021-62948

جستجو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
اشتراک گذاری

هوش مصنوعی به جنگ با ویروس کرونا می پردازد

متاسفانه ویروس کرونا به سرعت در حال گسترش در سرار دنیا بوده و نگرانی های زیادی را پدید آورده است. محققان برای از پا درآوردن این ویروس مرموز تدبیرهای زیادی داشته اند،  اما همچنان موفق به شناسایی سلاحی واحد برای مبارزه با کرونا نشده اند. در این میان یکی از عناصری که به نظر می رسد قدرت زیادی در نابودی کرونا داشته باشد، هوش مصنوعیست. براساس گزارش های سایت های تحقیقاتی نابودی کرونا با استفاده از هوش مصنوعی امری دور از تصور نیست که البته نیاز به آزمایشات تخصصی و دانش به روز کارشناسان دارد.

فناوری هوش مصنوعی با BlueDot

از آنجا که با اعلام شرایط اضطراری توسط سازمان بهداشت جهانی، دولت ها ناچار به ایجاد مناطقی برای قرنطینه ی بیماران و لغو سفرها شده اند، تحقیقات مرتبط با نابودی کرونا با استفاده از هوش مصنوعی جدی تر از قبل شکل می گیرند. آغاز کاربرد فناوری هوش مصنوعی با BlueDot و سایر ابزارهای پیش گیری پدید آمد. استارتاپ BlueDot با تکیه بر هوش مصنوعی، یک پلتفرم پیچیده است که برای شناسایی و تخمین نحوه ی شیوع کرونا، میلیاردها داده ی مختلف از جمله شبکه پرواز هواپیماها را تحلیل و پردازش می کند. این پلتفرم نخستین هشدار خود در مورد کرونا را در یازدهم دی ماه صادر کرد، در حالی که مرکز پیش گیری و کنترل بیماری در آمریکا، شش روز بعد به خطر ویروس کرونا پی برد.

کارکرد BlueDot چگونه است ؟

در خصوص کارکرد BlueDot اعلام شده که این پلتفرم برای پردازش حجم عظیمی از اطلاعات متنی  به ۶۵ زبان متفاوت،  از الگوریتم های پردازش زبان طبیعی (NLP) و یادگیری ماشین (ML) استفاده می کند. هدف از این کار، رهگیری شیوع بیش از ۱۰۰ بیماری گوناگون در نقاط مختلف دنیا  آن هم در بازه های زمانی ۱۵ دقیقه ای است. تحلیل این حجم داده در حالت عادی نیاز به صدها متخصص دارد، اما به لطف هوش مصنوعی با حداقل نیرو انجام می شود. در واقع  BlueDot با ارائه ی نتایج تخصصی به بیمارستان ها و مراکز پزشکی اجازه می دهد به جای تلاش برای جمع آوری و سازماندهی اطلاعات در مورد بیماری های عفونی، زمان و انرژی کارشناسان صرف مقابله با با بیماری گردد.

نابودی کرونا با استفاده از هوش مصنوعی چگونه امکان پذیر است؟

نابودی کرونا با استفاده از هوش مصنوعی به BlueDot محدود نمی شود. دکتر وحید بهزادان، استادیار علوم کامپیوتر دانشگاه New Haven در این باره می گوید:

«هوش مصنوعی توانایی بهینه سازی استراتژی های علمی را دارد. برای مثال پژوهش دکتر مرضیه سلطان الکتابی نمونه ای از کاربرد یادگیری ماشین در بهبود راهکارهای قرنطینه جوامع و شهرها برای کنترل اپیدمی‌ها است. در حال حاضر تست های مرتبط با ارتقای روش های واکسیناسیون با تکیه بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین اولویت کاری سازمان هاست.»

استفاده از روش رایانش محاوره ای

دکتر وینست گراسو، جراح، تحلیلگر و معمار نرم افزار IPsoft نیز معتقد است زمانی که اپیدمی رخ می دهد، جمع آوری داده در مورد بیماران، شرایط فیزیولوژیکی قبل و بعد از بیماری، مناطق درگیر و غیره حیاتیست. گماشتن افراد برای انجام این کار هزینه بر و دشوار است، مخصوصا زمانی که بیماری در مناطق و کشورهای مختلف روی می دهد. با استفاده از روش «رایانش محاوره ای» یا Conversational Computing می توان این روند را تسهیل کرده و از داده های منابعی نظیر فایل های صوتی، متنی، دستگاه های پزشکی، GPS و غیره برای تدوین بهترین راهکار ممکن در جلوگیری از گسترش بیماری بهره گرفت.

انتخاب راهکارهای نابودی با اساس شرایط انتشار امکان پذیر می گردد. ماهیت ویروس نیز با استفاده از هوش مصنوعی قابل درک خواهد شد. توسعه ی واکسن و دارو فرآیندی مبتنی بر آزمون و خطا است، اما هوش مصنوعی با تحلیل الگوی ویروس های مشابه و شناسایی بهترین راه حل ها، شانس محققان برای رسیدن به نتیجه مطلوب را افزایش می دهد.

الگوریتم ماشین بولتزمن

از طرفی براساس گزارشات Kothari معاون علوم داده و هوش مصنوعی در The Smart Cube، الگوریتم هایی نظیر «ماشین بولتزمن» (شبکه های عصبی ترکیبی مبتنی بر آنتروپی) در روش های ژن درمانی نقش موثری ایفا کرده اند و از شانس بالایی برای کمک به درمان بیماری های ناشی از ضعف سیستم ایمنی بدن برخوردارند،  بنابراین ممکن است در نابودی کرونا نیز موفق عمل کنند.

امتیاز شما به این نوشته

کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی تعمیرات با شماره های 02154114 ، 02162948 تماس بگیرید.