021-62948

اشتراک گذاری

آموزش سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ

آیا تاکنون اصطلاح سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ را شنیده اید؟ مطمعنا اکثر کاربران لپ تاپ حداقل یک بار هم که شده این اصطلاح را شنیده اند اما آیا می دانید منظور از سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک چیست؟

درواقع زمانی که به انجام کارهای ساده و دم دستی بر روی لپ تاپ مشغول هستیم می توانیم از کارت گرافیک مجتمع بر روی لپ تاپ که ضعیف است استفاده کنیم اما زمانی که به انجام کارهای گرافیکی سنگین روی لپ تاپ مشغولیم می توانیم از کارت گرافیک مجتمع به کارت گرافیک مجزا که قدرتمند تر است سوئیچ کنیم. ادامه این مطلب را از دست ندهید تا با نحوه سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک در سیستم خود آشنا شوید.

سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ

منظور از سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک چیست؟

از آن جایی که باتری لپ تاپ ها توان تامین انرژی برای چیپ های گرافیک مجزا یا Dedicated Graphic را نداشتند فلسفه وجود دو عدد چیپ گرافیک در لپ تاپ آغاز شد؛ چراکه با گذشت زمان و رشد تکنولوژی، مدارات پیشرفته تری در کارت های گرافیک به کار رفتند که طبیعتا به انرژی بیشتری نیاز داشتند؛ به همین دلیل میزان مصرف شارژ باتری لپ تاپ به شدت افزایش پیدا می کرد. از این رو طراحان برای جلوگیری از مصرف بیش از اندازه باتری لپ تاپ ها، مفهوم سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ را مطرح کردند؛ به گونه ای که برای انجام کارهای دم دستی گرافیکی و اجرای نرم افزارهای معمولی چیپ گرافیک مجتمع یا Integrated Graphics درگیر شود و برای انجام کارهای گرافیکی سنگین چیپ گرافیک مجزا یا Dedicated Graphic درگیر شود.

با این وجود می توان گفت که فلسفه سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ برای ذخیره انرژی بیشتر در باتری لپ تاپ است. همانطور که می دانید هر چقدر پردازنده سیستم، سرعت یا قدرت بیشتری داشته باشد، میزان استفاده آن از باتری لپ تاپ نیز بیشتر می شود. این مسئله درمورد کارت گرافیک نیز صدق می کند. کارت گرافیک مجزا قوی تر و سریع تر از گرافیک مجتمع است به همین دلیل باتری بیشتری هم مصرف می کند؛

اما خوشبختانه با به وجود آمدن تکنولوژی سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک، فقط مواقعی که نیاز به کارت گرافیک قوی باشد، کارت گرافیک مجزا وارد عمل می شود در غیر این صورت از همان کارت گرافیک مجتمع که برای کارهای دم دستی است استفاده می شود؛ درنهایت نیز مصرف باتری لپ تاپ تنها در مواقعی که به کارت گرافیک قدرتمند یعنی کارت گرافیک مجزا نیاز است، افزایش پیدا می کند نه همیشه.

نحوه سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ

  1. توجه داشته باشید که برای سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ همانطور که اشاره کردیم باید درایور هر دو کارت گرافیک، هم اینتل و هم انویدیا بر روی سیستم شما نصب باشد. بعد از اطمینان از نصب کامل درایور ها ، روی دسکتاپ راست کلیک کنید و با انتخاب گزینه Nvidia Control Panel به کنترل پنل انویدیا برید .
  2. بعد از رفتن به کنترل پنل Nvidia، پنجره ای برای شما باز می شود.
  3. اول از همه باید در بالا سمت چپ پنجره گزینه Desktop را انتخاب کنید و تیک گزینه Display GPU Activity icon On Notification Area را بزنید.
  4. حالا به قسمت Manage 3D Settings برید. همانطور که می بینید در قسمت Global Settings سه حالت برای انتخاب داریم شامل:
    • Auto-Select: این حالت به درایور های کارت گرافیک این اجازه را می دهد تا در شرایطی که خودشان تشخیص می دهند بین دو کارت گرافیک سوئیچ کنند.
    • High Performance NVIDIA Processor: این حالت گرافیک لپ تاپ را در بهترین و قوی ترین حالت ممکن قرار می دهد.
    • Integrated graphics: این حالت گرافیک لپ تاپ را ضعیف می کند اما در عوض عمر باتری لپ تاپ افزایش پیدا می کند.
  5. معمولا گزینه Auto Select به عنوان بهترین گزینه در این قسمت انتخاب می شود. به همین دلیل به شما هم پیشنهاد می کنیم برای سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ این گزینه را انتخاب کنید.
5/5(3 امتیاز)

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *