آموزش تعویض درام دستگاه کپی که موضوع مقالهی پیشرو است توسط کارشناسان مرکز تعمیرات دستگاه فتوکپی گردآوری و تدوین گشته است. تعویض درام دستگاه کپی به طور کلی شامل پنج مرحله است که آموزشهای گام به گام و مرحله به مرحله ان در بخشهای آتی ارائه شده است. تعویض این بخش از دستگاه کپی، به دلیل حساسیت بالای این قطعه و امکان آسیب به سایر قطعات موجود در اطراف آن، میبایست توسط کارشناسان تعمیرات دستگاه کپی و با استفاده از تجهیزات تخصصی انجام پذیرد. بیتوجهی به این مسئله و تعمیر درام دستگاه فتوکپی توسط افراد نابلد، ممکن است ضمن آسیب به این بخش از دستگاه، سبب تداوم اشکال پیش آمده و هدررفت هزینه گردد.
در صورتی که شما کاربران گرامی امکانات لازم جهت تعویض درام دستگاه کپی را در اختیار دارید، میتوانید با مراجعه به مطالب مرتبط با «آموزش تعویض درام دستگاه کپی» و مشاهده ویدئوی مربوطه، این کار را انجام دهید. توصیه میشود در صورت مواجهه با هر گونه اشکال در روند تعویض درام دستگاه فتوکپی با کارشناسان ما در مرکز تعمیرات دستگاه کپی تماس گرفته و راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.
آموزش تعویض درام دستگاه کپی
در بخش زیر آموزش تعویض درام دستگاه کپی به صورت مرحله به مرحله و گام به گام ارائه شده است. توصیه میشود در صورت مواجهه با هر گونه اشکال در حین تعویض درام از ادامه کار خودداری کرده و از یک کارشناس کمک بگیرید. (آموزش ارائه شده کلی است و ممکن است با دستگاه شما سازگاری نداشته باشد).
بررسی یونیت درام:
یونیت درام را بررسی نمایید و از این مسئله که شاتر لوله تونر مواد زائد، به آسانی و یکنواختی می چرخد، مطمئن گردید. درام را با آزاد کردن 4 زبانه آن خارج کنید. توجه داشته باشید دنده تشخیص کوچک واقع در داخل پوشش به آرامی شل شود.
جداسازی قفل محور درام:
این مرحله از آموزش تعویض درام دستگاه کپی اختصاص به جداسازی قفل محور درام دارد. در این مرحله از تعویض درام دستگاه کپی میبایست قفل محور درام جدا شده و با استفاده از صفحه تثبیتکننده در جهت عقربههای ساعت چرخانده شود. در ادامه محور و درام حذف گردد و هردو بخش با قسمت های جدید جایگزین گردد. نمد قرمز اطراف وایپر بلید با احتیاط بررسی شده و از سالم بودن آن اطمینان حاصل شود. تونر موجود بر روی آن نیز تمیز و پاک شود.
باز کردن مجموعه سیم شارژ:
این مرحله از تعویض درام دستگاه کپی اختصاص به باز کردن مجموعه سیم شارژ (کرونا) دارد. برای این کار مجموعه سیم شارژ (کرونا) را با باز کردن 2 پیچ بزرگ طلایی رنگ باز کنید (در سمت چپ و راست). از سمت چپ تمامی مجموعه را خارج نمایید. دو زبانه پلاستیکی را در جای خود قرار دهید (در سمت چپ و راست).
زبانه فلزی را در مرکز قرار دهید. در این سه نقطه به آرامی مجموعه را به سمت بالا فشار داده و آن را آزاد کنید. قاب شبکهای شکل را از مجموعه شارژر، با فشار دادن در روی زبانه پلاستیک طرف تماس حذف کنید. تیغه زبانه ارهای را تمیز کرده شبکه را تعویض نموده، بلید را با باز کردن 3 پیچ آزاد سازید و بلید را به سمت بالا آزاد سازید.
گردگیری و تمیز کردن:
این مرحله از آموزش تعویض درام دستگاه کپی اختصاص به گردگیری و تمیز کردن درام دارد. در این مرحله، میبایست تونر و فنر مارپیچ را تمیز کنید. در ادامه لوله بازگرداننده تونر استفاده شده را تمیز نمایید. سپس با استفاده از جاروبرقی تمام تونرها را مناسب تمیز کنید. از تمیز شدن تمامی چرخ دندهها و فنر مارپیچ از تونر مطمئن شوید. نمد و فومهای سیلکننده را تمیز کنید.
نصب بلید جدید را انجام داده و 3 پیچ متوسط آن را ببندید. در صورتی که تیغه به پودر آغشته نشده باشد آن را به صورت سطحی با پودر مخصوص بلید یا پودر بچه آغشته کنید. در ادامه روند تعویض درام دستگاه کپی، قسمت شارژر (کرونا) که تمیز شده است را در محل آن نصب کنید. دقت نمایید که ابتدا سمت راست آن میبایست تنظیم گردد و در ادامه لبه سمت چپ تراز گردد. اسلات خود را با زبانهها هماهنگ کنید و آن را به سمت راست فشار دهید. نصب دو پیچ طلایی باقی مانده را نیز انجام دهید.
گریسکاری دندهها و قفل محور:
مرحله نهایی آموزش تعویض درام دستگاه کپی اختصاص به گریسکاری دندهها و قفل محور دارد. اندکی گریس در سمت دندههای غیر تماسی بر روی درام (OPC) و بر روی قفل محور درام بزنید. درام را در محل خود نصب کنید. جهت قفل شدن محور، آنرا در جهت عقربه های ساعت بچرخانید. دنده تشخیص در داخل پوشش درام را نصب نمایید.
در موقعیتی که نشان داده شده است هر دو دنده را نصب نمایید. این سبب میشود تا کپیکننده پس از نصب، مجدداً راه اندازی شود. پوشش درام را نصب نمایید. در این حالت، دنده تشخیص، به صورت شل شده در خواهد آمد. نکته آخر آنکه به تعداد دفعاتی که درام تعویض میگردد در کنار قاب آن، با رنگی مشخص، علامتی قرار دهید.
فیلم آموزش تعویض درام دستگاه کپی
اگر با مطالعه دستورالعمل ارائه شده در بخش فوق موفق به تعویض درام دستگاه فتوکپی نشدید، میتوانید با مشاهده فیلم آموزش تعویض درام دستگاه کپی، ابهامات خویش را رفع کرده و موفق به انجام کار شوید. لازم به یادآوری است در صورتی که توان و یا مهارت انجام این کار ندارید، بهتر است تعویض درام دستگاه کپی را به کارشناسان تعمیرات دستگاه کپی واگذار کنید. این کار از بروز خرابی دو چندان در دستگاه و آسیب به سایر قطعات دستگاه پیشگیری خواهد کرد.
تشخیص زمان تعویض درام دستگاه کپی
خرابی درام دستگاه کپی نشانههایی دارد که در صورت مشاهده آنها میبایست جهت تعویض درام اقدام کرد. برخی از این نشانهها عبارتند از: بسته نشدن درب سمت راست کپی، شنیده شدن صدای نابهنجار از دستگاه کپی و خارج شدن برگه سفید، بروز اشکال در دولوپر دستگاه کپی، خروج صدای نابهنجار از دستگاه کپی، چسبیدن و گیر کردن کاغذ، روشن شدن چراغ درام و نمایش Drum Error، چاپ کم رنگ دستگاه کپی، وجود خطوط سفید در تصویر چاپ شده، ریخته شدن پودر دولوپر (پودر سنگین) به بیرون از دستگاه.
مشاهده هر یک از این موارد میتواند نشانهای دال بر خرابی این بخش و نیاز به تعویض درام دستگاه کپی باشد. تخصصیترین سرویسهای مرتبط با تعمیر، گردگیری، آموزش تعویض درام دستگاه کپی، سرویس و تعویض درام از طریق تماس با مرکز تعمیرات دستگاه کپی و ثبت درخواست تعمیرات کپی در محل قابل دریافت است.