایی است که امکان استفاده از کابل های معمولی وجود ندارد مثلاً زیر فرش یا زیر در و … . پچ کوردها معمولاً در متراژهای ۳۰ سانتیمتری، ۵۰ سانتیمتری، ۱ متری، ۲ متری، ۳ متری، ۵متری، ۱۰متری، ۱۵ متری تولید میشود و در همان کارخانه ۲ سر آن به سوکت RJ45 پانچ میشود.
8. رک در تجهیزات Passive شبکه
رک جز دیگری از تجهیزات Passive شبکه است که در این بخش به آن می پردازیم. رک محل قرارگیری سوئیچ، سرور، روتر، فایروال و پچ پنل ها است. از نظر نوع چینش، رک ها به ۲ نوع دیواری و ایستاده تقسیم می شوند. نوع دیواری آن مناسب جمع شدن یکجای کابلهای شبکه و سوئیچ هر طبقه است و نوع ایستاده آن مناسب برای تمام سوئیچها، روتر ها و appliance های شبکه است. رکها دارای دربهای فلزی، شیشهای و ترکیبی فلزی- شیشهای میباشند. فاصله بین هر یونیت ۴۴٫۴۵ میلیمتر است و واحد اندازه رک، یونیت هست. رک های ۶ یونیت، ۹ یونیت و ۱۲ یونیت قابلنصب روی دیوار و رکهای ۱۶ یونیت تا ۴۲ یونیت رکهای ایستاده هستند که روی پایه و چرخ قرار میگیرند. رک ها را بر اساس عمقشان نیز می توان تقسیم بندی کرد. رکهای دیواری دارای عمقهای ۳۰،۴۵ و ۶۰ میباشد و رکهای ایستاده دارای عمقهای ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰ میباشد که از این میان رکهای عمق ۱۰۰ مناسب برای سرور میباشد.
خدمات تخصصی هاردورسنتر: طراحی و اجرای شبکه
9. مدیریت کابل Cable Management
مورد نهایی در تجهیزات Passive شبکه مدیریت شبکه است که همانطور که از اسم آنها مشخص است برای مدیریت آشفتگی پچ کوردها و یکجا جمعکردن آنها استفاده میشود چراکه ممکن است پچ کوردها جلوآمده و مانع بسته شدن در رک شوند. مدیریت شبکه عموماً در دو نوع عمودی و افقی تولید می شود. نمونه های افقی تجهیزات شبکه معمولاً در حدفاصل پچ پنل و سوئیچ قرار میگیرند و مدیریت کابل عمودی که غالباً در رک های ایستاده وجود دارد بهمنظور متراکم کردن کابلهای ورودی به داخل رک تا پشت پچ پنل استفاده میشود.
طراحی و راه اندازی شبکه
مهندسان طراحی شبکه حاضر در مرکز سخت افزار ایران توانایی طراحی و پیادهسازی گستره متنوعی از سیستمها و ساختارهای فناوری اطلاعات را دارند و در این مسیر موفق به اجرای برنامه های گسترده و موفقی شده اند. کارشناسان ما در بخش سخت افزار شبکه به دلیل سالها تجربه در امرِ پیادهسازی، نصب و راهاندازی شبکه، آشنایی و تسلط کاملی با شیوههای نگهداری تجهیزات شبکه اعم از تجهیزات Passive و تجهیزات اکتیو شبکه و سازمان دارند و از این رو میتوانند بهترین راهکارهای موجود را در اختیار شما قرار دهند. شما میتوانید بهترین شیوهها و راهکارها را در راستای تعمیر و نگهداری سخت افزارهای شبکه و سایر سخت افزارهای سازمان از کارشناسان مجرب و مهندسان متعهد مرکز طراحی شبکه دریافت نمایید.
مرکز سخت افزار ایران
مرکز سخت افزار ایران یکی از مراکز پیشرو در ارائه خدمات و سرویس های تعمیر دستگاه های هوشمند الکترونیکی، چاپ، ارتباطی و خانگی است. این مرکز جهت ارائه بالاترین سطح کیفی خدمات، زبده ترین کارشناسان و مهندسان دو حوزه سخت افزار و نرم افزار را به همکاری فراخوانده است و پیشرفته ترین تجهیزات روز دنیا را در اختیار آنان نهاده است. بهرهمندی از ابزارآلات پیشرفته و تکنولوژیهای روز دنیا جهت تعمیر، این مرکز را به عنوان بهترین و مجهزترین مرکز تعمیرات در ایران مطرح ساخته است. خدمات ارائه شده در مرکز سخت افزار ایران در برگیرنده تمامی خدمات و سرویس های مرتبط با دستگاه های هوشمند و الکترونیکی امروزی اعم از گردگیری، بازسازی، تعویض، تعمیر و … است؛ از همین رو کاربران دستگاه های هوشمند خانگی، چاپ و ارتباطی می توانند در صورت نیاز به هریک از آنها، به این مرکز مراجعه نموده و تخصصی ترین خدمات ممکن را دریافت نمایند. مرکز سخت افزار ایران، مجهز به بخش CRM ( واحد ارتباط با مشتریان) است تا تمامی خدمات ارائه شده در این مرکز زیر نظر این واحد مورد بررسی قرار گیرد و مشکلات احتمالی به مدیریت مرکز گزارش گردد.
اخبار، مقالات، محصولات و سوالات متداول در سایر بخش های وب سایت قابل پیگیری است.