جستجو کردن
اشتراک گذاری

نحوه رسوب گیری آبگرمکن دیواری به چه صورت است؟

آبگرمکن های دیواری که موظف به تامین آب گرم مصرفی هستند، برای این که بتوانند به خوبی کار خود را انجام داده و آب گرم کافی را تامین کنند، نیاز به مسیر لوله کشی سالم و بدون گرفتگی دارند. اما در واقعیت آبی که از این لوله ها عبور می کند به دلیل داشتن املاح و نمک های معدنی بعد از گذشت مدتی مسیر این لوله ها را مسدود کرده و با تجمع رسوب در لوله های آب آبگرمکن دیواری، دستگاه قادر به تامین آب گرم کافی نیست. به همین دلیل به رسوب گیری آبگرمکن دیواری نیاز است تا بتوان بازدهی دستگاه را مجدد به حالت قبل بازگرداند.

رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به معنی گرفتن جرم ها و از بین بردن رسوباتی است که با گذشت زمان در لوله های آب ته نشین شده است. برای این کار روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه می خواهیم به آن ها بپردازیم. معمولا بهتر است برای رسوب گیری آبگرمکن دیواری از یک سرویس کار مجرب درخواست کمک کنید. مرکز سخت افزار ایران آماده ارائه خدمات مورد نیاز تعمیر و نگهداری انواع آبگرمکن دیواری و پکیج به مشتریان است.

رسوب گیری آبگرمکن دیواری

چرا به رسوب گیری آبگرمکن دیواری نیاز است؟

برای عملکرد آبگرمکن، آب شهری از لوله های آب منتهی به دستگاه عبور کرده و این جریان دائمی در طول زمان موجب تجمع املاح و رسوباتی در این لوله ها می شود. در نتیجه جمع شدن این رسوبات، دیواره لوله ها باریک و تنگ شده و آب دیگر نمی تواند به راحتی از آن ها عبور کند. در نتیجه فشار آب کافی برای آبگرمکن تامین نمی شود و دستگاه نمی تواند به میزان کافی حرارت را به آب مصرفی درون لوله ها انتقال دهد.

در نتیجه نه تنها فشار آب کم می شود، بلکه آب دائما سرد و گرم شده و بعد از مدتی اصلا آب گرم نمی شود. تمام این موارد می تواند موجب هدر رفت انرژی، آب و از همه مهم تر در دراز مدت موجب خرابی آبگرمکن هم شود. به همین دلیل رسوب گیری آبگرمکن ضرورت بسیار زیادی دارد و باید در اسرع وقت انجام شود.

دلایل رسوب گرفتن لوله های آبگرمکن چیست؟

علاوه بر جریان آب و نمک و املاحی که در آن است، دلایل دیگری هم می توانند عامل رسوب گرفتن لوله های آبگرمکن باشند. یکی از این موارد، تنظیم نبودن شعله های شمعک است. علاوه بر این اگر رسوب گیری آبگرمکن دیواری قبلا به درستی انجام نشده باشد و این کار به صورت ناقص انجام شده باشد، ممکن است مجدد به رسوب زدایی نیاز باشد.

برخی تعمیرات دستگاه از جمله تعمیر پکیج و آبگرمکن که به جوشکاری لوله ها و زانو های U شکل مبدل گرمایی نیاز دارد هم می تواند به دنبال نفوذ و تجمع مواد جوشکاری، منجر به گرفتگی لوله ها و تجمع رسوب در آن ها شود.

روش های رسوب گیری آبگرمکن دیواری

برای رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به صورت کلی می توان از دو روش رسوب گیری ثقلی و رسوب گیری پمپی استفاده کرد. هر دوی این روش ها، بسیار تخصصی هستند و بهتر است انجام آن ها را به یک سرویس کار مجرب بسپارید. نقطه مشترک هر دو روش رسوب گیری آبگرمکن دیواری، استفاده از اسید برای شست و شوی مسیر جریان آب است که به آن اسیدشویی نیز می گویند. به همین دلیل این جرم گیری می تواند روشی خطرناک هم باشد و حتما انجام آن به ابزار تخصصی و لوازم ایمنی لازم نیاز دارد.

رسوب گیری آبگرمکن دیواری به روش ثقلی

یکی از روش های رسوب گیری روش ثقلی است که در آن به ابزار های اختصاصی همچون لوله پلی پروپلین، قیف پلاستیکی، لوازم ایمنی و اسید کلریدریک یا جوهر نمک 20 درصد نیاز است. برای شروع باید آبگرمکن را خاموش و تمام شیر های ورودی آب و گاز را بست. در ادامه باید مبدل زیر کلاهک را جدا کرده و با فوت کردن در آن، تمام آب موجود در مبدل را خارج کنید.

با قرار دادن شلنگ لاستیکی و قیف در بالای مبدل، اسیدشویی را شروع کرده و تا زمانی که دیگر اسید به صورت کف مانند از انتهای مبدل خارج نشود، باید ریختن اسید را ادامه داد. بعد از اسیدشویی نیز باید به همین شکل داخل مبدل را با آب شست و شو داد تا کاملا از اسید پاک شود. نکته مهم در این شیوه رسوب گیری آبگرمکن دیواری، توجه به نکات ایمنی در حین اسید شویی است. برای این منظور بهتر است حتما قبل از ریختن اسید یک تشک پلاستیکی پر از آب را زیر مبدل قرار دهید تا با ریختن پر فشار اسید، آسیبی به شما وارد نشود.

رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به روش پمپی

روش دیگری که با آن می توان رسوب گیری آبگرمکن دیواری را انجام داد، روش پمپی است. در آن به ابزار هایی نظیر پمپ اسیدشویی، اسید به میزان یک گالن، آب، لوازم ایمنی و شلنگ قابل انعطاف نیاز است. در این جا باز هم باید دستگاه را خاموش و شیرهای آب و گاز ورودی را بست. سپس مجدد با جدا کردن مبدل، پمپ اسیدشویی را به یک سر مبدل وصل کرد. سمت دیگر پمپ نیز در گالن اسید قرار دارد.

در سمت دیگر مبدل نیز شلنگ پلاستیکی قرار می گیرد تا اسید را به سمت بیرون ( درون یک ظرف مناسب ) هدایت کند. کافی است پمپ اسیدشویی را روشن کرده تا اسید به درون مبدل پمپ شود و به صورت کف از سمت دیگر خارج گردد. باز هم تا زمانی که اسید دیگر به صورت کف خارج نشود، اسیدشویی را ادامه داده و در نهایت شست و شو با آب را انجام دهید. به این ترتیب با شسته شدن اسید درون مبدل با آب، رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به روش پمپی به اتمام می رسد.

نکات مهم رسوب گیری آبگرمکن های دیواری

اول از همه این که باید در اجرای هر یک از روش های رسوب گیری حتما نکات ایمنی رعایت شود و در استفاده از اسید برای شست و شو، جانب احتیاط را رعایت کرد. اسید بسیار سمی و خورنده است و می تواند آسیب های شدیدی را به افراد وارد کند. از طرفی در نظر داشته باشید همیشه تنها رسوب گیری راه حل کافی نیست و برای عملکرد بهتر دستگاه ممکن است به جوشکاری نقاط فرسوده نیز نیاز باشد. تفاوت روش های پمپی و ثقلی نکته مهم دیگری است که باید در نظر داشت.

در روش پمپی آبگرمکن باز نمی شود، ولی در روش ثقلی باید آبگرمکن باز شده و مبدل برای اسیدشویی از آن جدا شود. به همین دلیل به دقت و مهارت بیشتری نیاز است. مرحله شست و شو با آب بعد از اتمام اسیدشویی، مرحله بسیاری مهمی در انجام پروسه رسوب گیری آبگرمکن دیواری است. به جا ماندن اسید درون مبدل می تواند عواقب بسیار خطرناکی را به دنبال داشته باشد.

چگونه از رسوب گرفتن آبگرمکن جلوگیری کنیم؟

رسوب گیری آبگرمکن دیواری کار خطرناک، پردردسر و هزینه بری است. در مواردی اگر سرویس کار یا کسی که اسیدشویی را انجام می دهد مهارت و دقت کافی نداشته باشد، ممکن است به آبگرمکن آسیب نیز برساند. به همین دلیل بهتر است به جای رسوب زدایی آبگرمکن دیواری، به دنبال روشی برای جلوگیری از تجمع رسوب در این دستگاه ها بود.

 اما با وجود آب شهری و پر از املاح چطور می توان از این رسوبات جلوگیری کرد؟ روش پیشنهادی استفاده از رسوب گیر آبگرمکن است. این دستگاه ها به صورت یک دستگاه سختی گیر روی آبگرمکن و پکیج نصب شده و املاح و رسوبات را فیلتر می کنند. به این ترتیب مانع از گرفتن دائمی لوله های آب آبگرمکن شده و دیگر دردسر های رسوب گیری را به دنبال نخواهند داشت.

5/5(2 امتیاز)

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.